Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΈρευνα: Οι Γερμανοί θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό παρά την πανδημία
Τάσεις

Έρευνα: Οι Γερμανοί θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό παρά την πανδημία

Η Ισπανία είναι ο προτιμώμενος προορισμός (με τα Κανάρια Νησιά στην κορυφή της λίστας), ακολουθούμενη από Ιταλία, Γαλλία και Αυστρία. Έχει αυξηθεί πάνω από το μέσο όρο το ενδιαφέρον για Ελλάδα, Ελβετία και Δανία, σε σύγκριση με τα επίπεδα της προ-κορονοϊού εποχής.

Η φήμη της Γερμανίας ως έθνους με τους πιο δραστήριους ταξιδιώτες στον κόσμο παραμένει άθικτη, σύμφωνα με τα ευρήματα διεθνούς έρευνας για τα ταξίδια στην εποχή του COVID-19, που διεξήγαγε η IPK International, στην οποία συμμετείχε και η ITB Berlin. Σύμφωνα με την έρευνα, το ενδιαφέρον των Γερμανών για ταξίδια στο εξωτερικό είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι τύποι ταξιδιών και οι προορισμοί διαφέρουν πολύ. Επιπλέον, οι ερωτηθέντες δίνουν μεγάλη σημασία στα μέτρα μείωσης του κινδύνου μόλυνσης.

Σε ερώτηση για τις ταξιδιωτικές τους προθέσεις στην εποχή του COVID-19, το 70% των Γερμανών ταξιδιωτών (εκτός της χώρας τους) δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ταξιδεύει στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο εμβόλιο. Αυτό θέτει τη Γερμανία ξεκάθαρα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ιδίως πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Σχεδόν το 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους να ταξιδεύει μόνο εντός Γερμανίας. Ένα 10% είπε ότι δε θέλουν να ταξιδέψουν καθόλου αυτήν την εποχή. Σχεδόν το 90% ανέφερε κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τον κορονοϊό για αυτήν τους την απόφαση.

Πάνω από το 80% των Γερμανών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό σε περίοδο πανδημίας δήλωσαν ότι θα ήθελαν να κάνουν διακοπές πριν από το τέλος του 2020. Η Ισπανία είναι ο προτιμώμενος προορισμός τους (με τα Κανάρια Νησιά στην κορυφή της λίστας), ακολουθούμενη από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Αυστρία. Σε σύγκριση με τα επίπεδα της προ-κορονοϊού εποχής, έχει αυξηθεί πάνω από το μέσο όρο το ενδιαφέρον των Γερμανών να επισκεφθούν την Ελβετία, την Ελλάδα και τη Δανία. Αντίθετα, το ενδιαφέρον για προορισμούς εκτός Ευρώπης εξακολουθεί να είναι κάτω του μέσου όρου.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η IPK International σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια δεύτερη έρευνα, για να επανεκτιμήσει τις προοπτικές των προορισμών και να διαπιστώσει εάν υπάρχουν αλλαγές.

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό μέσω τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, οι Γερμανοί κατέταξαν τα ταξίδια με αυτοκίνητο ως ασφαλέστερα (μόνο 4% θεωρεί αυτά τα ταξίδια με τον υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης). Οι διακοπές στη φύση, σε διαμερίσματα και κάμπινγκ θεωρήθηκαν εξίσου ασφαλή και η πλειονότητα θεωρεί επίσης τις παραλιακές διακοπές ως μάλλον ασφαλείς.

Αντίθετα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τα αεροπορικά ταξίδια, οι κρουαζιέρες και οι μεγάλες εκδηλώσεις παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης.

Παρά το έντονο ενδιαφέρον τους για ταξίδια στο εξωτερικό, ακόμη και αυτήν την εποχή του COVID-19, η πλειοψηφία των Γερμανών (85%) είναι ανήσυχοι, όπως και οι άνθρωποι σε άλλες χώρες, και βλέπουν τα ταξίδια να αποτελούν πρόσθετο κίνδυνο μόλυνσης (80%). Έτσι, κάθε μέτρο ικανό να βελτιώσει την ανεμενόμενη ασφάλεια είναι πολύ σημαντικό για να κερδίσει, όσους ενδιαφέρονται για ταξίδια, ως πελάτες. Οι Γερμανοί αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο να διατηρούν την ελάχιστη απόσταση σε εστιατόρια και σε μέσα μεταφοράς, όπως τρένα και αεροπλάνα. Το 90% των Γερμανών εξερχόμενων ταξιδιωτών θεωρούν αυτά τα μέτρα ως σημαντικά. Η χρήση μάσκας προσώπου και η τήρηση των κανόνων υγιεινής θεωρήθηκαν επίσης απαραίτητες.

Οι Γερμανοί αξιολόγησαν τη χώρα τους ως τον ασφαλέστερο προορισμό, ενώ ακολουθούν οι γείτονες χώρες, Ελβετία, Δανία, Ολλανδία και Αυστρία. Η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέκτησαν την πρώτη θέση στους δημοφιλείς προορισμούς μεγάλων αποστάσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024