Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈρευνα της Delta Air Lines για τις δραστηριότητες ταξιδιωτών στη Νέα Υόρκη

Έρευνα της Delta Air Lines για τις δραστηριότητες ταξιδιωτών στη Νέα Υόρκη

Μάχη ανάμεσα στα δύο φύλα όταν τίθεται θέμα αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, στην περίπτωση που το ζευγάρι αποφασίσει μια σύντομη απόδραση για ένα σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη φαίνεται πως ξεσπά, […]

Μάχη ανάμεσα στα δύο φύλα όταν τίθεται θέμα αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, στην περίπτωση που το ζευγάρι αποφασίσει μια σύντομη απόδραση για ένα σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη φαίνεται πως ξεσπά, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που<...>ανακοίνωσε χτες η αεροπορική εταιρία Delta Air Lines.

Συγκεκριμένα, η έρευνα τονίζει ότι ενώ το 28% των θηλυκών ταξιδιωτών έχει ως προτεραιότητα τις αγορές, μόλις το 13% των ανδρών ενδιαφέρεται για shopping therapy. Αλλά οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα δεν σταματούν εδώ. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης ήταν πολύ περισσότερο δημοφιλή στον ανδρικό πληθυσμό, με προτεραιότητα την ανάβαση στο Empire State Building (23%), ενώ αμέσως μετά ακολουθούσε μια μίνι κρουαζιέρα με το φεριμπότ στο `Αγαλμα της Ελευθερίας (19%). Ωστόσο, αυτά τα αξιοθέατα δεν κέρδισαν καθόλου το ενδιαφέρον του θηλυκού πληθυσμού, αφού μόλις το 12% εκδήλωσε ενδιαφέρον για το ουράνιο στερέωμα της Νέας Υόρκης από την κορυφή του Empire State Building και μόνο 14% έδειξε πρόθεση να πραγματοποιήσει τον περίπλου του Αγάλματος της Ελευθερίας με το Circle Line Ferry.

“Tα ζευγάρια που επιλέγουν ως προορισμό τη Νέα Υόρκη ίσως χρειαστεί να μάθουν την τέχνη του συμβιβασμού όταν προγραμματίζουν το πώς θα περάσουν ένα σαββατοκύριακο στη μεγαλούπολη”, εξήγησε ο κ. Δημήτρης Καραγιουλές, Εμπορικός Διευθυντής της Delta Air Lines στην Ελλάδα. “Φαίνεται ότι ενώ ο θηλυκός πληθυσμός θέλει να ξεχυθεί στα καταστήματα και να επωφεληθεί από τις εκπτώσεις στη Νέα Υόρκη, οι άνδρες προτιμούν περισσότερο τα παραδοσιακά αξιοθέατα. Ωστόσο, η περιήγηση στα αξιοθέατα ίσως γίνει πιο ελκυστική σαν ιδέα, αν στο σχεδιασμό του δρομολογίου περιλαμβάνεται κάποια ρομαντική πρόταση! Αλλά ακόμη και χωρίς πρόταση γάμου, παρηγοριά μπορεί να βρεθεί με λίγο παραδοσιακό shopping therapy”.

`Αλλες δραστηριότητες που κατέλαβαν υψηλές θέσεις στην έρευνα που διεξήγαγε η Delta αναφορικά με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών στη Nέα Yόρκη ήταν οι εξής:

  • Αγορές στο Μανχάταν (Γενικά: 21%, `Ανδρες: 13%, Γυναίκες: 28%)
  • Παρακολούθηση ενός σώου / musical στο Broadway (Γενικά: 19%, `Ανδρες: 16%, Γυναίκες: 21%)
  • Ανάβαση στο Empire State Building (Γενικά: 18%, `Ανδρες: 23%, Γυναίκες: 12%)
  • Μίνι κρουαζιέρα φεριμπότ στο `Αγαλμα της Ελευθερίας (Γενικά: 16%, `Ανδρες: 19%, Γυναίκες: 14%)
  • Περίπατος στο Central Park (Γενικά: 13%, `Ανδρες: 11%, Γυναίκες: 14%)
  • Επίσκεψη σε μουσείο (π.χ. Μητροπολιτικό Μουσείο) (Γενικά: 7%, `Ανδρες: 9%, Γυναίκες: 6%)
  • Επίσκεψη στην πλατεία Times (Γενικά: 6%, `Ανδρες: 8%, Γυναίκες: 4%)

Υπενθυμίζεται πως η Delta προσφέρει απευθείας πτήσεις από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, σε καθημερινή βάση (εκτός Τετάρτης) με αεροσκάφος, τύπου Boeing 767-300.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024