Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΈρευνα Tripadvisor: Τα ταξίδια είναι αδιαπραγμάτευτη δαπάνη για τους καταναλωτές
Τάσεις

Έρευνα Tripadvisor: Τα ταξίδια είναι αδιαπραγμάτευτη δαπάνη για τους καταναλωτές

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (95%) δήλωσαν ότι προτιμούν να μειώσουν τις δαπάνες σε άλλες κατηγορίες, για να εξοικονομήσουν χρήματα για μελλοντικές διακοπές.

Σύμφωνα με τα βασικά ευρήματα της μελέτης “A Economic Portrait of the Traveler” που έδωσε στη δημοσιότητα ο Tripadvisor:

Τα ταξίδια είναι αδιαπραγμάτευτη δαπάνη

  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ταξίδια αναψυχής αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο του ετήσιου προαιρετικού προϋπολογισμού των καταναλωτών, με τους ταξιδιώτες να διαθέτουν σχεδόν 1 στα 5 δολάρια (19%) σε ταξίδια αναψυχής, σε συνδυασμό μόνο με φαγητό (19%). Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από τα ψώνια (18%), τη βελτίωση του σπιτιού (14%) ή την ψυχαγωγία (13%).
  • Ενόψει της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, οι ερωτηθέντες φαίνονται έτοιμοι να χαλάσουν περισσότερα για να συνεχίσουν να ταξιδεύουν, με το 78% να σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα ή τουλάχιστον τα ίδια για ταξίδια όπως πέρυσι.
  • Όπου οι ταξιδιώτες “σφίγγουν τη ζώνη” τους, η εξοικονόμηση κόστους φαίνεται πιθανό να μετακυλήσει σε άλλες κατηγορίες, με τα 3/4 εκείνων που σχεδιάζουν να μειώσουν κάποιες δαπάνες, να αποφεύγουν τις περικοπές σε τυχόν ταξιδιωτικά σχέδια.
  • Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (95%) δήλωσαν ότι προτιμούν να μειώσουν τις δαπάνες σε άλλες κατηγορίες, για να εξοικονομήσουν χρήματα για μελλοντικές διακοπές.

Η επιρροή των ταξιδιωτικών εξόδων εκτείνεται σε πολλές κατηγορίες

  • Η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών πραγματοποιεί αγορές σε μια σειρά κατηγοριών όταν προετοιμάζονται για ένα ταξίδι, όπως ρούχα (89%), αποσκευές (72%) και ηλεκτρονικός εξοπλισμός (62%). Είναι σημαντικό ότι δεν πρόκειται για αγορές της μιας φοράς, με τους ερωτηθέντες να αγοράζουν αυτά τα αντικείμενα τουλάχιστον 2-3 φορές τα τελευταία τρία χρόνια πριν ταξιδέψουν.
  • Αυτή η νοοτροπία συνεχίζεται στον προορισμό, με το 63% να ισχυρίζεται ότι τα ψώνια αποτελούν σημαντικό μέρος του ταξιδιωτικού τους προϋπολογισμού και το 62% να συμφωνεί ότι τα ψώνια είναι ένας σημαντικός τρόπος για να ξοδέψουν χρόνο ενώ ταξιδεύουν.
  • Μόνο το 4% των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην έρευνα δεν ψωνίζει συνήθως κατά τη διάρκεια ταξιδιών αναψυχής, ενώ το 20% κατέταξε τα ψώνια ως τη δραστηριότητα στην οποία ξοδεύουν περισσότερο ενώ ταξιδεύουν.

Όσοι ταξιδεύουν περισσότερο, ξοδεύουν περισσότερα

  • Οι συχνοί ταξιδιώτες (που ορίζονται ως εκείνοι που σχεδιάζουν 3 ή περισσότερα ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες) είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις καταναλωτές. Όχι μόνο αυτή η ομάδα προγραμματίζει περισσότερα ταξίδια, αλλά συνήθως ξοδεύει περισσότερα σε καταλύματα ανά διανυκτέρευση από ό,τι οι περιστασιακά ταξιδιώτες: το 41% θα κάνει κράτηση για καταλύματα με τιμή άνω των 200 δολ/διανυκτέρευση, 71% υψηλότερη τιμή από τους περιστασιακούς ταξιδιώτες.
  • Πάνω από τους μισούς (53%) των συχνών ταξιδιωτών θα ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες από ό,τι το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με το 38% των περιστασιακών ταξιδιωτών.
  • Σε σύγκριση με τον μέσο ερωτώμενο, οι συχνοί ταξιδιώτες έκαναν αγορές με μεγαλύτερη συνέπεια σε κάθε κατηγορία δαπανών, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα εισοδήματος και τον προϋπολογισμό.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024