Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήForbes Travel Guide: Τα καλύτερα 5στερα και 4στερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2014
Τουρισμός πολυτελείας

Forbes Travel Guide: Τα καλύτερα 5στερα και 4στερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2014

Αυτή τη χρονιά, ο Forbes Travel Guide περιλαμβάνει τόσο άρτι αφιχθέντα ξενοδοχεία, όσο κα ανακαινισμένα, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια τάση για επενδύσεις στον κλάδο ξενοδοχείων πολυτελείας, καθώς επίσης και μία αύξηση όσων επιλέγουν την πολυτελή διαμονή διεθνώς.

Ο ταξιδιωτικός οδηγός Forbes (Forbes Travel Guide) αποκάλυψε την 56η κατά σειρά λίστα του με τα βαθμολογημένα με αστέρια (Star Rating) πολυτελή καταλύματα ανά τον κόσμο. Η λίστα περιλαμβάνει 15 νέα πεντάστερα ξενοδοχεία, 16 νέα πέντάστερα εστιατόρια και 5 νέα πεντάστερα σπα. Ο συνολικός αριθμός των πεντάστερων ξενοδοχείων στη λίστα φτάνει τα 97 παγκοσμίως, τα περισσότερα στην ιστορία του οδηγού.

Ο πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός αστεριών Forbes για το 2104 περιλαμβάνει σχεδόν 1.000 ξενοδοχεία, εστιατόρια και spa στις ΗΠΑ, στο Λονδίνο, τον Καναδά, το Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ, τη Σαγκάη, το Μακάο και τη Σιγκαπούρη.

Ο Forbes Travel Guide επίσης ξεχωρίζει 296 τετράστερα ξενοδοχεία, 186 τετράστερα εστιατόρια και 149 τετράστερα σπα. Από τη λίστα του προτείνει ακόμη 82 ξενοδοχεία και 42 εστιατόρια από τις αγορές που βαθμολογεί.

Αυτή τη χρονιά, ο Forbes Travel Guide περιλαμβάνει τόσο άρτι αφιχθέντα ξενοδοχεία, όσο κα ανακαινισμένα, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια τάση για επενδύσεις στον κλάδο ξενοδοχείων πολυτελείας, καθώς επίσης και μία αύξηση όσων επιλέγουν την πολυτελή διαμονή διεθνώς.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσουμε τη δέσμευση για εξαιρετική εξυπηρέτηση και εμπειρία των επισκεπτών στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στη λίστα μας για το 2014”, δήλωσε ο Michael Cascone, πρόεδρος του Forbes Travel Guide. “Η φετινή αύξηση του αριθμού των δικαιούχων 5* έρχεται σε μια στιγμή που οι προοπτικές για πολυτελή ταξίδια παραμένουν ισχυρές. Ο ‘πυρήνας’ των δραστηριοτήτων μας είναι η αναγνώριση και η υποστήριξη όσων καταλυμάτων προσφέρουν το καλύτερο για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι να συνδέουμε το όνομά μας όχι μόνο με τις νεότερες προσθήκες στη λίστα της κατάταξης, αλλά με όλα τα βαθμολογημένα από εμάς ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο”.

Ποικιλομορφία προορισμοών πολυτελείας και εμπειριών

Συμπεράσματα που εξάγονταια από τη βαθμολόγηση των 5* και 4* ξενοδοχείων είναι:

  • Η αγορά του Λονδίνου παραμένει ισχυρή, με επτά 5* ξενοδοχεία να λαμβάνουν την ονομασία Five-Star, τα: 45 Park Lane, Claridge’s, The Connaught, The Dorchester, Four Seasons Hotel London at Park Lane, The Lanesborough, a St Regis Hotel και The Savoy.
  • Το Λονδίνο είναι μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων προορισμών στον κόσμο, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ξενοδοχείων 5* από τις πάνω από 140 αγορές που επιθεωρούνται από το Forbes Travel Guide. Η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο διαθέτουν επτά ξενοδοχεία πέντε αστέρων αξιολογημένα από τον Forbes Travel Guide.
  • Μετά τις ανακαινίσεις που πραγματοποίησαν, το Mandarin Oriental, San Francisco και το The Pierre New York, A Taj Hotel έλαβαν Five Stars, ενώ το St. Regis Bal Harbour Resort, το Four Seasons Hotel Toronto και το Trump International Hotel & Tower Toronto (όλα ξενοδοχεία που κατασκευάστηκαν πρόσφατα) κέρδισε την ονομασία Five Stars. Το Four Seasons Hotel Vancouver επίσης βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια.
  • Δύο νέα ξενοδοχεία στη Σανγκάη αξιολογήθηκαν με 5* από τον ταξιδιωτικό οδηγό Forbes: Το Four Seasons Pudong και το Mandarin Oriental Pudong. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των ξενοδοχείων πέντε αστέρων στη Σαγκάη από τον Οδηγό ανέρχεται σε τέσσερα. Η Κίνα διαθέτει σήμερα 19 ξενοδοχεία πέντε αστέρων από τον Forbes Travel Guide.

Οι μάρκες πολυτελείας συνεχίζουν να “λάμπουν
Παγκόσμιες ξενοδοχειακές μάρκες πολυτελείας, όπως τα Four Seasons Hotels and Resorts και Mandarin Oriental Hotel Group, είχαν  έντονη παρουσία, με νέες κατασκευές και ανακαινισμένα ξενοδοχεία να κερδίζουν τη βαθμολογία πέντε αστέρων .

Η Four Seasons Hotels and Resorts έχει υπερτριπλασιάσει τον αριθμό των βαθμολογημένων ξενοδοχείων της κατά την τελευταία δεκαετία, καθιστώντας το όνομά της αυτό με τα περισσότερα 5* για το 2014 – συνολικά 18 ξενοδοχεία σε 11 προορισμούς.

Τα ξενοδοχεία Wynn Macau και Encore Macau και το Four Seasons Hotel Hong Kong, ξενοδοχεία της Mandarin Oriental στο Μαϊάμι, το Λας Βέγκας και το Χονγκ Κονγκ, καθώς και το The Landmark Mandarin Oriental, Hong Kong, σημείωσαν ένα μοναδικό επίτευγμα, το “Triple Five – Star” , κερδίζοντας βαθμολογία πέντε αστέρων και στις τρεις κατηγορίες που αναγνωρίζονται από το Forbes Travel Guide: ξενοδοχείο, εστιατόριο και σπα.

Τα καλύτερα εστιατόρια και σπα
Έντεκα διεθνή εστιατόρια είναι για πρώτη φορά παραλήπτες πέντε αστέρων, συμπεριλαμβανομένων των “Caprice” στο ξενοδοχείο Four Seasons Hotel Hong Kong, το “Jade Dragon” στο ξενοδοχείο Crown Towers Macau, το “Amber Restaurant” στο ξενοδοχείο The Landmark Mandarin Oriental, Hong Kong και το “Iggy” στο ξενοδοχείο Hilton Singapore. Στις ΗΠΑ, το “Del Posto” στη Νέα Υόρκη και το “Grace” στο Σικάγο έλαβαν επίσης αξιολογήσεις πέντε αστέρων. Συνολικά, υπάρχουν πλέον 48 εστιατόρια πέντε αστέρων στην Ασία και τις ΗΠΑ βαθμολογημένα από τον Forbes Travel Guide.


Το The-Banyan-Tree-Spa-Macau.

Όσον αφορά στα σπα, τα Remede Spa στο St Regis Bal Harbour Resort στο Μαϊάμι, το σπα στο Mandarin Oriental, San Francisco, το σπα στο Pebble Beach, το The Banyan Tree Spa Macau και το The Spa at Crown στο Μακάο είναι οι νεότερες προσθήκες πέντε αστέρων, με αποτέλεσμα ένα σύνολο 41 πεντάστερων σπα.

Στη φωτογραφία, το “Thames Foyer” στο ξενοδοχείο The Savoy Hotel, του Λονδίνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024