Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςGlobaldata: Η πτώση της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας έφτασε σε κρίσιμο σημείο
Αερομεταφορές

Globaldata: Η πτώση της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας έφτασε σε κρίσιμο σημείο

Η αεροπορική βιομηχανία πλησιάζει ήδη σε μοιραία πτώση μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από την εκδήλωση της κρίσης και οι κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν προτού είναι πολύ αργά. Κάποιοι ενεργούν τώρα με μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης, αλλά πάρα πολλοί παραμένουν πολύ αδρανείς.

Η πανδημία του κοροναϊού είχε δραστικό αντίκτυπο στη βιομηχανία αερομεταφορών, αναγκάζοντας εταιρείες όπως η British Airways να διακόψουν τις δραστηριότητές τους σε μεγάλα αεροδρόμια, τοποθετώντας τις αερομεταφορές σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αναφέρει η η εταιρεία αναλύσεων GlobalData.

Ο Nick Wyatt, επικεφαλής της R&Α και Τουρισμού στην GlobalData, σχολιάζει: “Προς τα που θα κινηθεί η αεροπορική βιομηχανία είναι ακόμη άγνωστος, αλλά οι κυβερνητικές δράσεις -ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, η έλλειψη αυτών- θα είναι καθοριστικός παράγοντας. Η ισχύς του COVID-19 γίνεται τώρα πλήρως αισθητή σε παγκόσμια κλίμακα και έχουμε φτάσει σε μια κρίσιμη διασταύρωση, όπου ακόμη και η εγχώρια αεροπορική βιομηχανία των ΗΠΑ να αντιμετωπίζει κύματα αναστολών πτήσων“.

Τα στοιχεία της GlobalData δείχνουν ότι 157,7 εκατ. εγχώρια ταξίδια στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν αεροπορικώς το 2019, καθιστώντας τη χώρα τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως πίσω από την Κίνα (με 517,2 εκατομμύρια). Όμως, η τωρινή, σημαντικά κάθετη πτώση στις εργασιίες της, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πολύ ξεκάθαρη και δεν είναι βιώσιμη για πολύ καιρό.

Την περασμένη εβδομάδα η easyJet ανακοίνωσε την καθήλωση του συνόλου του στόλου της, η Air Canada επιβεβαίωσε την παύση 16.500 υπαλλήλων της, η British Airways ανακοίνωσε προσωρινή στάση σε όλες τις επιχειρήσεις της στο αεροδρόμιο Gatwick και η American Airlines κατέστησε σαφές στην αμερικανική κυβέρνηση ότι ζητά πρόσβαση σε 12 δισ. δολ. για χρηματοδότησή της.

Ο Wyatt προσθέτει: “Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα και τέτοιες ενέργειες δεν είναι σύμπτωση. Η αεροπορική βιομηχανία πλησιάζει ήδη σε μοιραία πτώση μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από την εκδήλωση της κρίσης και οι κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν προτού είναι πολύ αργά. Κάποιοι ενεργούν τώρα με μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης, αλλά πάρα πολλοί παραμένουν πολύ αδρανείς.

Έχουμε φτάσει σε ένα σταυροδρόμι και μια λανθασμένη στροφή τώρα θα έχει σοβαρές συνέπειες για μερικές από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024