Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Αθήνα 18η στην top 25άδα της Cvent για τις καλύτερες πόλεις MICE της Ευρώπης το 2019
MICE

Η Αθήνα 18η στην top 25άδα της Cvent για τις καλύτερες πόλεις MICE της Ευρώπης το 2019

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Λονδίνο διατήρησε την πρώτη θέση ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για MICE. Η Αθήνα έπεσε μία θέση, από την 19η στην 18η.

Η Cvent, κορυφαία εταιρεία διοργάνωσης MICE, έδωσε στη δημοσιότητα τον ετήσιο κατάλογο των κορυφαίων προορισμών για εκδηλώσεις και συνέδρια στην Ευρώπη το 2019.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Λονδίνο διατήρησε την πρώτη θέση ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για MICE. Τρεις άλλες πόλεις της Βρετανίας εμφανίστηκαν επίσης στην κατάταξη των 25 πρώτων: το Μπέρμιγχαμ (που ανέβηκε πέντε θέσεις, στην 15η), το Μάντσεστερ (που ανέβηκε δύο θέσεις, στην 20ή) και το Εδιμβούργο, που είναι νέα προσθήκη στον κατάλογο, στην 22η θέση.

Με την προσθήκη του Εδιμβούργου φέτος, η Βρετανία και η Γερμανία είναι πλέον οι χώρες με τους περισσότερους MICE προορισμούς στον κατάλογο της Cvent, με τέσσερις πόλεις η κάθε μιας. Στη Γερμανία, το Βερολίνο συνεχίζει να αυξάνει τη δημοτικότητά του, ανεβαίνοντας μία θέση στο Νο2 φέτος και το Αμβούργο είναι τώρα στην 21η θέση – δύο θέσεις πάνω από πέρυσι.

Η κατάταξη έγινε με βάση τη δραστηριότητα κρατήσεων για εκδηλώσεις MICE μέσω των ιστοσελίδων της Cvent, συμπεριλαμβανομένων του δικτύου προμηθευτών της εταιρείας, μέσω του οποίου αντλήθηκαν πάνω από 16 δισ. δολ. το 2018.

Οι top25 πόλεις MICE στην Ευρώπη
1. Λονδίνο, Αγγλία
2. Βερολίνο, Γερμανία
3. Βαρκελώνη, Ισπανία
4. Παρίσι, Γαλλία
5. Άμστερνταμ, Ολλανδία
6. Μαδρίτη, Ισπανία
7. Φρανκφούρτη, Γερμανία
8. Ρώμη, Ιταλία
9. Πράγα, Τσεχία
10. Μόναχο, Γερμανία
11. Δουβλίνο, Ιρλανδία
12. Λισαβόνα, Πορτογαλία
13. Βιέννη, Αυστρία
14. Βρυξέλλες, Βέλγιο
15. Μπίρμινχαμ, Αγγλία
16. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
17. Μιλάνο, Ιταλία
18. Αθήνα, Ελλάδα
19. Κοπενχάγη, Δανία
20. Μάντσεστερ, Αγγλία
21. Αμβούργο, Γερμανία
22. Εδιμβούργο, Σκωτία
23. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
24. Βαρσοβία, Πολωνία
25. Στοκχόλμη, Σουηδία

Άλλα σημαντικά στοιχεία της έρευνας:

  • Οι πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης κερδίζουν σημαντική δυναμική. Η Πράγα έχει επανέλθει στο Top10, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις από πέρυσι, ενώ η Κωνσταντινούπολη μπήκε στην κορυφαία 25άδα. Η Βουδαπέστη είναι τώρα στο Νο16 (δύο θέσεις πάνω από πέρυσι), ενώ η Βαρσοβία έχει επίσης εισέλθει στο top25 για πρώτη φορά, στην 24η θέση.
  • Αν και εκτός του top25, και άλλες πόλεις της Βρετανίας σημειώνουν σημαντικούς ρυθμούς ανόδου στην κατάταξη, όπως είναι οι Leeds, Liverpool και Reading. Εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, το Μονακό σημείωσε σημαντική πτώση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

“Οι επιχειρηματικές εκδηλώσεις προσθέτουν 1,5 δισ. δολ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ και οι πόλεις που εμφανίζονται στη λίστα φέτος τέχουν επενδύσει σημαντικό χρόνο, ενέργεια και πόρους για την κατασκευή κεντρικών χώρων που προσφέρουν τις ιδιαίτερες απαίτησεις του επαγγελματία ταξιδιώτη”, δήλωσε ο Chris McAndrews, πρόεδρος Μάρκετινγκ της Cvent Hospitality Cloud. “Υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές στο φετινό Top 25 Meeting Destinations in Europe, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των πρόσθετων περιφερειακών πόλεων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αντικατοπτρίζει μια συνεχιζόμενη τάση στη χώρα, όπου ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις έχουν υποστεί σημαντική μεταμόρφωση τα τελευταία χρόνια, για να βοηθήσουν στην προσέλκυση περισσότερων επιχειρήσεων της αγοράς MICE”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024