Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΗ Αθήνα 23η πιο φτηνή πόλη στον κόσμο για ταξί
Έρευνα

Η Αθήνα 23η πιο φτηνή πόλη στον κόσμο για ταξί

Το Κάιρο της Αιγύπτου έχει τα πιο προσιτά ταξί στον κόσμο, κοστίζοντας μόλις 0,09 ευρώ ανά χιλιόμετρο ταξιδιού. Η Ζυρίχη της Ελβετίας έχει τα ακριβότερα ταξί στον κόσμο, με κόστος πάνω από 7 ευρώ/χλμ. Η Αθήνα κατατάσσεται 23η μεταξύ 80 πόλεων (με την 80ή την πιο ακριβή), με κόστος 3,71 ευρώ για μια διαδρομή 3 χλμ.

Η βρετανική online εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carspring, πραγματοποίησε πρόσφατα τη μια μελέτη Taxi Price Index 2017, η οποία αποκαλύπτει το κόστος χρήσης ταξί σε 80 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Χωρίς να περιορίζεται σ’έναν μόνο τύπο αυτοκινήτου, η εταιρεία φρόντισε να παράσχει στο κοινό διαφάνεια σχετικά με το κόστος του ταξί ανά τον κόσμο, ιδίως για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι. Στη μελέτη περιλαμβάνονται οι τιμές μιας διαδρομής ταξί 3 χλμ. μέσα στην πόλη, μία διαδρομή μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πόλης και το κόστος μιας ώρας αναμονής. Η μελέτη παρείχε επίσης πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα αυτοκινήτου που είναι πιο δημοφιλή σε κάθε πόλη και αν υπάρχει διαθέσιμη εναλλακτική λύση, όπως η Uber, σε κάθε τοποθεσία.

“Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ανακούφιση επιβίβασης σε ένα άνετο ταξί μετά από μια κουραστική μέρα περιήγησης σε μια νέα πόλη“, λέει ο Maximilian Vollenbroich, συνιδρυτής της Carspring. “Αλλά σε ορισμένες πόλεις, αυτό απλώς δεν είναι προσιτό, και σε άλλες περιοχές, οι τουρίστες κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν υπερβολικά. Ελπίζουμε ότι η έρευνά μας βοηθά τους ταξιδιώτες να προετοιμαστούν για ασφαλή, διασκεδαστικά και φιλικά για τον προϋπολογισμό τους ταξίδια σε όποια διαδρομή τους ταιριάζει καλύτερα”.

Οι 5 πιο ακριβές πόλεις

Οι 5 πιο φθηνές πόλεις

Μερικά στοιχεία από τη μελέτη υποδεικνύουν οτι:

  • Από τις 80 πόλεις που περιλαμβάνονται στην έρευνα, η Uber ήταν διαθέσιμη σε 65 από αυτές.
  • Ένα ταξί από το Διεθνές Αεροδρόμιο Tokyo-Narita προς το κέντρο της πόλης του Τόκιο ήταν η πιο ακριβή διαδρομή αεροδρομίου-πόλης, με κόστος 168,67 ευρώ.
  • Ένα ταξί από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου προς το κέντρο της πόλης κοστίζει μόλις 3,73 ευρώ, η λιγότερο ακριβή διαδρομή της μελέτης.
  • Η Ζυρίχη της Ελβετίας έχει την υψηλότερη αρχική χρέωση (ταρίφα) απ’οποιαδήποτε πόλη σε όλο τον κόσμο, με κόστος 7,37 ευρώ μόνο για να μπει κανείς σε ταξί.
  • Η Τυνησία έχει τη λιγότερο ακριβή αρχική χρέσωση, στα 17 λεπτά.
  • Ζητώντας κανείς ένα ταξί να τον περιμένει μια ώρα στη Ζυρίχη θα του κοστίσει 73,68 ευρώ, το πιο ακριβό κόστος αναμονής στην έρευνα.
  • Στο Bangalore της Ινδίας ένα ταξί θα περιμένει για μια ώρα με μόλις 0,86 ευρώ, το λιγότερο δαπανηρό κόστος αναμονής.
  • Η Ζυρίχη έχει την υψηλότερη τιμή ανά χιλιόμετρο διαδρομής, στα 4,61 ευρώ και το Κάιρο έχει τη χαμηλότερη τιμή ανά χιλιόμετρο διαδρομής με 0,09 μόλις ευρώ.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024