Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Αθήνα ανακηρύχθηκε μια από τις πιο βατές πόλεις στην Ευρώπη
Έρευνα

Η Αθήνα ανακηρύχθηκε μια από τις πιο βατές πόλεις στην Ευρώπη

"Σχεδόν όλα όσα θα δείτε είναι εικονικά κατά κάποιο τρόπο, από το Πάνθεον και το Ναό του Διός, στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων", σημειώνει το γερμανικό booking site Motel One.

Οι διακοπές επιστρέφουν, με πολλούς να ξεκινούν τις πρώτες τους διακοπές και αποδράσεις στην πόλη μετά από δύο χρόνια! Το γερμανικό booking site Motel One έχει ερευνήσει τις πόλεις με τις περισσότερες δυνατότητες για περπάτημα στην Ευρώπη, αποκαλύπτοντας τον χρόνο περπατήματος, την απόσταση, τον αριθμό των βημάτων και τα τουριστικά αξιοθέατα που θα δείτε κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Η Αθήνα κατατάσσεται ως η 12η πιο βατή πόλη στην Ευρώπη. Για να δείτε τα κορυφαία αξιοθέατα στη βόλτα σας θα χρειαστείτε:

  • 68 λεπτά
  • θα κάλυπτε 5 χλμ
  • περιμένετε να περπατήσετε 6.561 βήματα
  • Θα φτάσετε σε ύψος 57 M

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι “Η πόλη των αρχαίων θεών δεν χρειάζεται ηρακλήλια προσπάθεια για να περπατήσει – αλλά στα 5 χιλιόμετρα από άκρη σε άκρη, δεν θα είναι εύκολο για όλους. Μείνετε σε αυτήν και θα δείτε τον αρχαίο κόσμο να αποκαλύπτεται πριν τα μάτια σας, πριν φτάσετε σε μια μοντέρνα αίθουσα συναυλιών σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης Στο Ναό του Ηφαίστου, πάρτε το μονοπάτι πέρα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – άξιο παρατήρησης το ίδιο – στην Ακρόπολη Αθηνών, το εμβληματικό 5ο – ερείπια ναού αιώνα π.Χ. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα όσα θα δείτε είναι κατά κάποιο τρόπο εμβληματικά· από το Πάνθεον και τον Ναό του Διός, μέχρι το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειώσετε σε αυτόν τον περίπατο είναι ότι η Αθήνα μπορεί να ζεσταθεί – πολύ ζεστή τους καλοκαιρινούς μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου – οπότε πάρτε άφθονο νερό και ένα καπέλο, ειδικά για το προηγούμενο τμήμα του ταξιδιού που δεν θα προσφέρει πολλά από τη σκιά”.

Οι 20 πιο πεζές πόλεις

1. Bruges, Βέλγιο
2. Manchester, Αγγλία
3. Frankfurt, Γερμανία
4. Dubrovnik, Κροατία
5. Leipzig, Γερμανία
6. Zurich, Ελβετία
7. Venice, Ιταλία
8. Amsterdam, Ολλανδία
9. Milan, Ιταλία
10. Prague, Τσέχικη Δημοκρατία
11. Edinburgh, Σκωτία
12. Athens, Ελλάδα
13. Madrid, Ισπανία
14. Warsaw, Πολωνία
15. Brussels, Βέλγιο
16. Berlin, Γερμανία
17. Rome, Ιταλία
18. London, Αγγλία
19. Barcelona, Ισπανία
20. Dublin, Ιρλανδία

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024