Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ελλάδα τρίτος σε προτίμηση επισκέψιμος προορισμός για τους Βρετανούς
Έρευνα

Η Ελλάδα τρίτος σε προτίμηση επισκέψιμος προορισμός για τους Βρετανούς

Η επίδοση της Ευρώπης στον τουριστικό τομέα παρεμποδίστηκε από μια σειρά γεγονότων, όπως οι αναταράξεις στην Ευρωζώνη, το Brexit, το μεταναστευτικό και οι τρομοκρατικές επιθέσεις. Παρ'όλα αυτά, ενώ κάποιες χώρες επλήγησαν σοβαρά, άλλες επωφελήθηκαν (όπως η Ελλάδα), καθώς οι τουρίστες άλλαξαν προορισμό.

Η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που θα ήλεθαν να επισκεφθούν οι Βρετανοί τουρίστες στο μέλλον, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διεθνή έκθεση World Travel Market London.

Στην ερώτηση ποιους προορισμούς θα ήθελαν να επισκεφθούν μελλοντικά, το 60% δήλωσε την Ιταλία, φέρνοντας τη χώρα στην πρώτη θέση, μπροστά από τις ΗΠΑ (54%), την Ελλάδα (48%) και την Κούβα (24%).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.025 καταναλωτές και αντικατοπτρίζει τα αποτελέσματα έρευνας της WTM London σε επαγγελματίες του τουρισμού. Σύμφωνα με αυτήν, η Ιταλία ήταν στους τρεις αγαπημένους προορισμούς των τουριστικών επαγγελματιών, για τις δικές τους διακοπές, το 2017. Οι άλλοι δύο ήταν η Ελλάδα και η Ισπανία.

Πάνω από τους μισούς (54%) από τους 1.622 ερωτώμενους στην έρευνα της WTM London στους επαγγελματίες του τουρισμού δήλωσαν ότι προκειται να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές επαφές με ιταλικές τουριστικές εταιρείες φέτος. Όσοι θα κάνουν επαφές με ελληνικές εταιρείες ανήλθαν στο 35% και με τουρκικές στο 28%.

Επίσης, η Ιταλία ήταν πρώτη σε επαγγελματικές συμφωνίες: Το 84% ανέφερε ότι σκοπεύει να υπογράφει συμβόλαια με ιταλικές εταιρείες, με εκείνους που θα υπογράψουν με ελληνικές να ακολουθούν κατά πόδας, με 83%.

Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμη ότι η επίδοση της Ευρώπης στον τουριστικό τομέα παρεμποδίστηκε από μια σειρά γεγονότων, όπως οι αναταράξεις στην Ευρωζώνη, το Brexit, το μεταναστευτικό και οι τρομοκρατικές επιθέσεις. Παρ’όλα αυτά, ενώ κάποιες χώρες επλήγησαν σοβαρά, άλλες επωφελήθηκαν (όπως η Ελλάδα), καθώς οι τουρίστες άλλαξαν προορισμό.

“Δημιουργείται μια εικόνα όπου παρατηρείται το φαινόμενο της αντικατάστασης (προορισμού), όπου πόλεις σε σχετικά ‘ήσυχες’ και σταθερές χώρες επωφελούνται από την αναταραχή σε άλλες. Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία εμφανίζουν ισχυρές επιδόσεις, καθώς προσφέρουν παρόμοιο κλίμα με χώρες που έχουν πληγεί, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία”, σημειώνει η έρευνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024