Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ πτώση στην κίνηση της Αθήνας δημιουργεί ανησυχία στους ξενοδόχους
Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής

Η πτώση στην κίνηση της Αθήνας δημιουργεί ανησυχία στους ξενοδόχους

Παρά την θετική πορεία του αθηναϊκού τουρισμού την περίοδο έως και τον Αύγουστο 2007, η πτώση της κίνησης το προηγούμενο δίμηνο ( Σεπτέμβριος – Οκτώβριος ), έχει ανησυχήσει τους ξενοδόχους της Αθήνας και της Αττικής. Η υποτονική ατμόσφαιρα ακόμη και για την περίοδο των εορτών, έρχεται να επιβεβαιώσει τους γενικότερους φόβους, πως η κίνηση κατά τους χειμερινούς…

Παρά την θετική πορεία του αθηναϊκού τουρισμού την περίοδο έως και τον Αύγουστο 2007, η πτώση της κίνησης το προηγούμενο δίμηνο ( Σεπτέμβριος – Οκτώβριος ), έχει ανησυχήσει τους ξενοδόχους της Αθήνας και της Αττικής. Η υποτονική ατμόσφαιρα ακόμη και για την περίοδο των<...> εορτών, έρχεται να επιβεβαιώσει τους γενικότερους φόβους, πως η κίνηση κατά τους χειμερινούς μήνες, θα σημειώσει σημαντική κάμψη σύμφωνα με νέα στοιχεία από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής.

Οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα, είναι μάλλον δυσοίωνες κατά την ΕΞΑ-Α και οι προοπτικές της Αθήνας ν’ αποτελέσει σημαντικό προορισμό city break εντός του 2008, δείχνουν περιορισμένες, «κάτι που είχε προβλεφθεί ότι θα συμβεί, αφού μέχρι στιγμής, καμιά στοχευμένη και ουσιαστική κίνηση προβολής οργάνωσης, δεν υποστήριξε με συνέχεια και συνέπεια το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας» όπως τονίζει η Ένωση.

Ο εν λόγω στόχος, δεν εξυπηρετείται, όπως επισημαίνει η ΕΞΑ-Α, από την στασιμότητα που διακρίνει την παρούσα κατάσταση σε θέματα καλύτερης οργάνωσης και προβολής της Αθήνας, ούτε προετοιμάζει -μέσω ενός συγκεκριμένου προγράμματος ή στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων- το μέλλον. «Παραμένουμε επί μακρόν σε επίπεδο εξαγγελιών, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος, αλλά και «έδαφος» για κατάκτηση, έναντι των πόλεων – ανταγωνιστών της ελληνικής πρωτεύουσας».

Την ανάγκη επίσπευσης της λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου και των παρελκόμενων υπηρεσιών που θα το υποστηρίξουν, καθώς και την άμεση ανάγκη συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων σε επίπεδο κοινών, συναποφασισμένων και απόλυτα στοχευμένων δράσεων οργάνωσης και προβολής του προϊόντος της Αθήνας και της Αττικής τόνισε η ΕΞΑ-Α υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί σημάδι προόδου να εναποθέτουμε την άνοδο της τουριστικής κίνησης είτε στην τύχη, είτε στην διεξαγωγή σημαντικών γεγονότων στην πόλη (π.χ. τελικός ποδοσφαίρου), αλλά οφείλουμε να βαδίζουμε συγκεκριμένα και μελετημένα, με κινήσεις που προετοιμάζουν τόσο εμάς τους ίδιους όσο και τις ξένες αγορές, για τους υψηλότερους στόχους που επιδιώκουμε.

Τα στοιχεία που ακολουθούν φανερώνουν πτώση της πληρότητας κατά τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2007 έναντι του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2006, ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών. Όπως παρατηρούμε, στα ξενοδοχεία 5* και 4* η μεγαλύτερη πτώση παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο (της τάξης του -5,5% και -6% αντίστοιχα), ενώ τον Οκτώβριο, θετικά εξελίχθηκε η κίνηση μόνο στα ξενοδοχεία 3*.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Από την επεξεργασία των μηνιαίων δελτίων κινήσεων ξενοδοχείων προκύπτουν τα εξής:

Οι παραπάνω πληρότητες καταγράφουν την τάση της ξενοδοχειακής αγοράς με βάση τις πληρότητες των ξενοδοχείων σε άτομα και όχι δωμάτια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024