Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Σαντορίνη ανάμεσα στα πιο φωτογενή μέρη του κόσμου
Προορισμοί

Η Σαντορίνη ανάμεσα στα πιο φωτογενή μέρη του κόσμου

Η Μπόρα Μπόρα ανακηρύχθηκε στο πιο φωτογενές μέρος του πλανήτη σύμφωνα με έρευνα της Fujifilm και της VeryFirstTo, με τη Σαντορίνη να βρίσκεται στην 11η θέση. Ντιτρόιτ και Λονδίνο οι πιο 'σκοτεινές' περιοχές.

Η Μπόρα Μπόρα ανακηρύχθηκε στο πιο φωτογενές μέρος του πλανήτη σύμφωνα με έρευνα της Fujifilm και της VeryFirstTo. Οι διοργανωτές ρώτησαν 59.000 μέλη του site πολυτελούς τουρισμού VeryFirstTo.com να ονοματίσουν τις πιο φωτογενείς (αλλά και τις λιγότερο φωτογενείς) περιοχής του κόσμου.

Οι απαντήσεις περιλαμβάνουν ακόμα τον Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα στην Αυστραλία, το Γκραν Κάνυον, το Μπαλί και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η έρευνα ανέδειξε σε λιγότερο φωτογενή πόλη το Ντιτρόιτ και τη Βρετανία τη λιγότερο φωτογενή χώρα με το Λονδίνο, το Milton Keynes και το Luton ανάμεσα στα 6 λιγότερη φωτογενή σημεία του πλανήτη.

Η Μπόρα Μπόρα στη Γαλλική Πολυνησία, είναι γνωστή για την εκπληκτική φυσική ομορφιά της – είναι η ιδανική εικόνα του παραδείσου. Η πλούσια βλάστηση του νησιού πλαισιώνεται από τιρκουάζ λιμνοθάλασσες και πεντακάθαρες θάλασσες. Το νησί περιβάλλεται επίσης από έναν εντυπωσιακό κοραλλιογενή ύφαλο και καταπληκτική θαλάσσια ζωή. Στο κέντρο του νησιού βρίσκονται τα απομεινάρια ενός σβησμένου ηφαιστείου. Στο 15 τ.χλμ. νησί κατοικούν μόλις 8.800 μόνιμοι κάτοικοι και πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο ακριβά μέρη για να επισκεφτεί κανείς στον κόσμο. Η Μπόρα Μπόρα έχει ακόμη πιο γνωστή, μετά την παρουσίαση της στη δημοφιλή αμερικανική εκπομπή “Keeping Up With The Kardashians”.

Η VeryFirstTo.com μαζί με τη Fujifilm, σχεδίασαν ένα ταξίδι στον απόλυτο φωτογραφικό και τουριστικό προορισμό, με τίτλο “Capture The 10 Most Photographic Settings in One Trip”. Το ταξίδι δίνει την ευκαιρία σε ζευγάρια να ταξιδέψουν σε 10 από τις 12 πιο φωτογενείς τοποθεσίες στον κόσμο. Το φωτογραφικό αυτό “προσκύνημα’, κόστους 87.360 ευρώ, περιλαμβάνει τη φυσική υδάτινη ομορφιά του Great Barrier Reef, τα χιονισμένα βουνά του Νεπάλ, καθώς και τους ναούς στο Plain Of Temples του Bagan και την Πέτρα της Ιορδανίας. Οι αγοραστές του ταξιδιού θα λάβουν τη νέα φωτογραφική μηχανή της FUjifilm X-T1, καθώς και τις XQ1, XP70 και X100s, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συμμετεχόντες είναι άρτια εξοπλισμένοι για τις διαφορετικές φωτογραφικές συνθήκες που θα συναντήσουν.

Οι 12 πιο φωτογενείς περιοχές του πλανήτη
1. Bora Bora, Γαλλική Πολυνησία
2. Great Barrier Reef, Αυστραλία
3. Grand Canyon, ΗΠΑ
4. Bali (Ubud), Ινδονησία
5. Rio de Janeiro, Βραζιλία
6. Himalayas / Mount Everest, Νεπάλ
7. Petra, Ιορδανία
8. Torres del Paine, Παραγονία, Χιλή
9. Ha Long Bay, Βιετνάμ
10. Plain Of Temples, Bagan, Μυανμάρ
11. Σαντορίνη, Ελλάδα
12. Μαλδίβες

Οι 6 λιγότερο φωτογενείς περιοχές του πλανήτη
1. Ντετρόιτ, ΗΠΑ
2. Λονδίνο, Βρετανία
3. Luton και Milton Keynes, Βρετανία
4. Λος Άντζελες, ΗΠΑ
5. Νάπολη

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024