Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων επιστρέφει δριμύτερη
Τάσεις

Η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων επιστρέφει δριμύτερη

Η αύξηση σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς δημοφιλείς προορισμούς δείχνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προβλέψει ότι η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων φέτος θα έχει αυξημένη ζήτηση.

Παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που προκαλούνται από τον COVID-19, φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών δεν έχει καταστραφεί τόσο τραγικά, καθώς πρόσφατη έρευνα (20 Απριλίου 2021) από την GlobalData αποκάλυψε ότι το 36% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα εξετάσουν την πιθανότητα ενός διεθνούς ταξιδιού σε διαφορετική ήπειρο τους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό 8% περισσότερο από το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι θα έκαναν ένα διεθνές ταξίδι σε χώρα εντός της ηπείρου στην οποία ζουν.

Ο Ralph Hollister, αναλυτής Ταξιδιών και Τουρισμού στην GlobalData, σχολιάζει: “Λόγω του COVID-19, έγιναν συχνές προσαρμογές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και κάθε χώρα έχει διαφορετικούς κανονισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι το ταξίδι σε διαφορετική ήπειρο βραχυχρόνια θα παραμείνει με κάποιο ρίσκο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικές ακυρώσεις και την πιθανότητα να προσβληθούν από τον ιό στις σκέψεις των ταξιδιωτών. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτοί οι παράγοντες ενδέχεται να μην εμποδίζουν τους καταναλωτές να ταξιδεύουν, καθώς οι διαδρομές μεγάλων αποστάσεων φαίνεται να ανοίγουν ξανά για τις μάζες φέτος.

Η ανησυχία γύρω από όλα αυτά υποδηλώνει ότι η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων θα έπρεπε λογικά να ήταν χαμηλότερη από τη ζήτηση για ταξίδια μικρών αποστάσεων, ωστόσο, αυτό φαίνεται να μην ισχύει. Αυτό δείχνει πως η γενική κόπωση που προκαλείται από την πανδημία έχει δημιουργήσει στους ταξιδιώτες την επιμονή ότι χρειάζονται ριζική αλλαγή τοπίου και μπορεί να είναι πρόθυμοι να αφήσουν στην άκρη σημαντικές τους ανησυχίες για να το επιτύχουν”.

Αυτόν το μήνα, η United Airlines ανακοίνωσε περαιτέρω διεθνή επέκταση των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη, ενώ και η Air France δήλωσε το ίδιο στις ΗΠΑ, με νέες πτήσεις να ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι. Η United Airlines δήλωσε ότι θα προσθέσει νέες πτήσεις προς την Κροατία, την Ισλανδία και την Ελλάδα. Επιπλέον, η Air France δημοσίευσε ότι πρόσθεσε το Denver στο δίκτυό της.

Και ο Hollister καταλήγει: “Αυτή η αύξηση σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς δημοφιλείς προορισμούς δείχνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης προβλέψει ότι η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων φέτος θα έχει αυξημένη ζήτηση. Το στοίχημα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, τόσο από την πλευρά του ταξιδιώτη όσο και του επιχειρείν, εξακολουθεί να ενέχει κίνδυνο καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η κατάσταση μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Ωστόσο, η παγκόσμια ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων αυξάνεται προφανώς, γεγονός που δείχνει σημάδια ότι η ουσιαστική ανάκαμψη θα μπορούσε να ξεκινήσει από φέτος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024