Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςIPK International: Τεράστια επιθυμία για ταξίδια, σχεδόν σε προ-πανδημικά επίπεδα
Τάσεις

IPK International: Τεράστια επιθυμία για ταξίδια, σχεδόν σε προ-πανδημικά επίπεδα

Οι προθέσεις των Ευρωπαίων να ταξιδέψουν στο εξωτερικό είναι πλέον σχεδόν στο 90% του επιπέδου πριν από τον κορωνοϊό, ενώ των Αμερικανών είναι περίπου 70% και των Ασιατών πάνω από το 60% – αλλά με έντονη ανοδική τάση τους τελευταίους μήνες. Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν Ισπανία, Ιταλία Γερμανία, Γαλλία και Ελλάδα.

Τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη από την IPK International για λογαριασμό της ITB Berlin, δείχνουν μια ανανεωμένη αύξηση στις ταξιδιωτικές προθέσεις των ανθρώπων. Επί του παρόντος, το 80% των ερωτηθέντων σε όλο τον κόσμο προγραμματίζουν διεθνή ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες. Το ζητούμενο είναι οι διακοπές στον ήλιο και την παραλία, αλλά και οι διακοπές στην πόλη, καθώς και οι διακοπές κοντά στη φύση. Οι προτιμώμενοι προορισμοί των Ευρωπαίων είναι οι κοινοί τους αγαπημένοι: Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία. Αν και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, τα τελευταία ευρήματα συνεχίζουν να αντικατοπτρίζουν ανησυχίες σχετικά με την πανδημία. Σκεπτικισμός υπάρχει και για τις ταξιδιωτικές συνθήκες των τελευταίων μηνών.

Οι προθέσεις για ταξίδια στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας
Το ενδιαφέρον για ταξίδια στο εξωτερικό έχει αυξηθεί σημαντικά από την αρχή του χρόνου και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Το 80% των ερωτηθέντων σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν τώρα να ταξιδέψουν ξανά, αν και οι ταξιδιωτικές τους προθέσεις διαφέρουν από ήπειρο σε ήπειρο. Οι προθέσεις των Ευρωπαίων να ταξιδέψουν στο εξωτερικό είναι πλέον σχεδόν στο 90% του επιπέδου πριν από τον κορωνοϊό, ενώ των Αμερικανών είναι περίπου 70% και των Ασιατών πάνω από το 60% – αλλά με έντονη ανοδική τάση τους τελευταίους μήνες.

Οι δημοφιλείς προορισμοί το 2022
Οι Ευρωπαίοι προτιμούν ξεκάθαρα προορισμούς στη δική τους ήπειρο για την επερχόμενη ταξιδιωτική σεζόν, με την Ισπανία να κατέχει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την Ιταλία και τη Γερμανία, καθώς και τη Γαλλία και την Ελλάδα. Αγαπημένοι προορισμοί των Αμερικανών είναι οι γειτονικές των ΗΠΑ χώρες, Καναδάς και Μεξικό, καθώς και προορισμοί στην Ευρώπη – κυρίως Ιταλία και Γερμανία. Στην Ασία, οι άνθρωποι σχεδιάζουν κυρίως να επισκεφθούν προορισμούς στη δική τους ήπειρο (Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Βιετνάμ, Κίνα) και στην Ευρώπη η Γερμανία και η Γαλλία είναι οι προτιμώμενοι προορισμοί.

Αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια διακοπών
Το 81% όσων ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό σχεδιάζουν ταξίδια διακοπών τους επόμενους 12 μήνες. Από την αρχή του χρόνου οι προθέσεις για διακοπές αυξάνονται σταθερά. Αντίθετα, τα ταξιδιωτικά σχέδια για επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς στο εξωτερικό έχουν μειωθεί (σημερινό δυνητικό 30%). Για επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό, ωστόσο, το ποσοστό είναι σταθερά παγκοσμίως στο 21% από την αρχή του έτους.

Όπως και πριν από την πανδημία, το επίκεντρο είναι οι διακοπές στον ήλιο και την παραλία (63%), ακολουθούμενες από διακοπές στην πόλη και ταξίδια μετ’επιστροφής. Για διακοπές στη φύση, το ενδιαφέρον παραμένει πάνω από το επίπεδο πριν από τον κορωνοϊό. Τους τελευταίους μήνες, η ζήτηση για κρουαζιέρες έχει επίσης αυξηθεί παγκοσμίως.

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αυτό παραμένει δύσκολο. Σχεδόν το 90% όσων έκαναν πρόσφατα διεθνή ταξίδια λένε ότι ο προγραμματισμός του ταξιδιού ήταν συχνά δύσκολος και περίπλοκος και το 80% αναφέρει προβλήματα που σχετίζονται με την κατάσταση λόγω COVID-19 στον προορισμό τους. Το κύριο ζήτημα δεν είναι ότι οι ταξιδιώτες δεν αποδέχονται τα σχετικά μέτρα, αλλά οι ασαφείς πληροφορίες οι ή οι αλλαγές πληροφοριών σε συνδυασμό με την ελλιπή επικοινωνία από την πλευρά των προορισμών.

Η ασφάλεια σημαντικότερη του κόστους
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ταξιδιώτες του εξωτερικού έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει σε υψηλό βαθμό (90%). Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική ανησυχία για το ποσοστό μόλυνσης. Αυτό είναι επίσης εμφανές όταν πρόκειται για την ερώτηση “Προτιμάτε προορισμό με χαμηλό ποσοστό μόλυνσης ή καλύτερη τιμή ταξιδιού;” Η συντριπτική πλειοψηφία των διεθνών ταξιδιωτών θα επέλεγε έναν προορισμό με χαμηλό ποσοστό μόλυνσης.

Τα έως σήμερα εμαφανή ταξιδιωτικά σχέδια για το επόμενο έτος δείχνουν ξεκάθαρα ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια τεράστια επιθυμία για ταξίδια, που τώρα έχει φτάσει σχεδόν σε προ-πανδημικά επίπεδα. Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των διεθνών ταξιδιωτών μαζί με την προθυμία να αποδεχθούν εύλογα ταξιδιωτικά μέτρα που σχετίζονται με τον COVID-19 στο μέλλον, μια διεθνής συνολική τουριστική ανάκαμψη είναι δυνατή την επόμενη χρονιά, τουλάχιστον από την πλευρά της ζήτησης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024