Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΙΤΕΠ: Πως πήγε ο τουρισμός το α’ εξάμηνο του 1999

ΙΤΕΠ: Πως πήγε ο τουρισμός το α’ εξάμηνο του 1999

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων-ΙΤΕΠ ανακοίνωσε χθες, για 7ο συνεχές εξάμηνο, τα οικονομικά αποτελέσματα του τουρισμού για την χώρα μας. Σύμφωνα με τον κ. Διβάνη η μισή Ελλάδα πάει […]

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων-ΙΤΕΠ<.> ανακοίνωσε χθες, για 7ο συνεχές εξάμηνο, τα οικονομικά αποτελέσματα του τουρισμού για την χώρα μας.
Σύμφωνα με τον κ. Διβάνη η μισή Ελλάδα πάει καλά, αλλά η άλλη μισή μετράει τις ζημιές, τις οποίες το ΙΤΕΠ θα αποτιμήσει στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Η πτώση προβλέπεται να είναι για ορισμένες περιοχές της τάξεως του 20-30% και η γενική αύξηση των αφίξεων προβλέπεται να φθάσει το 5-6% και όχι το 12% όπως αναμενόταν στην αρχή της τουριστικής περιόδου.
Την μεγαλύτερη πτώση είχε ο τουρισμός από τις κρουαζιέρες, τα συνέδρια, και ο περιηγητικός τουρισμός που σύμφωνα με τον κ. Διβάνη είναι ο υψηλός τουρισμός που δέχεται η χώρα μας.
Επιπλέον, η διαφήμιση πρέπει να αλλάξει και να προωθηθούν άλλες μορφές τουρισμού και όχι η «γνωστή» θάλασσα και ήλιος.
Για το θέμα της κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων με βάση τα αστέρια που απασχολεί τον κλάδο, ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου, ότι υπάρχουν ελλείψεις στον τρόπο αντιμετώπισης. Ο κ. Διβάνης δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία δεν είναι αντίθετα σε κανένα αξιόλογο και αξιόπιστο σύστημα κατηγοριοποίησης, «…όμως απροετοίμαστα πάμε από την μία κατάσταση στην άλλη».
Επίσης, για το θέμα των μελετών του ΙΤΕΠ και συγκεκριμένα για την έρευνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο κ. Διβάνης δήλωσε δυσαρέσκεια για την θέση που πήραν ορισμένοι άνθρωποι για την μελέτη. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν υπήρξε παρέμβαση των ξενοδόχων και τα σχόλια πρέπει να γίνονται μετά από μελέτη της μελέτης!

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024