Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι 25 κορυφαίες πόλεις για MICE στην Ευρώπη
MICE

Οι 25 κορυφαίες πόλεις για MICE στην Ευρώπη

Στην 21η θέση ετήσια λίστα της Cvent με τις 25 κορυφαίες πόλεις MICE στην Ευρώπη βρέθηκε η Ελλάδα. Το Λονδίνο κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη, ακολουθούμενο από την Βαρκελώνη για το 2015. Το Άμστερνταμ 'σκαρφάλωσε' στην τρίτη θέση, ενώ το Παρίσι έπεσε στην τέταρτη. Η Τσεχία συμπλήρωσε την 10άδα, ενώ για πρώτη φορά το Ντουμπάι αντιπροσώπευσε τη Μέση Ανατολή.

Η Cvent, ηγετική εταιρεία event management, βασισμένη στην τεχνολογία “cloud”, αποκάλυψε την ετήσια λίστα της με τις 25 κορυφαίες πόλεις για συναντήσεις και εκδηλώσεις στην Ευρώπη. Η έρευνα επίσης περιγράφει τις 50 κορυφαίες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και τις 25 κορυφαίες στις περιοχές Ασίας – Ειρηνικού. Οι κατατάξεις αυτές καταρτίστηκαν σύμφωνα με τις κρατήσεις εκδηλώσεων και συναντήσεων, σύμφωνα με το δίκτυο προμηθειών της Cvent. Η εταιρεία συγκέντρωσε 9,8 δισ. δολ. από την αγορά MICE παγκοσμίως μέσω της αγοράς της το 2015.

Όσον αφορά στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), το Λονδίνο κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη, ακολουθούμενο από την Βαρκελώνη για το 2015. Το Άμστερνταμ “σκαρφάλωσε” στην τρίτη θέση, ενώ το Παρίσι έπεσε στην τέταρτη. Η Τσεχία συμπλήρωσε την 10άδα ανεβαίνοντας από την ενδέκατη θέση το περασμένο έτος, ενώ για πρώτη φορά το Ντουμπάι αντιπροσώπευσε τη Μέση Ανατολή.

Οι 10 κορυφαίες πόλεις MICE στην Ευρώπη ήταν:

  • Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  • Βαρκελώνη, Ισπανία
  • Άμστερνταμ, Ολλανδία
  • Παρίσι, Γαλλία
  • Βερολίνο, Γερμανία
  • Ρώμη, Ιταλία
  • Φρανκφούρτη, Γερμανία
  • Μαδρίτη, Γερμανία
  • Βρυξέλλες, Βέλγιο
  • Πράγα, Τσεχία

Ο David Chalmers, διευθυντής μάρκετινγκ της Cvent, σχολίασε: “Συναντήσεις και εκδηλώσεις είναι κρίσιμης σημασίας για τις οικονομίες των πόλεων όλων των μεγεθών ανά κόσμο. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που δημοσιεύσαμε λίστα για την περιοχή και τα ευρήματα δημιουργούν μια απίστευτα πολύτιμη πηγή για τους προμηθευτές MICE σε όλη την Ευρώπη.

Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό τοπίο και προορισμοί από όλον τον κόσμο ανταγωνίζονται με μια ποικιλία παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πρόσβασης στον προορισμό και τις εγκαταστάσεις για εκδηλώσεις, τις τιμές και την ευελιξία τους, την ποιότητα των εγκαταστάσεων, την ποιότητα των υπηρεσιών, την προσωπική ασφάλεια για τους συμμετέχοντες, και για πιθανά σημεία διαφοροποίησης. Η έρευνα δείχνει ότι οι παράγοντες που έχουν δημιουργήσει συχνά τη διαφορά στη δημοτικότητα περιλαμβάνουν επενδύσεις σε υποδομές και ανακαινίσεις ξενοδοχείων μέσα στην πόλη“.

Η Tracy Halliwell ΜΒΕ, διευθύντρια τουριστικών επιχειρήσεων και μεγάλων εκδηλώσεων στην εταιρεία London & Partners, είπε: “Η δημοσιοποίηση της κατάταξης για την περιοχή EMEA αποτελούν φανταστικά νέα για το Λονδίνο. Η πόλη έχει εξελιχθεί σε έναν συνεχώς αυξανόμενο δημοφιλή προορισμό για συνέδρια και εκδηλώσεις, λόγω του μείγματος των ξενοδοχείων και των συνεδριακών χώρων και της εμπειρίας της πόλης σε θέματα όπως η οικονομία, η τεχνολογία, οι θεωρητικές επιστήμες και οι δημιουργικές βιομηχανίες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρωτεύουσα του Ην. Βασιλείου θα γίνει ακόμη πιο ελκυστική, καθώς μεγάλα έργα μεταφορών καθιστούν πιο εύκολο να μετακινηθεί κανείς μέσα στην πόλη και τα ξενοδοχεία θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια”.

Η Cvent αξιολόγησε πάνω από 2.500 πόλεις οι οποίες εμφανίζονταν στο δίκτυο προμηθευτών της εταιρείας, έτσι ώστε να συγκροτήσει τη δεύτερη ετήσια λίστα της. Το διάστημα αξιολόγησης ήταν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και η κατάταξη καθορίστηκε από ένα σύνολο κριτηρίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024