Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Ευρωπαίοι επιλέγουν παραθεριστικές κατοικίες αντί ξενοδοχείων για το καλοκαίρι του 2011
Ερευνα της HomeAway

Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν παραθεριστικές κατοικίες αντί ξενοδοχείων για το καλοκαίρι του 2011

Πρόσφατη έρευνα από την HomeAway, Inc., εταιρεία online ενοικίασης καταλυμάτων για διακοπές, αποκάλυψε ότι οι παραθεριστικές κατοικίες είναι ο ιδανικός τύπος καταλύματος για Βρετανούς και Γερμανούς, και η δεύτερη πιο δημοφιλής μετά τα ξενοδοχεία για τους Γάλλους, τους Ιταλούς…

Πρόσφατη έρευνα από την HomeAway, Inc., εταιρεία online ενοικίασης καταλυμάτων για διακοπές, αποκάλυψε ότι οι παραθεριστικές κατοικίες είναι ο ιδανικός<...> τύπος καταλύματος για Βρετανούς και Γερμανούς, και η δεύτερη πιο δημοφιλής μετά τα ξενοδοχεία για τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Επιπλέον, η πλειοψηφία των ανθρώπων και στις πέντε χώρες θεωρούν τις παραθεριστικές κατοικίες, κατά κεφαλή φθηνότερες από ό,τι τα ξενοδοχεία.

Το 2010, οι επισκέπτες του HomeAway.co.uk αυξήθηκαν κατά 21% από πέρυσι και η έρευνα για κρατήσεις αυξήθηκε κατά 25%. Συνολικά, οι επισκέπτες στους δικτυακούς τόπους της HomeAway ξεπέρασε τα 53 εκατομμύρια και οι έρευνες κρατήσεων ανήλθαν σε 11,9 εκατομμύρια το 2010. Με πάνω από 525.000 πληρωμένες καταχωρίσεις ακινήτων σε 145 χώρες, οι οποίες προσφέρονται σε όλα τα sites της HomeAway διεθνώς, η εταιρεία έχει αποκτήσεις πλέον αντιπάλους μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο από άποψη όγκου και επιλογής ακινήτων για τους ταξιδιώτες.

Η πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη από την TNS Sofres για λογαριασμότ ης εταιρείας, έδειξε ότι αν ο προϋπολογισμός των διακοπών δεν αποτελούσε ζήτημα για τους ταξιδιώτες, το 39% των Βρετανών και το 32% των Γερμανών επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση παραθεριστικών κατοικιών ως ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές τους, σε σύγκριση με ποσοστά 23% και 30% αντίστοιχα, όσων θα επιλέξουν ένα ξενοδοχείο. Στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία οι εξοχικές κατοικίες ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή, με 19%, 25% και 20% αντιστοίχως σε κάθε αγορά, έναντι 39% στη Γαλλία και την Ισπανία και 35% στην Ιταλία, που θα επιλέξουν ένα ξενοδοχείο.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι Γάλλιο, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί κάνουν συχνότερα διακοπές, από τους Βρετανούς και τους Γερμανούς, αλλά και Βρετανοί και Γερμανοί δαπανούν περισσότερα κατά κεφαλήν και σε άλλες, μακρινότερες περιοχές. Ενώ οι πρώτοι τείνουν, κατά πλειοψηφία, να κάνουν διακοπές στις χώρες τους, οι τελευταίοι προτιμούν να πετούν στο εξωτερικό. Ωστόσο, η τάση “διακοπών εντός της χώρας” (staycations) στη Βρετανία παραμένει αρκετά ισχυρή, με το 41% των Βρετανών να δηλώνουν ότι θα κάνουν τις κύριες διακοπές τους το 2011 στο σπίτι, έναντι 35% των Γερμανών.

Οι Γάλλοι έχουν το χαμηλότερο προϋπολογισμό για καταλύματα με μέσο όρο 34 ευρώ/ άτομο ανά διανυκτέρευση, οι Ισπανοί ακολουθούν με 48 ευρώ, ενώ οι Ιταλοί ξοδεύουν κατά μέσο όρο 56 ευρώ/άτομο ανά διανυκτέρευση. ΟΙ Γερμανοί έχουν το δεύτερο υψηλότερο προϋπολογισμό με 61 ευρώ, Οι Βρετανούς αποδεικνύονται οι πιο σπάταλοι, με μέσο προϋπολογισμό 64 ευρώ/άτομο ανά διανυκτέρευση. Η πλειοψηφία των Βρετανών και των Γερμανών αναμένουν να ξοδέψουν το ίδιο ποσό ή μεγαλύτερο το 2011 από ό,τι το 2010, ενώ οι περισσότεροι τουρίστες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία προβλέπουν ότι θα δαπανήσουν λιγότερα.

Όσον αφορά τον τύπο του καταλύματος που οι Ευρωπαίοι θα επιλέξουν για τις διακοπές τους το 2011, περίπου ένας στους πέντε Βρετανούς και Γερμανούς θα επιλέξουν ενοικίαση δωματίου, που αποτελεί τη δεύτερη πιο δημοφιλή επιλογή μετά τα ξενοδοχεία. Στην Ισπανία και την Ιταλία, το 11% και το 12% αντίστοιχα σκοπεύουν να μείνουν σε παραθεριστική κατοικία, την τρίτη πιο δημοφιλή επιλογή μετά τα ξενοδοχεία και τη διαμονή στο σπίτι ή διακοπές με φίλους και συγγενείς. Στη Γαλλία, οι διακοπές σε παραθεριστικές κατοικίες είναι η προτιμώμενη επιλογή για τις κύριες διακοπές, αλλά το ποσοστό μοιράζεται σε 6% που θα νοικιάσει δωμάτιο κάπου και σε 29% που θα μείνει στο εξοχικό του.

Οι κορυφαίοι 5 προοροσιμί για τους Βρετανούς το καλοκαίρι του 2011
1. Νίκαια, Χρυσή Ακτή, Γαλλία
2. Τζαβέα, Κόστα Μπλάνκα, Ισπανία
3. Μοράιρα, Κόστα Μπλάνκα, Ισπανία
4. Ίμπιζα, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία
5. Vilamoura, Algarve, Πορτογαλία

Η έρευνα διενεργήθηκε το Φεβρουάριο του 2011 σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία, σε εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 συνεντεύξεων από κάθε χώρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024