Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι μισοί Ευρωπαίοι θέλουν να ταξιδέψουν πριν τα τέλη Ιουλίου 2021
Τάσεις

Οι μισοί Ευρωπαίοι θέλουν να ταξιδέψουν πριν τα τέλη Ιουλίου 2021

Έντονη ζήτηση για επανέναρξη των ταξιδιών αποκαλύπτει η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών. Ένας στους τρεις Ευρωπαίους πιστεύουν ότι η περίοδος Μαΐου – Ιουλίου είναι η πιο εφικτή περίοδος. Η εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια βελτιώνεται σταδιακά.

Παρά τα συνεχή lockdown και τις οδηγίες για την αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών, η ταξιδιωτική τάση των Ευρωπαίων διατηρεί ανοδική πορεία, με το 54% των ερωτηθέντων να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εντός των επόμενων έξι μηνών είτε εσωτερικά είτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό διαγράφεται στην τελευταία έκθεση “Monitoring Sentiment for Domestic and Intra-European Travel – Wave 5” που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC). Η έκθεση περιλαμβάνει δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Ιανουάριο του 2021.

Οι ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια

Μετά την καθιέρωση αυστηρότερων ταξιδιωτικών κανόνων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η πιθανότητα για καραντίνα και τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 σε προορισμούς απασχολούν σε ίσο βαθμό (15%) τους Ευρωπαίους που επιθυμούν να ταξιδέψουν. Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69%) δήλωσαν ότι θα αισθάνονται ασφαλέστεροι και πιο χαλαροί εάν οι προορισμοί έχουν αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, ενώ μόνο το 21% των ερωτηθέντων ισχυρίζονται ότι τα πρωτόκολλα ενδέχεται σε κάποιο βαθμό να τους χαλάσουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

Ταυτόχρονα, τα εμβόλια για τον COVID-19 παραμένουν το κορυφαίο κίνητρο για επανεκκίνηση των ταξιδιών, φέρνοντας την ελπίδα ότι μια μαζική ανάπτυξή τους σε όλη την Ευρώπη θα συμβάλει στην ανάκαμψη του τουρισμού. Το 11% των Ευρωπαίων ανέφερε ότι η αποτελεσματική εκστρατεία εμβολίων κατά του COVID-19 θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να ξανακάνουν ταξίδια, ακολουθούμενη από την αποτελεσματικότητα των προορισμών στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης (11%) και τα τεστ COVID-19 πριν την αναχώρηση (10%).

Ηλιόλουστοι και παραλιακοί προορισμοί ήδη σε ζήτηση

Το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για διακοπές στον ήλιο και την παραλία μεγαλώνει, καθώς πλησιάζουν οι θερμότεροι μήνες του χρόνου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πάνω από το 1/3 των Ευρωπαίων (34%) είναι αισιόδοξοι για το επόμενο ταξίδι τους μεταξύ Μαΐου – Ιουλίου 2021. Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία είναι οι πιο ενθουσιώδεις για το σχεδιασμό μιας παράκτιας απόδρασης.

Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι είναι επίσης πιο πρόθυμοι να διασχίσουν τα σύνορα, με το 41% των ερωτηθέντων να επιθυμούν να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της έρευνας. Συγκριτικά, το 35% εξακολουθεί να προτιμά να ταξιδεύει εσωτερικά.

Η εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια αυξάνεται
Η εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια συνεχίζει να βελτιώνεται σταδιακά και υποστηρίζει επίσης την ελπίδα για ανάκαμψη των ενδοευρωπαϊκών ταξιδιών. Το μερίδιο των Ευρωπαίων που σχεδιάζουν να πάρουν αεροπλάνο αυξήθηκε σταδιακά από 49% το Σεπτέμβριο του 2020 σε 54% τον Ιανουάριο του 2021, ενώ το ποσοστό αυτών που έχουν ανησυχίες για την υγεία τους σχετικά με τις πτήσεις μειώθηκε από 20% σε 16%.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024