Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και γερμανικές ταξιδιωτικές τάσεις του 2004

Οι παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και γερμανικές ταξιδιωτικές τάσεις του 2004

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο, η εταιρία `IPK International – World Travel Monitor Company Ltd` ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποίησε σχετικά με τις παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις, τις…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα<...> στο Βερολίνο, η εταιρία `IPK International – World Travel Monitor Company Ltd` ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποίησε σχετικά με τις παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις, τις ευρωπαϊκές και τις γερμανικές.

Έτσι, όσον αφορά στις παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις, η IPK International αποκάλυψε ότι ο αριθμός των διεθνών ταξιδιών αυξήθηκε κατά 9% το 2004, κυρίως λόγω της γρήγορης εξάλειψης του ιού ΣΑΡΣ, της μεγάλης ζήτησης ταξιδίων από το κοινό σε συνδυασμό με την μεγάλη αφθονία προσφερόμενων ταξιδιωτικών πακέτων και της διεισδυτικότητας στην αγορά πολλών αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, κυρίως από τις χώρες της Ασίας.

Σχετικά με τις ταξιδιωτικές τάσεις της Ευρώπης, τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν ότι οι χώρες, που εμφάνισαν το 2004 τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό διεθνών ταξιδιών, ήταν η Βρετανία (5,3 εκατ. ταξίδια), οι περιοχές της Μεσογείου (3,5 εκατ.), και η Γαλλία (3 εκατ.). Μικρότερα ποσοστά αύξησης εμφάνισαν η Γερμανία (1,4 εκατ.), η Ρωσία (1,1 εκατ.) και η Ολλανδία (1 εκατ.). Το ποσοστό 9% του παγκόσμιου αριθμού διεθνών ταξιδιών προέρχεται κυρίως από την μεγάλη αύξηση της Ασίας (31%), κυρίως της Κίνας και την είσοδο πολλών Ασιατικών αεροπορικών
εταιριών. Εντωμεταξύ, τόσο η Αφρική (6%), όσο και η Ευρώπη (5%), συνεχίζουν να καταγράφουν κέρδη, αν και μικρότερα.

Πιο συγκεκριμένα, το 2004 οι Ευρωπαίοι έκαναν συνολικά 356 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό (+5%, σε σχέση με πέρσι), ενώ έκαναν 3,4 δισ. διανυκτερεύσεις (+2%). Επίσης, κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό ξόδεψαν συνολικά 323 δισ. ευρώ (+3%). Ακόμα, σύμφωνα με την έρευνα, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να προτιμούν προορισμούς διακοπών, που συνδυάζουν Ήλιο με Θάλασσα. Η Ισπανία και η Γαλλία ήταν και πάλι φέτος οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους Ευρωπαίους, με ποσοστό μεριδίου στην αγορά 13% και 12% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στις ταξιδιωτικές τάσεις των Γερμανών, τα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν ότι οι Γερμανοί πραγματοποίησαν 274 εκατ. ταξίδια (με παιδιά 317 εκατ.), κάνοντας 1,4 δισ. διανυκτερεύσεις μακριά από το σπίτι τους. Σε σχέση με πέρσι, ο αριθμός αυτός παρουσιάζεται αυξημένος κατά 3%. Τα έξοδα τους κατά την διάρκεια διακοπών άγγιξαν τα 120 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τα ταξίδια αναψυχής των Γερμανών το 2004 αποτέλεσαν το 47% του συνολικού αριθμού ταξιδίων, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με πέρσι. Τα υπόλοιπα προσωπικά ταξίδια αντανακλούν στο 41% του συνολικού αριθμού, αυξημένα και αυτά κατά 2%. Ενώ και τα επαγγελματικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 6%. Ειδικότερα, εντός της περσινής χρονιάς οι Γερμανοί έκαναν 200 εκατ. ταξίδια εσωτερικού και 74 εκατ. ταξίδια εξωτερικού. Μάλιστα, συγκριτικά με πέρσι, τα ταξίδια εσωτερικού παρουσιάστηκαν αυξημένα κατά 3% και τα του εξωτερικού κατά 2%.

Για το 2004, κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς ήταν η Ισπανία, δεύτερος η Αυστρία και τρίτος η Ιταλία. Ενώ στα ταξίδια εσωτερικού, οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη κίνηση ήταν η Bavaria, η Lower Saxony και η Baden – Wurttemberg.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024