Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι περισσότεροι διεθνείς ταξιδιώτες ετοιμάζουν βαλίτσες το 2021
Έρευνα

Οι περισσότεροι διεθνείς ταξιδιώτες ετοιμάζουν βαλίτσες το 2021

Μια ματιά στα ταξιδιωτικά σχέδια των ανθρώπων το 2021 δείχνει μια προτίμηση για διακοπές στην παραλία σε όλες τις χώρες, με 34% των Γερμανών, 36% των Αμερικανών και 42% των Κινέζων να τις λαμβάνουν υπόψη.

Ποιος λαχταρά να ταξιδέψει πολύ μακριά; Ποιος θέλει να πάει επιτέλους σε διακοπές σε παραλία; Ποιος προγραμματίζει και τι είδους ταξίδια φέτος; Και ποιος είναι ο βραχυπρόθεσμος (και μακροπρόθεσμος) αντίκτυπος της πανδημίας του COVID-19 στις ταξιδιωτικές  συμπεριφορές; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που η ITB Berlin και το Ινστιτούτο Έρευνας Αγοράς Statista δοκίμασαν να απαντήσουν μέσω πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας που διεξήχθη στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα και εξέτασε την ταξιδιωτική συμπεριφορά τους τελευταίους 12 μήνες καθώς και τα ταξιδιωτικά σχέδια για το 2021.

Οι άνθρωποι σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα στα ταξίδια του 2021
Τα ευρήματα της έρευνας αντικατοπτρίζουν μια θετική διάθεση. Περίπου το 70% των ερωτηθέντων στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα σκέφτονται να πραγματοποιήσουν προσωπικά ταξίδια για φέτος. Συγκεκριμένα, το 37% των Γερμανών, το 42% των Αμερικανών και το 66% των Κινέζων σχεδιάζουν ένα
ή περισσότερα ταξίδια. Σχεδόν το 25% των ερωτηθέντων στη Γερμανία και τις ΗΠΑ και πάνω από το 35% στην Κίνα πιστεύουν επίσης ότι θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες από ό,τι την ίδια περίοδο έως σήμερα. Στην Κίνα φαίνεται επίσης να υπάρχει σημαντικά αυξημένη απασχολημένη ζήτηση για ταξίδια, όπου περίπου το 50% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα ταξιδέψουν περισσότερο σε σταθερή βάση μόλις περάσει η πανδημία, σε σύγκριση με 25% στις ΗΠΑ και 17% στη Γερμανία.

Η προσωπική ασφάλεια πολύ σημαντική στα ιδιωτικα ταξίδια
Η πλειοψηφία των ανθρώπων που δε σχεδιάζουν να ταξιδέψουν φέτος δηλώνουν ότι αυτό οφείλεται στον COVID-19. Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά τον προγραμματισμό των διακοπών. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η προσωπική ασφάλεια σε ένα ταξίδι “ζυγίζει” περισσότερο πλέον από τις επιλογές ταξιδιού, που είναι περιορισμένες. Το 50% των Γερμανών που δε σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το 2021 λένε ότι αισθάνονται άβολα να κάνουν κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 34%  και στην Κίνα 56%. Συγκριτικά, μόνο το 23% των Γερμανών ερωτηθέντων, το 21% των Αμερικανών και το 45% των Κινέζω δηλώνουν ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι ο λόγος για τη διαμονή τους στο σπίτι. Φαίνεται λοιπόν ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες φέτος αντιμετωπίζουν την πρόκληση να ενσταλάξουν μια αίσθηση ασφάλειας και καλή υγείας στους των πελάτες τους.

Οι διακοπές στην παραλία είναι δημοφιλείς σε κάθε χώρα
Μια πιο προσεκτική ματιά στα ταξιδιωτικά σχέδια των ανθρώπων το 2021 δείχνει μια προτίμηση για διακοπές στην παραλία σε όλες τις χώρες, με 34% των Γερμανών, 36% των Αμερικανών και 42% των Κινέζων να τα λαμβάνουν υπόψη. Ωστόσο, για το 37 και 42% των Γερμανών και Αμερικανών αντίστοιχα, η επίσκεψη σε οικογένεια και φίλους έρχεται πρώτα, ενώ για το 49% των Κινέζων οι διακοπές σε πόλη είναι το πιο σημαντικό. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε όλες τις χώρες σκοπεύουν να μείνουν σε ξενοδοχεία, αν και οι αριθμοί διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα. Στην Κίνα, το 86% των ιδιωτών ταξιδιωτών σκοπεύουν να μείνουν σε ξενοδοχεία, ενώ στις ΗΠΑ και τη Γερμανία το ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο (56 και 42% αντίστοιχα). Στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, σχεδόν το 1/3 των πιθανών ταξιδιωτών το 2021 σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν με την οικογένεια ή τους φίλους τους. Στην Κίνα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόνο 16%.

Οι Γερμανοί σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό
Όσον αφορά στα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους, το 35% των Γερμανών ερωτηθέντων, το 38% των Αμερικανών και το 50% των Κινέζων πιστεύουν ότι η ταξιδιωτική τους συμπεριφορά θα αλλάξει μακροπρόθεσμα. Οι λόγοι που δόθηκαν ήταν περιβαλλοντικοί λόγοι (το 47% στην Κίνα) και η πανδημία του COVID-19 (83% στη Γερμανία, 64% στις ΗΠΑ, 83% στην Κίνα). Μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι η ταξιδιωτική τους συμπεριφορά θα αλλάξει μακροπρόθεσμα, το 76% των Γερμανών, το 77% των Αμερικανών και το 88% των Κινέζων συμφωνούν με τη δήλωση “Θα κάνω περισσότερες διακοπές στη χώρα μου”. Αυτή η τάση ισχύει επίσης για τον προγραμματισμό των προορισμών το 2021. Στην Κίνα και τις ΗΠΑ μόνο το 29 και το 15% αντίστοιχα αυτών των προγραμματισμένων ταξιδιών θα γίνουν στο εξωτερικό. Το ποσοστό για τη Γερμανία είναι σημαντικά υψηλότερο, στο 61%. Θεωρείται ότι η τοποθεσία της Γερμανίας, στο κέντρο της Ευρώπης και η εγγύτητα με πολλές άλλες χώρες είναι υπεύθυνη για τον μεγαλύτερο αριθμό διεθνών ταξιδιών που έχουν προγραμματιστεί.

Λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια προγραμματίζονται για το 2021
Εκτός από τα ιδιωτικά ταξιδιωτικά τους σχέδια οι ερωτηθέντες έδωσαν απαντήσεις και για πιθανά επαγγελματικά ταξίδια. Σε αντίθεση με τα ιδιωτικά ταξίδια, τα ευρήματα για επαγγελματικά ταξίδια δείχνουν πτωτική τάση. Στη Γερμανία μόνο το 27%, στις ΗΠΑ το 34% και στην Κίνα το 51% των ερωτηθέντων προγραμματίζει επαγγελματικά ταξίδια το 2021. Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στην απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τις μακροπρόθεσμες αλλαγές στη συμπεριφορά των ταξιδιών. Ένα υψηλό ποσοστό σε όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή το 65% των Γερμανών, το 66% και το 63% των Κινέζων ερωτηθέντων συμφωνούν με τη δήλωση “Θα κάνω λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια.” Οι υπαίθριες δραστηριότητες φαίνεται να αυξάνονται, με 61% των Γερμανών, 68% των Αμερικανών και 91% των Κινέζων ερωτηθέντων να συμφωνεί με τη δήλωση “Θα κάνω περισσότερα ταξίδια στη φύση / σε εξωτερικούς χώρους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024