Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Ρουμάνοι εμπιστεύονται τις ηλεκτρονικές κρατήσεις όταν ταξιδεύουν
Μελέτη

Οι Ρουμάνοι εμπιστεύονται τις ηλεκτρονικές κρατήσεις όταν ταξιδεύουν

Δημοσκόπηση δείχνει ότι περίπου το 72 % των Ρουμάνων εμπιστεύονται τα online sites και κάνουν ηλεκτρονικές κρατήσεις. Επίσης, μεταξύ των αγαπημένων προορισμών τους για θερινές διακοπές είναι και η Ελλάδα.

Οι περισσότεροι Ρουμάνοι επισκέπτονται ηλεκτρονικούς κόμβους, και κάνουν κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές τους συμπεραίνει μελέτη που διεξήχθη τον Ιούλιο από την πλατφόρμα κρατήσεων ξενοδοχείων HotelGuru.ro, στη Ρουμανία.
 
Περίπου το 72% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τα online sites κρατήσεων.
 
Οι περισσότεροι Ρουμάνοι τουρίστες προτιμούν να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με αγαπημένους προορισμούς την Ρουμανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Αντίθετα με τις προσδοκίες, οι διακοπές στη Βουλγαρία έχουν μειωθεί ιδιαίτερα και μόνο το 3% των ερωτηθέντων θέλει να πάει σε μια βουλγαρική ακτή για καλοκαιρινές διακοπές.
 
Ωστόσο, το 42% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πάνε για διακοπές μόνο μια φορά το χρόνο, ενώ το 13% των Ρουμάνων είπε ότι φεύγουν για διακοπές, όταν βρίσκουν μια ειδική προσφορά. Όσο για το χρόνο που δαπανάται για να σχεδιαστούν οι διακοπές, ο μέσος χρόνος είναι μεταξύ 1 και 3 μηνών για 29% των ερωτηθέντων, ενώ το 21% λένε ότι σχεδιάζουν τις διακοπές τους ένα εξάμηνο νωρίτερα.
 
Για τα ταξίδια εκτός της χώρας, το αεροπλάνο προτιμάται από το 46 % των ερωτηθέντων, ενώ το 38% λένε ότι προτιμούν να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο. Το πούλμαν δεν είναι τόσο δημοφιλές μεταξύ των Ρουμάνων, μόνο το 15% των ερωτηθέντων προτιμούν αυτό το μέσο. Περίπου το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός για μια ημέρα διακοπών στη Ρουμανία ανά άτομο είναι μεταξύ 25 –  45 ευρώ, ενώ το 43% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το διπλάσιο ποσό δηλ μεταξύ 45 και 90 ευρώ είναι αρκετό για διακοπές στο εξωτερικό. Η διάρκεια των διακοπών δεν διαφέρει είτε στο εξωτερικό, είτε στη Ρουμανία και κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6 ημερών.
 
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INS), τον Ιούνιο του 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, τόσο για τις αφίξεις όσο και για τις διανυκτερεύσεις σε διάφορα είδη καταλυμάτων σημειώθηκε αύξηση κατά 17,3% και 15,3% αντίστοιχα. Ο μέσος χρόνος παραμονής ήταν 2,6 ημέρες.
 
Είναι ενδιαφέρον, ότι για το ήμισυ των Ρουμάνων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, τόσο η άνεση όσο και η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους και τον πολιτισμό του τόπου που επισκέπτονται είναι πολύ σημαντικό, όταν επιλέγουν έναν προορισμό διακοπών. Επιπλέον, η αρχιτεκτονική των χώρων που επισκέπτονται είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για πάνω από το 68% των ερωτηθέντων για την επιλογή ενός προορισμού.
 
Η μελέτη έγινε σε δείγμα 1.930 ερωτηθέντων από τη Ρουμανία που συμμετείχαν σε ένα online ερωτηματολόγιο μεταξύ 29 Ιουλίου και 12 Αυγούστου. Το HotelGuru.ro είναι μια διαδικτυακή πύλη κρατήσεων που απαριθμεί 1.800 καταλύματα στη Ρουμανία.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024