Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟι τάσεις σε Wi-Fi, Social Media και κινητά στα αεροδρόμια της Ευρώπης
Αερομεταφορές

Οι τάσεις σε Wi-Fi, Social Media και κινητά στα αεροδρόμια της Ευρώπης

Με 164 αεροδρόμια να προσφέρουν τώρα επώνυμες εφαρμογές για smartphones, με την αυξανόμενη διάδοση του δωρεάν Wi-Fi και των καναλιών των Social Media που αντικατοπτρίζονται σε πάνω από 450.000 αλληλεπιδράσεις μόνο σε ένα μήνα, η ψηφιακή πραγματικότητα είναι πλέον ένα βασικό συστατικό της στρατηγικής κάθε αεροδρομίου που σέβεται τον εαυτό του.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ένα από τα πιο πυκνά σε επιβατική κίνηση του έτους για τα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη, καθώς οι άνθρωποι επωφελήθηκαν από την ππολύ καλή συνδεσιμότητα των αερομεταφορών για να φτάσουν στον προορισμό που επιθυμούν για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Ένα στιγμιότυπο με μερικούς από τους τρόπους που τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια επικοινωνούν με τους επιβάτες τους, δίνει η ACI Europe με την έκδοση που έδωσε στη δημοσιότητα ACI Europe Digital Report 2014-2015.

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τηνπαροχή WiFi στα αεροδρόμια, τις παρουσίες και τις αλληλεπιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα των αερολιμένων και τις τάσεις στον τομέα των κινητών. Τα Social Media που καλύπτονται από την έκθεση περιλαμβάνουν τα Facebook, Twitter, Google+, Instagram, YouTube, Pinterest, VK (VKontacte) και LinkedIn. Μεταξύ άλλων, η έκθεση περιγράφει επίσης 8 τρόπους που χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια τα συγκεκριμένα κοινωνικά δίκτυα.

Για πρώτη φορά, η έκθεση προχωρά επίσης σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των ελεύθερων, επώνυμων εφαρμογών για smartphone στα αεροδρόμια, οι οποίες διατίθενται σήμερα για τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών. Αυτές περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις μορφές που καλύπτονται από αυτές τις εφαρμογές και τους τρόπους που δίνουν αυξημένη δυναμική τον επιβάτη.

Ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής της ACI Europe σχολίασε: “Με 164 αεροδρόμια να προσφέρουν τώρα επώνυμες εφαρμογές για smartphones, με την αυξανόμενη διάδοση του δωρεάν Wi-Fi και των καναλιών των Social Media που αντικατοπτρίζονται σε πάνω από 450.000 αλληλεπιδράσεις μόνο σε ένα μήνα, η ψηφιακή πραγματικότητα είναι πλέον ένα βασικό συστατικό της στρατηγικής κάθε αεροδρομίου που σέβεται τον εαυτό του. Οι τεχνολογίες συνεχίζουν να εξελίσσονται, με τους αερολιμένες να τις ‘υιοθετούν’ και βοηθώντας στη μετατροπή των αεροδρομίων από επιχειρήσεις Β2Β, σε επιχειρήσεις B2C”.

Και πρόσθεσε: “Σε τελική ανάλυση, η ψηφιακή πραγματικότητα είναι ο καταλύτης που επιτρέπει στους αερολιμένες να σφυρηλατήσουν μια άμεση σχέση με τους επιβάτες τους – και αυτό αποτελεί κεντρικής σημασίας για την επίτευξη του βασικού τους στόχου: να καταστεί η εμπειρία στο αεροδρόμιο σε ό,τι καλύτερο μπορεί να είναι αυτή”.

ACI Europe Digital Report 2014-2015

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024