Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων είναι ακόμη επιφυλακτικοί για ταξίδια στην Ευρώπη
Τάσεις

Οι ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων είναι ακόμη επιφυλακτικοί για ταξίδια στην Ευρώπη

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο επιθυμητοί μήνες για διακοπές στην Ευρώπη, με το 31% των Βραζιλιάνων, το 26% των Αμερικανών, το 25% των Κινέζων και 22% των Ρώσων να ελπίζουν να επισκεφθούν την Ευρώπη τον Αύγουστο.

Καθώς η ΕΕ είναι έτοιμη να ανοίξει τα σύνορά της σε περισσότερες χώρες και εμβολιασμένους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, οι συντονισμένοι κανόνες για τα διεθνή ταξίδια θα είναι ζωτικής σημασίας για την εμπιστοσύνη που πρέπει να αποκτήσουν οι τουρίστες που σκέφτονται μια επίσκεψη στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το τελευταίο Long-Haul Travel Barometer 2/2021 (LHTB), ακόμη και μετά από ένα χρόνο αυστηρών περιορισμών λόγω COVID-19, οι επισκέπτες από τις υπερπόντιες αγορές εξακολουθούν να ελπίζουν να ταξιδέψουν, αλλά είναι επίσης προσεκτικοί στο να θεωρήσουν την Ευρώπη ως προορισμό, λόγω της παρατεταμένης έλλειψης εναρμονισμένων κανόνων για τα ταξίδια σε ολόκληρη την περιοχή. Τους επόμενους μήνες, η ενότητα και η συνοχή των μέτρων ασφαλείας θα έχουν καθοριστική σημασία εάν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί αξιοποιήσουν τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις.

Σχετικά με τη δημοσίευση του LHTB, ο εκτελεστικός διευθυντής της European Travel Commission (ETC), Eduardo Santander δήλωσε: “Με το προγραμματισμένο άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων τους επόμενους μήνες, είναι επιτακτική ανάγκη να διαβιβάζονται σαφή και συνεκτικά μηνύματα σε διεθνείς ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ευρώπη. Η επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού τουρισμού το καλοκαίρι του 2021 είναι πλέον μια ρεαλιστική δυνατότητα. Ωστόσο, η έρευνά μας δείχνει ότι η έλλειψη σαφήνειας, σε συνδυασμό με μια αποσυνδεδεμένη και ασυντόνιστη προσέγγιση, σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες διστάζουν να θεωρήσουν την Ευρώπη ως προορισμό αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, με τις εξελισσόμενες εκστρατείες εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο, έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τα τέλη του καλοκαιριού και την έντονη φθινοπωρινή σεζόν. Η σωστή επένδυση στην προώθηση των ταξιδιών και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του τουρισμού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ‘διάσωση’ αυτού του καλοκαιριού και μετά”.

ΗΠΑ, Ρωσία και Βραζιλία οι πιο αισιόδοξες αγορές για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων το καλοκαίρι του 2021
Για τους ερωτηθέντες στις ΗΠΑ, καταγράφηκε θετική τιμή δείκτη 110 μονάδων για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (μείωση 17 μονάδων από τις αρχές του έτους). Ωστόσο, σε ερώτηση για ταξίδια στην Ευρώπη, το σκορ του δείκτη πέφτει σε αρνητικό κλίμα στις 97 μονάδες, υποδηλώνοντας ότι οι Αμερικανοί δεν είναι ακόμη σίγουροι ότι θα είναι δυνατό να επισκεφθούν και να μετακινηθούν ελεύθερα στην περιοχή αυτή του κόσμου φέτος το καλοκαίρι.

Στη Ρωσία, η κατάσταση είναι κάπως παρόμοια, με υψηλότερες τιμές δείκτη για γενικά ταξίδια στο εξωτερικό (119 βαθμοί) και χαμηλότερες βαθμολογίες δείκτη για ταξίδια στο εξωτερικό, στην Ευρώπη (93 βαθμοί). Είναι ενδιαφέρον ότι οι Ρώσοι ερωτηθέντες φαίνεται να μην ανησυχούν ιδιαίτερα για τον COVID-19 όταν ταξιδεύουν, ωστόσο, είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με το κόστος του ταξιδιού, υποδηλώνοντας ότι η προσιτή τιμή θα είναι κορυφαία προτεραιότητα για μελλοντικά ταξίδια.

Κινέζοι και Ιάπωνες τουρίστες διστάζουν πολύ να ταξιδέψουν στο εξωτερικό
Τα αποτελέσματα από την κινεζική αγορά αποκαλύπτουν την επιθυμία ο πληθυσμός της χώρας να ξαναρχίσει τα ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ το 53% των ερωτηθέντων ενθουσιάζονται στην ιδέα. Η κατανόησή τους σχετικά με τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ευρώπη, ωστόσο, αποκαλύπτει ότι μόνο το 26% είναι πεπεισμένο ότι θα ταξιδέψουν στην περιοχή εάν αυτό επιτραπεί. Η εξέλιξη της ταξιδιωτικής ζήτησης από την Κίνα είναι δύσκολο να προβλεφθεί αυτήν τη στιγμή και θα εξαρτηθεί από την αμοιβαία αναγνώριση των εμβολίων COVID-19, την επανάληψη της αεροπορικής δραστηριότητας μεταξύ των περιοχών και τις ταξιδιωτικές οδηγίες της κινεζικής κυβέρνησης.

Σε όλες τις αγορές που αναλύθηκαν, η βαθμολογία του δείκτη τάσης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων είναι η ασθενέστερη στην Ιαπωνία (75 βαθμοί), όπου λιγότεροι από 1 στους 5 ερωτηθέντες σκέφτονται να ταξιδέψουν σε προορισμό εκτός Ανατολικής Ασίας μεταξύ Μαΐου-Αυγούστου. Όταν ρωτήθηκαν για τον λόγο αυτής της απόφασης, το 44% των Ιαπώνων ερωτηθέντων δήλωσαν ότι απλώς δεν έχουν σχέδια να επισκεφθούν προορισμούς στο εξωτερικό τους επόμενους μήνες, σηματοδοτώντας ότι το ταξίδι δεν αποτελεί προτεραιότητα γι’αυτούς αυτήν τη στιγμή, ενώ ένα άλλο 43% αναγνώρισε ότι ανησυχεί λόγω COVID-19.

Ο Αύγουστος θεωρείται ως η πιο ασφαλής χρονικά επιλογή για ταξίδια στην Ευρώπη
Ενώ οι ερωτηθέντες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2021 παραμένουν αβέβαιοι για το ακριβές χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού τους λόγω των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και των “κατακερματισμένων” διαδικασιών σε διάφορους προορισμούς, τα αποτελέσματα του Βαρόμετρου αποκαλύπτουν ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο επιθυμητοί μήνες για διακοπές στην Ευρώπη, με το 31% των Βραζιλιάνων, το 26% των Αμερικανών, το 25% των Κινέζων και 22% των Ρώσων να ελπίζουν να επισκεφθούν την Ευρώπη τον Αύγουστο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024