Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι τρομοκρατικές επιθέσεις σπέρνουν το φόβο στους 'βετεράνους' ταξιδιώτες
Έρευνα

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σπέρνουν το φόβο στους 'βετεράνους' ταξιδιώτες

Το 56% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Association of Corporate Travel Executives δήλωσε ότι ήταν ελαφρώς έως σημαντικά αγχωμένοι για μια τρομοκρατική απειλή κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού τους. Το 58% ανέφερε πως είναι πιο φοβισμένοι απ’ότι ήταν το προηγούμενο έτος, ενώ το 53% των εποχιακών ταξιδιωτών είναι αρκετά έως πολύ ανήσυχοι για κάποιο τρομοκρατικό επεισόδιο μέσα στην πτήση.

Ενώ οι αιτίες παραμένουν άγνωστες ακόμη σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος της πτήσης MS804 της EgyptAir, το νέο τραγικό περιστατικό θα προκαλέσει μεγάλο φόβο και άγχος στους ταξιδιώτες, οι οποίοι σκέφτονται τη μεγάλη αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σε πρόσφατη μελέτη σε “βετεράνους” ταξιδιώτες, ο ACTE (Association of Corporate Travel Executives) διαπίστωσε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις αύξησαν τον φόβο παραπάνω από 50%. Σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα του ACTE, από τους 606 ταξιδιώτες από τις 17 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2016:

  • Το 56% των ερωτηθέντων ήταν ελαφρώς έως σημαντικά αγχωμένοι για μια τρομοκρατική απειλή κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού τους.
  • Το 58% ανέφερε πως είναι πιο φοβισμένοι απ’ότι ήταν το προηγούμενο έτος
  • Το 53% των εποχιακών ταξιδιωτών είναι αρκετά έως πολύ ανήσυχοι για κάποιο τρομοκρατικό επεισόδιο μέσα στην πτήση.

“Μέχρι να μάθουμε επακριβώς τί προκάλεσε την συντριβή του αιγυπτιακού αεροσκάφους, οι άνθρωποι αναπόφευκτα θα σκέφτονται την τρομοκρατία. Σήμερα, ακόμη και οι έμπειροι ταξιδιώτες, που ξοδεύουν μήνες σε επαγγελματικά ταξίδια, είναι φοβισμένοι. Πιθανώς, ακόμη πιο σημαντικό γι’αυτούς, είναι το ότι οι οικογένειές τους ανησυχούν κάθε φορά που φεύγουν για επαγγελματικό ταξίδι εκτός πόλης“, ανέφερε ο Greely Koch, εκτελεστικός διευθυντής του ACTE.

Όσο η αιτία της συντριβής είναι αβέβαιη, το γεγονός ότι το τελευταίο σκέλος της πτήσης MS804 έφυγε από το Παρίσι, είναι κάπως ανησυχητικό. Σύμφωνα με έρευνα του ACTΕ, η Γαλλία ηγείται των χωρών που ανησυχούν για τα επαγγελματικά ταξίδια, ακολουθούμενη από την Τουρκία, το Βέλγιο, τη Συρία, την Αίγυπτο, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ιράκ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο “χρόνος ανάρρωσης” μετά από ένα δυστύχημα μαζικής εμβέλειας, μια απαγωγή ή μια συντριβή αεροσκάφους παίζει ρόλο στην ψυχολογική κατάσταση του ταξιδιώτη. Το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα του ACTE, δήλωσαν πως ο φόβος διατηρείται για περισσότερο από έναν μήνα μετά την επίθεση. Το 45% πρόσθεσαν ότι οι επιδράσεις διαρκούν για πάνω από τρεις μήνες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024