Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟλυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Σχεδόν μηδενικό το τουριστικό ενδιαφέρον από Ευρώπη
Αθλητικός τουρισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Σχεδόν μηδενικό το τουριστικό ενδιαφέρον από Ευρώπη

Οι τιμές των ξενοδοχείων ανά διανυκτέρευση φαίνονται να ξεκινούν με τη χαμηλότερη στα 250 ευρώ, φτάνοντας μέχρι και τα 314 ευρώ. Tο μεγαλύτερο πάντως ποσοστό τουριστικού ενδιαφέροντος απορρέει κατά κύριο λόγο από χώρες της Λατινικής Αμερικής, γειτονικές της Βραζιλίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πολυαναμενόμενα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ξεκινά σε λίγες ημέρες στο Ρίο της Βραζιλίας, δίνοντας έναν ακόμη λόγο για να επισκεφθεί κανείς τη συγκεκριμένη πόλη. Η trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει την πορεία τιμών των ξενοδοχείων του Ρίο, καθώς και τους λαούς που έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρευρεθούν στην πόλη κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.
                                                                  
Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών για τις ημέρες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο
Οι τιμές των ξενοδοχείων ανά διανυκτέρευση φαίνονται να ξεκινούν με τη χαμηλότερη στα 250 ευρώ, φτάνοντας μέχρι και τα 314 ευρώ. Οι χαμηλότερες τιμές παρατηρούνται κατά την πρώτη και την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η τιμή της διανυκτέρευσης “σκαρφαλώνει” μεταξύ πρώτης και δεύτερης ημέρας από τα 253 στα 298 ευρώ, ενώ κατά τις δύο τελευταίες από τα 296 ευρώ προσγειώνεται στα 250. Η υψηλότερη τιμή διακρίνεται σχεδόν στη μέση του διαστήματος διεξαγωγής των αγώνων και πιο συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου.

Ενδιαφέρον σχεδόν αποκλειστικά από τη Λατινική Αμερική
Εξετάζοντας τις χώρες που έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για πραγματοποίηση ταξιδιών κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, παρατηρείται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ενδιαφέροντος απορρέει κατά κύριο λόγο από χώρες της Λατινικής Αμερικής, γειτονικές της Βραζιλίας, ενώ το ενδιαφέρον από Ευρώπη θα χαρακτηριζόταν σχεδόν μηδενικό. Η μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρείται στις αναζητήσεις που προήλθαν από την Ουρουγουάη, οι οποίες από το συνολικό ενδιαφέρον που υπήρξε προς το Ρίο αποτέλεσαν περίπου το 18%. Δεύτερη ακολουθεί η Αργεντινή, με τις αναζητήσεις της να καταλαμβάνουν ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 14% των συνολικών αναζητήσεων, ενώ τρίτη είναι η Χιλή, με ποσοστό ελάχιστα χαμηλότερο από 9%. Η πεντάδα ολοκληρώνεται με το Περού και την Κολομβία, με αρκετά χαμηλότερα ποσοστά, της τάξεως περίπου του 3% και 2% αντίστοιχα. Οι υπόλοιπες χώρες που έδειξαν, επίσης, ενδιαφέρον, συμπληρώνοντας τη λίστα με τους δέκα πρώτους λαούς που θα επιδιώξουν να παρευρεθούν στο Ρίο μεταξύ 5 και 21 Αυγούστου είναι το Εκουαδόρ, η Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό, η Αυστραλία και η Νότια Αφρική.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024