Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠως διαμορφώνονται οι τάσεις στις ταξιδιωτικές συνήθειες των Βρετανών

Πως διαμορφώνονται οι τάσεις στις ταξιδιωτικές συνήθειες των Βρετανών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM 2005: Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν από την εταιρία ερευνών AC Nielsen και τον εκπρόσωπο της κ. Tony Watson κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market 2005.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM 2005: Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν από την εταιρία ερευνών AC Nielsen και τον εκπρόσωπο της κ. Tony Watson κατά τη διάρκεια ειδικής<...> εκδήλωσης που διοργάνωσε το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market 2005.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από πολλούς έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες και ένας σημαντικός αριθμός tour operators, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα αποτελέσματα της έρευνας και να συνομιλήσουν με τους έλληνες επιχειρηματίες.

Συνοπτικά, παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις των Βρετανών τουριστών σε μια συγκριτική έρευνα μεταξύ του καλοκαιριού του 2001 και του 2005. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι τάσεις είναι πλέον προς τους μεσαίας απόστασης τουριστικούς προορισμούς, όπου όμως παρουσιάζεται πτώση στη μέση τιμή της διαμονής κυρίως λόγω της εισαγωγής στην αγορά νέων φθηνών προορισμών, όπως η Βουλγαρία και η Κροατία και σημαντική αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου.

Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι οι απευθείας πωλήσεις κερδίζουν έδαφος έναντι των κλασικών καναλιών διανομής, προσφέροντας φθηνές τιμές και προσφορές. Τα παραδοσιακά κανάλια συνεχίζουν όμως να κρατούν τις τιμές. Μια ακόμα τάση που φαίνεται από την έρευνα είναι ότι ο χρόνος των διακοπών μειώνεται με επικρατέστερο εκείνο των 7 ημερών. Τέλος, σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι μεσαίας απόστασης προορισμοί, στους οποίους βρίσκεται και η Ελλάδα, παραμένουν φθηνότεροι ακόμα και από τους κοντινούς προς της Βρετανική αγορά προορισμούς.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την έρευνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024