Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠόσα χρόνια αποταμίευσης χρειάζονται οι Έλληνες για διαμονή στο Burj Al Arab του Ντουμπάι;
Έρευνα

Πόσα χρόνια αποταμίευσης χρειάζονται οι Έλληνες για διαμονή στο Burj Al Arab του Ντουμπάι;

Για το La Reserve στο Παρίσι, μια ελληνική οικογένεια θα χρειαστεί να 'μαζεύει' χρήματα για 26 χρόνια, δύο μήνες, έξι ημέρες και τέσσερις ώρες, για μια πολυτελή διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο του Παρισιού. Για το Burj Al Arab του Ντουμπάι απαιτούνται 13 χρόνια, δύο μήνες, 6 μέρες και 4 ώρες αποταμίευσης.

Μέχρι και 26 χρόνια (!) αποταμιεύσεων απαιτούνται από τους Έλληνες τουρίστες για να διαμείνουν σε μερικά από τα πλέον πολυτελή ξενοδoχεία του κόσμου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της money.co.uk το Burj Al Arab στο Ντουμπάι σείναι το πιο όμορφο ξενοδοχείο στον κόσμο. Αλλά πόσο καιρό θα έπρεπε να εξοικονομήσει μια μέση οικογένεια για να αντέξει οικονομικά να μείνει σε τέτοια πολυτελή ξενοδοχεία;

Η money.co.uk βρήκε τις τιμές για μια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων σε κάθε ξενοδοχείο και τις συνέκρινε με τον μέσο μισθό του νοικοκυριού και το ποσοστό αποταμίευσης της μέσης ελληνικής οικογένειας (δύο ενήλικες και δύο παιδιά).

Για το La Reserve, μια ελληνική οικογένεια θα χρειαστεί να εξοικονομήσει χρήματα για 26 χρόνια, δύο μήνες, έξι ημέρες και τέσσερις ώρες, για μια πολυτελή διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο του Παρισιού. Δεύτερο στη λίστα με τα πιο ακριβά για το ελληνικό πορτοφόλι ξενοδοχεία είναι το Four Seasons Private Island στο Kudarikilu (Μαλδίβες), με 25 χρόνια και 10 μήνες. Για το Burj Al Arab του Ντουμπάι απαιτούνται 13 χρόνια, δύο μήνες, 6 μέρες και 4 ώρες αποταμίευσης.

Το La Reserve Hotel & Spa στο Παρίσι.

Ο Salman Haqqi, ειδικός Personal Finance στη money.co.uk, σχολίασε: “Τα πολυτελή ξενοδοχεία αποτελούν ουσιαστική πτυχή της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας. Παρέχουν στους επισκέπτες ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας, αλλά αυτό το επίπεδο φροντίδας δεν είναι φθηνό. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές συμβουλές που θα βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να συντομεύσουν τον χρόνο που απαιτείται για εξοικονόμηση:

  • Μείνετε συνδεδεμένοι με τα ξενοδοχεία που θέλετε να επισκεφτείτε: Εγγραφείτε στη λίστα email και τα ενημερωτικά δελτία των πολυτελών ξενοδοχείων που σας ενδιαφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παραμείνετε ενήμεροι για τυχόν υπάρχουσες ή επερχόμενες εκπτώσεις και πακέτα που μπορεί να προσφέρουν
  • Τηλεφωνήστε: Καλέστε απευθείας το πολυτελές ξενοδοχείο που επιθυμείτε και εάν θέλετε να κάνετε κράτηση εκτός εποχής, ρωτήστε εάν μπορούν να προσφέρουν κάποια ευελιξία στην τιμή. Εάν κάνετε κράτηση κατά την περίοδο αιχμής, τότε αξίζει να ρωτήσετε εάν μπορούν να προσθέσουν μία ή περισσότερες ‘δωρεάν’ παροχές, όπως 24ωρο Wi-Fi, πρωινό, πρόσβαση στο γυμναστήριο ή/και μερικές συνεδρίες μασάζ
  • Επιλέξτε μια πολιτική ακύρωσης: Μια δωρεάν πολιτική ακύρωσης θα μπορούσε να κάνει την αρχική σας κράτηση πιο ακριβή, αλλά εάν ελέγξετε ξανά κάποια άλλη φορά και διαπιστώσετε ότι η τιμή έχει πέσει για τις επιλεγμένες ημερομηνίες και τον τύπο δωματίου σας, θα μπορείτε να ακυρώσετε την αρχική κράτηση χωρίς να επιβαρυνθείτε τυχόν χρεώσεις και εκ νέου κράτηση. Με αυτόν τον τρόπο, η πιθανή εξοικονόμηση είναι αισίως πολύ μεγαλύτερη από τη χρέωση που καταβάλλεται για τη συμμετοχή στην πολιτική ακύρωσης”.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024