Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςRadical Storage: Η Κέρκυρα είναι ο πιο χαλαρωτικός προορισμός για ένα διάλειμμα στην πόλη, ενω η Ρόδος διαθέτει τους περισσότερους δημόσιους χώρους
Έρευνα

Radical Storage: Η Κέρκυρα είναι ο πιο χαλαρωτικός προορισμός για ένα διάλειμμα στην πόλη, ενω η Ρόδος διαθέτει τους περισσότερους δημόσιους χώρους

Η Radical Storage, μια εταιρία που ειδικεύεται στην αποθήκευση αποσκευών, ανέλυσε τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές από την Ευρώπη, αποκαλύπτοντας ότι η Κέρκυρα είναι ο κορυφαίος προορισμός για ένα χαλαρό διάλειμμα στην πόλη ή για τουρισμό city break. Επίσης, η Ρόδος διαθέτει τους περισσότερους δημόσιους χώρους για την εξυπηρέτηση των τουριστών και είναι ανάμεσα στους λιγότερο πυκνοκατοικημένους προορισμούς ευεξίας.

Η Radical Storage, που ειδικεύεται στην αποθήκευση αποσκευών, ανέλυσε μέσω έρευνας τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη, αποκαλύπτοντας ότι η ελληνική πόλη της Κέρκυρας είναι ο κορυφαίος προορισμός για ένα χαλαρό διάλειμμα στην πόλη ή για τουρισμό city break. 
 
Η Κέρκυρα είναι ο καλύτερος προορισμός για ένα διάλειμμα πόλης εμπνευσμένο από την ευεξία για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, ενώ ακολουθούν οι πόλεις Funchal, Zadar, Dubrovnik και Salzburg.
 
Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ο περισσότερο αγχωτικός προορισμός για τους Ευρωπαίους παραθεριστές είναι το Λονδίνο, ακολουθούμενο από τη Μόσχα, την Κωνσταντινούπολη, τη Ρώμη και τη Νέα Υόρκη. Οι πόλεις με τους περισσότερους δημόσιους χώρους ανά τετραγωνικό μίλι είναι το Ντουμπάι και η Ρόδος, ενώ η Βαλέτα, η πόλη της Ίμπιζα και Γενεύη φιλοξενούν τα πιο πολλά ιαματικά λουτρά 4+ αστέρων ανά τετραγωνικό μίλι.
 
Ακόμα, η έρευνα έδειξε ότι η Ρόδος και το Φάρο της Πορτογαλίας είναι οι λιγότερο πυκνοκατοικημένοι προορισμοί ευεξίας. Για πολλούς, οι διακοπές στην πόλη είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τα άγχη και τις πιέσεις της ζωής στο σπίτι, εξερευνώντας ταυτόχρονα τοπικά αξιοθέατα και «τουριστικά σημεία».
 
Για να βοηθήσει τους παραθεριστές πόλεων, η Radical Storage ανέλυσε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Σαββατοκύριακο και τις πόλεις μικρής διάρκειας από και προς την Ευρώπη, κατατάσσοντας τις πόλεις σε 11 βασικούς παράγοντες, από τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, έως τον αριθμό των εστιατορίων 4* ανά τετραγωνικό μίλι και τους διαθέσιμους χώρους πρασίνου.
 
Οι πιο χαλαρωτικές πόλεις
 
Η ανάλυση διαπίστωσε ότι η πόλη της Κέρκυρας είναι ο λιγότερο αγχωτικός προορισμός για απόδραση, με 78,9% στην ανάλυση ευεξίας. Με θετικές βαθμολογίες που προέρχονται από το χαμηλό φως, τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση που καταγράφονται στην πόλη, καθώς και τους εύκολους χρόνους μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο του νησιού.
 
Στη δεύτερη θέση στην ανάλυση της Radical Storage, βρίσκεται η πορτογαλική πόλη Funchal, στο νησί Madeira. Τα χαμηλά επίπεδα πυκνότητας της πόλης, ο θόρυβος και η ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και το ανταγωνιστικό κόστος των γευμάτων (ένα γεύμα μεσαίας κατηγορίας για 2 άτομα κοστίζει μόλις 28 λίρες), οδήγησε την πόλη σε υψηλή θέση με βαθμολογία 71,2%.
 
Ολοκληρώνοντας τις πέντε κορυφαίες πόλεις για διακοπές ευεξίας οι υπόλοιπες είναι: το Ζαντάρ, το Ντουμπρόβνικ και το Σάλτσμπουργκ.
 
Οι δύο παράκτιες πόλεις της Δαλματίας, το Ζαντάρ και το Ντουμπρόβνικ σημείωσαν θετικά αποτελέσματα για την ατμοσφαιρική και ηχορύπανση, με υψηλή πυκνότητα εστιατορίων τεσσάρων αστέρων που βοηθούν την πόλη να σημειώνει υψηλή βαθμολογία με 68,3% και 67,6% αντίστοιχα.
 
Ολοκληρώνοντας την πρώτη πεντάδα, η αυστριακή πόλη Σάλτσμπουργκ με σκορ 67,3%, σημείωσε καλά αποτελέσματα όσον αφορά στη φωτορύπανση και στους χρόνους διέλευσης από και προς το αεροδρόμιο.
 
Οι λιγότερο χαλαρωτικές πόλεις
 
Στο άλλο άκρο των ευρημάτων της Radical Storage, το Λονδίνο βρέθηκε ως η χειρότερη πόλη για ένα διάλειμμα χωρίς άγχος, με υψηλά επίπεδα φωτορύπανσης και έλλειψη εστιατορίων με 4 αστέρια ανά τετραγωνικό μίλι, με τα αποτελέσματα για την πρωτεύουσα της Αγγλίας να πέφτουν κατακόρυφα.
 
Η δεύτερη χειρότερη πόλη για ένα «διάλειμμα ευεξίας» είναι η Μόσχα, σημειώνοντας μόλις 31,0% στην ανάλυση της εταιρίας. Οι βασικοί τομείς που επηρέασαν τη βαθμολογία της Μόσχας ήταν τα υψηλά επίπεδα φωτορύπανσης, οι μεγάλοι χρόνοι διέλευσης μεταξύ του αεροδρομίου και της πόλης και λίγα σπα με βαθμολογία 4+ αστέρων, θέσεις και εστιατόρια ανά τετραγωνικό μίλι.
 
Οι πέντε τελευταίες πόλεις στην ανάλυση για τους χαλαρωτικούς προορισμούς διακοπών ευεξίας είναι η Κωνσταντινούπολη, η Ρώμη και η Νέα Υόρκη.
 
Η τεράστια πυκνότητα της Νέας Υόρκης, μαζί με τη συνοδεία της υψηλής ηχορύπανσης και της φωτεινής ρύπανσης, έφερε την αμερικανική πόλη να κατατάσσεται στην τελευταία θέση σε αυτήν την ανάλυση.
 
Η Κωνσταντινούπολη και η Ρώμη κατέλαβαν κακή θέση στην ανάλυση λόγω των υψηλών επιπέδων θορύβου και φωτορύπανσης, καθώς και της πυκνότητας των ιαματικών λουτρών 4+ αστέρων, των απόψεων και των εστιατορίων ανά τετραγωνικό μίλι.
 
Σε απάντηση στα ευρήματα της μελέτης τους ο Giacomo Piva, CMO και συνιδρυτής της Radical Storage σχολιάζει:
 
Για πολλούς ταξιδιώτες και παραθεριστές, η ευκαιρία να επισκεφτούν μια νέα πόλη και προορισμό είναι, επίσης, μια ευκαιρία για χαλάρωση, με αυτό κατά νου θέλαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν τους καλύτερους προορισμούς για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα και όπου μπορούν να απολαύσουν τα αξιοθέατα της ζωής στην πόλη αλλά και χαλάρωση”.
 
Όπως δείχνει η μελέτη μας, πολλοί από τους πιο χαλαρωτικούς προορισμούς είναι ελάχιστα κατοικημένοι, αλλά όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, διαθέτουν μια πληθώρα από αξιοθέατα και χαλαρωτικά σημεία για να απολαύσουν οι τουρίστες, καθώς και μια σειρά υψηλού ποσοστού εστιατορίων κορυφαίας ποιότητας”.
 
Στο άλλο άκρο της μελέτης μας, αποκαλύπτεται ότι το Λονδίνο ήρθε τελευταίο. Παρά το γεγονός ότι το Λονδίνο διαθέτει τεράστιο αριθμό εστιατορίων, το ποσοστό που έχει βαθμολογηθεί με 4 αστέρια και πάνω από τους θαμώνες υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα για να βελτιωθεί η βιομηχανία της φιλοξενίας, με την πυκνοκατοικημένη πόλη να υποφέρει επίσης από υψηλό θόρυβο και φωτορύπανση”.
 
Με πολλούς ταξιδιώτες να είναι κάπως ανήσυχοι καθώς τα ταξίδια ανοίγουν ξανά, ελπίζουμε ότι η εύρεση χαλαρών και καλά οργανωμένων διακοπών στην πόλη μπορεί να φέρει πίσω μια αίσθηση κανονικότητας, διευκολύνοντας τους ανθρώπους να εξερευνήσουν νέους προορισμούς και πολιτισμούς.”
 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024