Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣε ανοδική τροχιά ο `τουρισμός της διασποράς`
World Travel Market

Σε ανοδική τροχιά ο `τουρισμός της διασποράς`

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2007: Αναλογιζόμενοι την εκτίμηση των ειδικών πως μέχρι το 2031 ο πληθυσμός της Βρετανίας θα αγγίξει τα 70 εκατομμύρια και το 70% της αύξησης του θα οφείλεται στην επιστροφή των ομογενών, ένας νέος τύπου τουρισμού αναδεικνύεται με εμφανείς επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία – ο `τουρισμός της διασποράς`…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2007: Αναλογιζόμενοι την εκτίμηση των ειδικών πως μέχρι το 2031 ο πληθυσμός της Βρετανίας θα αγγίξει τα 70 εκατομμύρια και το 70% της αύξησης του θα οφείλεται στην επιστροφή των ομογενών, ένας νέος τύπου<...>τουρισμού αναδεικνύεται με εμφανείς επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία – ο `τουρισμός της διασποράς`.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης World Travel Market, πολλοί είναι οι Βρετανοί μετανάστες που αναζητούν τρόπους για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τις δυνατότητες φτηνών ταξιδίων, που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο `τουρισμός της διασποράς`, σύμφωνα με τους ειδικούς, σχετίζεται με: την κληρονομιά, την αστική ζωή, αλλά και τις κοινωνικές εκδηλώσεις-φεστιβάλ.


  • Heritage tourists – Πρόκειται για τουρίστες της διασποράς, που επιθυμούν να εξερευνήσουν το παρελθόν τους και να μάθουν περισσότερα για τους προγόνους και την κληρονομιά τους. Οι περισσότεροι αυτής της κατηγορίας τουριστών είναι μεγάλης ηλικίας και μεσαίου οικονομικού επιπέδου, που επιστρέφουν στην πατρίδα τους για 1-2 εβδομάδες και μένουν σε ξενοδοχεία ή ιδιόκτητα σπίτια, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας για την εύρεση στοιχείων σχετικά με την ιστορία της οικογένειας τους.
  • Residential tourists – Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης, που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, έχοντας επενδύσει ή που σκοπεύουν να επενδύσουν σε ακίνητα στην πατρίδα τους.
  • Festival tourists – Περιλαμβάνει τους τουρίστες της διασποράς, που επιστρέφουν στην πατρίδα τους για φεστιβάλ – κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως π.χ. τον εορτασμό του Πάσχα, των Χριστουγέννων, την τέλεση κάποιου γάμου ή βάφτισης, κ.α. γεγονότων σημαντικών για μια οικογένεια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024