Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣπηλιωτόπουλος: Εξαιρετικά ενθαρρυντικά τα μέχρι τώρα στοιχεία
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σπηλιωτόπουλος: Εξαιρετικά ενθαρρυντικά τα μέχρι τώρα στοιχεία

“Ο ελληνικός Τουρισμός, κάτω από αυτές τις αντίξοες σε διεθνές οικονομικό επίπεδο συγκυρίες, άντεξε και δίνει όλες τις δυνατότητες μεγαλύτερης προοπτικής τα επόμενα χρόνια” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος

“Ο ελληνικός Τουρισμός, κάτω από αυτές τις αντίξοες σε διεθνές οικονομικό επίπεδο συγκυρίες, άντεξε και δίνει όλες τις δυνατότητες μεγαλύτερης προοπτικής τα επόμενα χρόνια” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουριστικής<...>Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος αμέσως μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. “Γι’ αυτό” συνέχισε “και κάναμε μια ανασκόπηση όλων των δυνατοτήτων και των προοπτικών που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού Τουρισμού αλλά και ζητημάτων τα οποία θα μας απασχολήσουν. Το βασικό, θα έλεγα το κυριότερο όλων, είναι ότι, από τώρα, έχουμε την οδηγία να προετοιμαστούμε σωστά για το 2009, έτσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κάμψη που ίσως υπάρχει στις παραδοσιακές αγορές με διείσδυση και, παράλληλα, της διείσδυσής μας και σε νέες αγορές, στις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές”.

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι, κατά τον κ. Υπουργό, ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Όπως ανέφερε, για το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου η αύξηση ήταν της τάξεως του 3%. Για τον Ιούλιο είμαστε στα ίδια τα περσινά επίπεδα και όσον αφορά στην αύξηση του εισοδήματος από τον τουρισμό -και σήμερα αυτό φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα περσινά επίπεδα- υπάρχει αύξηση γύρω στο 8,5%.

“Όλα αυτά δείχνουν ότι με σωστή δουλειά και με εξωστρέφεια, ο ελληνικός Τουρισμός μπορεί να αντεπεξέλθει και να βγει κερδισμένος από αυτή την αρνητική, σε διεθνές οικονομικό επίπεδο, συγκυρία” κατέληξε ο κ. Υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ανέφερε στον Πρωθυπουργό τα παράπονα που είχε εκφράσει ότι ορισμένοι Υπουργοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακρίβεια και ανεξέλεγκτη δράση διαφόρων κυκλωμάτων σε τουριστικές περιοχές, δημιουργώντας πρόβλημα στον Τουρισμό, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε: “Σήμερα από κοινού είδαμε ζητήματα τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Η δική μας δουλειά δεν είναι να εκφράζουμε παράπονα. Αλλωστε, ουδέποτε έχουμε εκφράσει παράπονα για συναδέλφους. Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Εκείνο το οποίο κάνουμε είναι προτάσεις για να αναλάβουμε από κοινού, με άλλα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, περαιτέρω πρωτοβουλίες και ενέργειες για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων. Ζητήματα λοιπόν, όπως αυτά που θίξατε, που έχουν να κάνουν με την αισχροκέρδεια και τους ελέγχους, είναι ζητήματα που αφορούν και άλλους αρμόδιους φορείς. Aρα, εκ των πραγμάτων, εμείς κάνουμε προτάσεις για να αναληφθούν πρωτοβουλίες από κοινού στην κατεύθυνση αυτή. Και υπάρχει πράγματι προθυμία για την ανάληψη αυτών των πρωτοβουλιών”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024