Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνεχή αύξηση παρουσιάζει η παγκόσμια επιβατική κίνηση
Airports Council International

Συνεχή αύξηση παρουσιάζει η παγκόσμια επιβατική κίνηση

Συνεχιζόμενη αύξηση της παγκόσμιας επιβατικής κίνησης παρουσιάζουν τα πρώτα στοιχεία του Airports Council International – ACI, αναφορικά με τον τρέχοντα μήνα. Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2008, η διεθνής κίνηση παρουσίασε αύξηση, της τάξης του 7%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ η κίνηση στο εσωτερικό δίκτυο…

Συνεχιζόμενη αύξηση της παγκόσμιας επιβατικής κίνησης παρουσιάζουν τα πρώτα στοιχεία του Airports Council International – ACI, αναφορικά με τον τρέχοντα μήνα. Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2008, η διεθνής κίνηση παρουσίασε<...>αύξηση, της τάξης του 7%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ η κίνηση στο εσωτερικό δίκτυο παρουσίασε μικρή αύξηση, της τάξης μόλις του 1%.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο πρώτο τετράμηνο του 2008, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,5%, σε σχέση με πέρσι, ενώ στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7,6% και η εσωτερική κατά 2,3%.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία κίνησης ανά περιοχή, ο κ. Andreas Schimm, ACI Economics Director, ανέφερε: “Παρατηρήσαμε μια μεγάλη μείωση στην κίνηση εσωτερικού της Ευρώπης, γεγονός που οφείλεται σε ποικίλους λόγους. Τα επαγγελματικά ταξίδια μειώθηκαν λόγω του εορτασμού του Πάσχα, αλλά λόγω του άσχημου καιρού δεν πραγματοποιήθηκαν και πολλά ταξίδια αναψυχής σε παραδοσιακούς προορισμούς, που θα ισορροπούσαν την κατάσταση. Επίσης, πολλά ευρωπαϊκά δρομολόγια υπέστησαν αλλαγές λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω των καθυστερήσεων, που σημειώθηκαν κατά την έναρξη λειτουργίας του νέου terminal 5 στο αεροδρόμιο του Heathrow”.

“Μεμονωμένα φαινόμενα” πρόσθεσε “επηρέασαν επίσης τα ταξίδια και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα η σημαντική μείωση των ταξιδίων από Ιαπωνία προς Κίνα, γεγονός που συνδέθηκε με τους φόβους δηλητηρίασης των φαγητών στην Κίνα και την πολιτική κατάσταση στο Θιβέτ τον Μάρτιο. Στις Η.Π.Α., οι επιλογές ταξιδίων συνέχισαν να επηρεάζονται αισθητά από τις υψηλές τιμές καυσίμων και τις αυξημένες τιμές ναύλων, όπως επίσης και από τις συγχωνεύσεις και τις χρεωκοπίες των αεροπορικών εταιριών”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024