Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΤελικά είναι ακριβή η Έλλάδα;
Έρευνα των Βρετανικών Ταχυδρομίων

Τελικά είναι ακριβή η Έλλάδα;

Σε έρευνα που έκαναν πρόσφατα τα Βρετανικά Ταχυδρομία με θέμα Family Holiday Report, συγκρίνονται τιμές ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των κατοίκων της χώρας. Αναφέρει λοιπόν η έρευνα ότι πολλές Βρετανικές οικογένειες προτιμούν…

Σε έρευνα που έκαναν πρόσφατα τα Βρετανικά Ταχυδρομία με θέμα Family Holiday Report, συγκρίνονται τιμές ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς<...> προορισμούς των κατοίκων της χώρας.

Αναφέρει λοιπόν η έρευνα ότι πολλές Βρετανικές οικογένειες προτιμούν τη Πορτογαλία όπου φαίνεται να έχει αρχίσει να υπάρχει το γνωστό μας ΅Value for money” ιδίως στα εστιατόρια. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η έρευνα συγκρίνει τιμές σε αξιοθέατα, εστιατόρια, και προϊόντων που ίσως αγοράσει κάποιος όταν πάει διακοπές και όχι σε τιμές πακέτων και ξενοδοχείων όπως γίνεται συνήθως.

Οι τιμές των γευμάτων στην Πορτογαλία έχουν μειωθεί κατά 47% από τον περασμένο Ιούλιο φθάνοντας για μια τετραμελή οικογένεια στις 27,03 λίρες δηλ. περίπου 32,60 ευρώ. Επίσης, η έρευνα σημειώνει ότι πτώση της τάξεως του 20% υπάρχει και στις τιμές στην Κύπρο, ενώ η Ελλάδα με πτώση 17% ακόμα βρίσκεται ανάμεσα στους πιο ακριβούς προορισμούς.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει ότι στη Γαλλία υπάρχει αύξηση των τιμών κατά 33%. Όπως όμως φαίνεται από τον πίνακα με τις συγκρίσεις προϊόντων, σε ορισμένα προϊόντα η Ελλάδα είναι ακόμα πιο ακριβή και από τη Γαλλία. Σε άλλα βέβαια είναι φθηνότερη. Αναφορικά με την Τουρκία, σημειώνει ότι τα εστιατόρια είναι περίπου 13% πιο ακριβά λόγω ισοτιμίας της λίρας Τουρκίας με τη λίρα Αγγλίας. Έτσι συμβουλεύει τους ταξιδιώτες στην Τουρκία να κάνουν προσεκτικούς υπολογισμούς στον προϋπολογισμό τους για τις διακοπές.

Είναι πάντως γεγονός ότι η διακύμανση των τιμών μεταξύ των χωρών που παρουσιάζονται στον πίνακα είναι πάρα πολύ μεγάλη, φθάνοντας στο σημείο να γίνονται πολύ δύσκολα συγκρίσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024