Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Ην. Βασίλειο στην 4η θέση ανάμεσα στις πιο αξιοθαύμαστες χώρες διεθνώς
Η χώρα έρχεται 5η ως επιθυμητός προορισμός τουρισμού

Το Ην. Βασίλειο στην 4η θέση ανάμεσα στις πιο αξιοθαύμαστες χώρες διεθνώς

To VisitBritain υποδέχτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2010 με μεγάλη χαρά τα ευχαρίστα νέα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί την υψηλή κατάταξή του στον πίνακα με τις πιο αξιοθαύμαστες χώρες του […]

To VisitBritain υποδέχτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2010 με μεγάλη χαρά τα ευχαρίστα νέα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί την υψηλή κατάταξή του στον πίνακα με τις πιο<...> αξιοθαύμαστες χώρες του κόσμου.

Η ετήσια έρευνα Nation Brand Index (NBI) έδειξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 4η θέση σε σύνολο 50 εθνών, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το αποτέλεσμα, βασισμένο σε συνεντεύξεις με 20.000 ενήλικες από όλο τον κόσμο, είναι ένας σημαντικός δείκτης για το πώς το κοινό αντιλαμβάνεται τις χώρες. Η έρευνα μέτρα την αντίληψη του κοινού για τις χώρες σαν να ήταν μάρκες καταναλωτικών προϊόντων.

Παρουσιάζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την πρώτη θέση με την καλύτερη συνολική εικόνα, έχοντας προωθηθεί εκεί από πέρυσι, κυρίως λόγο της δύναμης και διακυβέρνησής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία αντάλλαξαν θέσεις.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει την 5η θέση ως “επιθυμητός προορισμός τουρισμού”. Επίσης, κατετάγη 4ο στον κόσμο ως “πλούσιο σε ιστορικά κτίρια και μνημεία” και για το γεγονός ότι έχει “έντονη ζωή στην πόλη και αστικά αξιοθέατα”.

Όταν οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν ποια χώρα θα ήθελαν να επισκεφθούν “ανεξαρτήτως χρημάτων”, το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε στην 8η θέση. Ενώ για την “πλούσια φυσική ομορφιά” – μια αρκετά αδύναμη κατηγορία στο παρελθόν – ανέβηκε μια θέση και βρέθηκε στην 23η.

Η φήμη της Βρετανίας σχετικά με το θερμό καλωσόρισμα παραμένει καλή, αλλά όχι σπουδαία – μοιράζεται και πάλι την 13η θέση.

Ωστόσο, ο πολιτισμός παραμένει ένας ισχυρός πόλος έλξης για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Διατηρεί την 7η θέση για την “πλούσια πολιτιστική κληρονομιά”, την 4η ως “ενδιαφέρον και συναρπαστικός τόπος για το σύγχρονο πολιτισμό, όπως μουσική, ταινίες, τέχνη και τη λογοτεχνία” και την 8η για την “υπεροχή στον αθλητισμό”.

Η Sandie Dawe, διευθύνουσα σύμβουλος του VisitBritain, δήλωσε: “Αυτό το αποτέλεσμα είναι μια απόδειξη για τη διαρκή γοητεία της Βρετανίας. Είναι σαφές ότι διατηρούμε τη γοητεία μας σε μια διαρκώς αυξανόμενη ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά. Οι περισσότερες κυβερνήσεις αναγνωρίζουν τον τουρισμό ως παράγοντα ανάπτυξης και ενδυναμώνουν την διεθνή τους στρατηγική, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι αξιολογήσεις μας παραμένουν σταθερές. Το Brands Index καταδεικνύει σαφώς ποια είναι τα δυνατά μας σημεία καθώς και τους τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε. Είναι καθησυχαστικό το ότι ανεβήκαμε μία θέση για την `πλούσια φυσική ομορφιά`. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη μεγάλη ποικιλία των εντυπωσιακών τοπίων σε όλη τη Βρετανία”.

Όπως είπε η έρευνα έδειξε ότι η Βρετανία ανήκει στο “the top-flight” των εθνών για ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτή η θέση οφείλεται στην σταθερή επίδοση μας σε διαφορετικούς τομείς, για παράδειγμα, ο κόσμος μας αξιολογεί 6ους για τους ανθρώπους, 4ους για τις εξαγωγές, 3ους για τη μετανάστευση και τις επενδύσεις και 6ους για τη διακυβέρνηση.

“Ωστόσο, δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε στις δάφνες μας. Η κατάταξή μας στη 13η θέση για το `καλωσόρισμα` δείχνει ότι χρειάζεται ακόμη να εργαστούμε σκληρά για το θέμα αυτό πριν από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Αλλά την ίδια στιγμή έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον κόσμο πολλές εκπλήξεις και απολαύσεις, που θα προβάλουν περισσότερο τη φυσική ομορφιά της Βρετανίας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024