Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςTrip.com: Αύξηση 250% των Αμερικανών ταξιδιωτών στην Ευρώπη
Τάσεις

Trip.com: Αύξηση 250% των Αμερικανών ταξιδιωτών στην Ευρώπη

Οι κρατήσεις πτήσεων από τις ΗΠΑ σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές αυξήθηκαν κατά 246% το α' εξάμηνο του 2022, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. Το πιο σημαντικό άλμα στις υπερατλαντικές πτήσεις καταγράφηκε το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2021 (+162%).

Καθώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια επανέρχεται σε όλο τον κόσμο, τα στοιχεία του Trip.com αντικατοπτρίζουν τις παγκόσμιες τάσεις ανάκαμψης tvn ταξιδιών. Η τελευταία ανάλυση δεδομένων του Trip.com από τους ιστότοπους κρατήσεών του δείχνει την επιστροφή των υπερατλαντικών ταξιδιών στις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές εκμεταλλεύονται το ισχυρό δολάριο για να κάνουν πιο οικονομικά ευρωπαϊκά ταξίδια.

Αύξηση του αριθμού των Αμερικανών επισκεπτών στην Ευρώπη
Η ανάλυση δεδομένων από το Trip.com αποκάλυψε μια τεράστια αύξηση στους Αμερικανούς ταξιδιώτες που πετούν προς την Ευρώπη, με τον αριθμό των εισερχόμενων επισκεπτών να αυξάνεται κατά σχεδόν 250% τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους. Η σημαντική αυτή άνοδος υπογραμμίζει την υγιή ανάκαμψη στα υπερατλαντικά ταξίδια, τα οποία φαίνεται να σηματοδοτούν μια επιστροφή στα επίπεδα σχεδόν πριν από την πανδημία.

Οι κρατήσεις πτήσεων από τις ΗΠΑ σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές αυξήθηκαν κατά 246% το ΄α’ εξάμηνο του 2022, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. Το πιο σημαντικό άλμα στις υπερατλαντικές πτήσεις καταγράφηκε το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2021 (+162%).

Η δύναμη του δολαρίου
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το αμερικανικό δολάριο κέρδισε περίπου 14% σε αξία έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, με το δολάριο να αποκτήσει πρόσφατα ισοτιμία με το ευρώ για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες.

Οι ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες έχουν “μεταφραστεί” σε περισσότερα ευρωπαϊκά ταξίδια για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, τα οποία είναι 10-15% λιγότερο ακριβά για αυτούς σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ισχυρό δολάριο, το ασθενέστερο ευρώ και η λίρα στερλίνα φαίνεται ότι θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάκαμψης, ώστε να ξεπεράσει τις προηγούμενες προβλέψεις ότι τα ταξίδια θα επιστρέψουν νωρίτερα στα προ πανδημίας επίπεδα.

Κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ
Εξετάζοντας τα δεδομένα για τις προτιμώμενες ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2022, η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή αγορά για πτήσεις από τις ΗΠΑ ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ισπανία ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής αγορά, ακολουθούμενη από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Η περαιτέρω ανάλυση δεδομένων του Trip.com δείχνει ότι το Λονδίνο και το Παρίσι ήταν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Αμερικανούς μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου του 2022. Εν τω μεταξύ, το άκρως ανταγωνιστικό δρομολόγιο Νέα Υόρκη προς Λονδίνο παρέμεινε το πιο δημοφιλές για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ, ακολουθούμενο από το Λος Άντζελες-Παρίσι και μετά από το Λος Άντζελες-Λονδίνο.

Ως απόδειξη της διαρκούς δημοτικότητας του Ην. Βασιλείου στους επισκέπτες των ΗΠΑ, τα δεδομένα του Trip.com κατέγραψαν τεράστια αύξηση 678% στις προβολές για πτήσεις ΗΠΑ προς Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2022 με την ίδια περίοδο του 2021.

Εν τω μεταξύ, σημαντική άνοδος σημειώθηκε επίσης και σε άλλες αγορές, με παρόμοια εντυπωσιακή αύξηση, 614% στις προβολές για πτήσεις από τις ΗΠΑ προς Ισπανία και αύξηση 577% από τις ΗΠΑ προς την Ιταλία, ακολουθούμενη από αύξηση 491% από τις ΗΠΑ στη Γαλλία.

Σχολιάζοντας την επιστροφή των ταξιδιών στις ΗΠΑ μέσω του Ατλαντικού, ο Rich Sun, γενικός διευθυντής του Ομίλου Trip.com για την Αμερική, δήλωσε: “Τα υπερατλαντικά ταξίδια επιστρέφουν και το Λονδίνο είναι ξεκάθαρα ο πιο δημοφιλής προορισμός για άλλη μια φορά για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ. Η ανάλυσή μας για τα τελευταία δεδομένα του Trip.com δείχνει μια σημαντική αύξηση της ζήτησης για ταξίδια, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες κορυφαίες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με το Παρίσι και τη Μαδρίτη να αποδεικνύονται σχεδόν εξίσου δημοφιλείς. Η τεράστια αύξηση κατά 246% στις εισερχόμενες υπερατλαντικές κρατήσεις από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι απόδειξη ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών επέστρεψε και πάλι στην αγορά.

Πιστεύουμε ότι η αυξημένη αξία του ισχυρού δολαρίου ΗΠΑ έναντι του ασθενέστερου ευρώ και η πτώση της αξίας της λίρας στερλίνας σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ έχουν πολύ μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη, κάτι που βοήθησε στο να σηματοδοτήσει την επιστροφή της ηπείρου, για άλλη μια φορά, ως κύριος προορισμός για την αγορά των ΗΠΑ”.

Τα εμπόδια
Ενώ η συνολική εικόνα ήταν θετική, δείχνοντας ότι τα εισερχόμενα ταξίδια των ΗΠΑ στην Ευρώπη αυξάνονται, υπήρξαν κάποια “αναποδιές” και μερικοί μήνες εμφάνισαν μείωση του αριθμού των ταξιδιών, ως απάντηση σε εξωτερικά γεγονότα. Ο αντίκτυπος της παραλλαγής Omicron προκάλεσε μείωση στις κρατήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 2021 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τις κρατήσεις πτήσεων να μειώνονται πάνω από το 1/3 (33%). Ωστόσο, αυτή η μείωση ήταν προσωρινή, με τις κρατήσεις πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη να αυξάνονται και πάλι το νέο έτος, με αξιοσημείωτη άνοδο 51% τον Μάρτιο του 2022 έναντι του Φεβρουαρίου 2022. Όμως, με την κρίση κόστους ζωής να αρχίζει να επηρεάζει σημαντικά και οι ΗΠΑ να βιώνουν την υψηλότερη άνοδο του πληθωρισμού των τελευταίων 40 ετών, (από 8,6% τον Μάιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος), ο αντίκτυπος στα ταξίδια έγινε αισθητός τον επόμενο μήνα. Τα στοιχεία από το Trip.com αποκαλύπτουν ότι οι κρατήσεις ταξιδιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 19% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, υποδεικνύοντας ότι ίσως η ανάκαμψη δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Οι τιμές των κρατήσεων εξακολουθούν να αυξάνονται
Το Trip.com ανέλυσε περαιτέρω τη μέση αξία κράτησης πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη και ανακάλυψε ότι αυτές είχαν αυξηθεί κατά πάνω από το 1/3 (37%) μόνο τους πρώτους έξι μήνες το 2022, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Ως απόδειξη ότι οι Αμερικανοί ταξιδιώτες ήταν έτοιμοι να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσουν για ταξίδια στο εξωτερικό μετά τους εκτεταμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τα στοιχεία της Trip.com έδειξαν ότι στην αρχή του 2022 η μέση αξία κράτησης ταξιδιών ήταν σε άνοδο, με τις δαπάνες σχεδόν στο 1/4 (23%) τον Φεβρουάριο του 2022 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024