Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςVoyage Awards 2019: Η Ελλάδα στους 5 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους Κινέζους
Τάσεις

Voyage Awards 2019: Η Ελλάδα στους 5 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους Κινέζους

Σύμφωνα με την έκθεση των ETC και Ctrip, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ελλάδα παραμένουν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην γενιά της δεκαετίας του '90, καθιστώντας τις χώρες αυτές πρώτη τους επιλογή για τουρισμό στην Ευρώπη.

Ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών παγκοσμίως, διακρίθηκε η Ελλάδα, αυτή τη φορά στην Κίνα, στα Voyage Awards 2019. Πρόκειται για ακόμη σημαντική διάκριση για τη χώρα μας, στο διαγωνισμό του εξειδικευμένου ταξιδιωτικού lifestyle περιοδικό “Voyage” (με κυκλοφορία 650.000 τεύχη), που επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα θετική εικόνα της κινέζικης αγοράς για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Ταυτόχρονα και σύμφωνα με την νέα Έκθεση τουριστικών τάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (ETC) η χώρα μας αναδείχθηκε για το 2019 στην πρώτη πεντάδα των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών προορισμών του κινεζικού κοινού.

Η τελετή απονομής των 15ων ετήσιων βραβείων Voyage Awards 2019 πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο και την Υπηρεσία ΕΟΤ Κίνας εκπροσώπησε ο αναπλ. προϊστάμενος κ. Χρυσόστομος Κωστής. Μια ημέρα νωρίτερα παρουσιάστηκε στο Πεκίνο από την ETC και την ταξιδιωτική πλατφόρμα Ctrip, η νέα έκθεση για τον εξερχόμενο τουρισμό Κίνας προς την Ευρώπη.


Press event Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (ETC) στο Πεκίνο (5/12/2019). Από αριστερά προς τα δεξιά: Ludivine Destrée, Wallonia Belgium Tourism και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού της Κίνας, κ. Χρυσόστομος Κωστής αναπλ. προϊστάμενος Γραφείου ΕΟΤ Κίνας, κα. Tea Pirih, εμπορικός ακόλουθος Σλοβενικής Πρεσβείας, Franka Gullin, προϊσταμένη Γραφείου Τουρισμού Κροατίας.

Σύμφωνα με την έκθεση των ETC και Ctrip:

  • Η Ιταλία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ελλάδα παραμένουν μεταξύ άλλων χωρών, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην γενιά της δεκαετίας του ’90, καθιστώντας τις χώρες αυτές πρώτη τους επιλογή για τουρισμό στην Ευρώπη.
  • Διαπιστώνεται μια πολλά υποσχόμενη τάση ανάπτυξης σε νέες αναδυόμενες αγορές, καθώς οι αλλαγές στις επιλογές προορισμού και στις επιλογές ταξιδιού είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών ταξιδιών τα τελευταία χρόνια.
  • Αυξανόμενο βαίνει το ποσοστό των μεμονωμένων ταξιδιωτών.
  • Τα δέκα κορυφαία θέματα στις διαδικτυακές αναζητήσεις ειδικών θεματικών περιηγήσεων είναι: η ταξιδιωτική φωτογραφία, η ιστορία και ο πολιτισμός, η ανεξερεύνητη φύση, fashion art, fairy tale-mythology tours, πεζοπορία, εκπαιδευτικός τουρισμός, το βόρειο σέλας, η κρουαζιέρα και ο συνδυασμός ski-spa.
  • Περισσότερο από το 50% των επισκεπτών έχουν ειδικές απαιτήσεις για “γαστρονομία” και “καταλύματα”. Αναφορικά με τα καταλύματα, σε ότι αφορά την Ελλάδα οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις είναι τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης με θέα την Καλντέρα.


Opinion leaders της κινεζικής αγοράς ανταλλάσσουν προσωπικές εμπειρίες για τις τάσεις της αγοράς.

Η Ludivine Destrée, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού της Κίνας, εξέφρασε την άποψη ότι η Κίνα έχει ισχυρή ζήτηση για τον ευρωπαϊκό τουρισμό και οι προοπτικές είναι πολλά υποσχόμενες. Η Κίνα με την ανάπτυξη της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια, έχει καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης του ευρωπαϊκού τουρισμού.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση Voyage Awards 2019.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024