Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC: Ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID, για αποκατάσταση της διεθνούς κινητικότητας
Τουριστική πολιτική

WTTC: Ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID, για αποκατάσταση της διεθνούς κινητικότητας

Η έκθεση 'Ψηφιακές λύσεις για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών' δείχνει πως οι διεθνείς ταξιδιώτες, είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε είναι αρνητικοί σε τεστ, θα διαθέτουν ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID, που θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν ελεύθερα και με ασφάλεια οπουδήποτε στον κόσμο.

Μετά ολοκληρωμένη ανάλυση και έρευνα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) κυκλοφόρησε μια νέα πρωτοποριακή έκθεση, που παρέχει σαφείς συστάσεις στις κυβερνήσεις του κόσμου και προσδιορίζει τέσσερις βασικές ψηφιακές λύσεις για την αποκατάσταση της διεθνούς κινητικότητας.

Η έκθεση παρέχει καθοδήγηση και καλεί τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν μια πιο διεθνώς συντονισμένη απάντηση στον COVID-19 για τον τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού και να εφαρμόσουν ψηφιακές λύσεις, που θα διευκολύνουν την επανέναρξη των ασφαλών και χωρίς άγχος διεθνών ταξιδιών.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το WTTC εντόπισε τέσσερα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον COVID (EU Digital Covid Certificate, ICAO Visible Digital Seal, DIVOC και SMART Health Cards) και προτρέπει τις κυβερνήσεις να αποδεχθούν αυτά τα διεθνή πρότυπα ως αποδεικτικά της κατάστασης του COVID-19, ενώ όλοι εργάζονται για μια ενιαία παγκόσμια λύση.

Η έκθεση “Ψηφιακές λύσεις για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών δείχνει πως οι διεθνείς ταξιδιώτες, είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε είναι αρνητικοί σε τεστ, θα διαθέτουν ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID, που θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν ελεύθερα και με ασφάλεια οπουδήποτε στον κόσμο.

Η έκθεση αντιμετωπίζει την τρέχουσα παγκόσμια πρόκληση που τίθεται από το υπάρχον συνονθύλευμα πολιτικών και διαδικασιών, οι οποίες όχι μόνο είναι περίπλοκες και μη βιώσιμες, αλλά εμποδίζουν περαιτέρω την ανάκαμψη ενός ήδη προβληματικού τομέα. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν τη δική τους “Ψηφιακή Πύλη Ταξιδιών”, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να μοιράζονται ηλεκτρονικά τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τεστ για τον COVID με τον προορισμό τους, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Μετά την κράτηση του ταξιδιού τους, οι ταξιδιώτες θα εισέρχονται απλά στην ηλεκτρονική πύλη που διαχειρίζεται ο προορισμός, όπου και θα “ανέβαινε” το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID τους, επαληθεύοντας την κατάσταση online και σε δευτερόλεπτα, αποφεύγοντας τις μπερδεμένες διαδικασίες και τις μεγάλες ουρές.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Το WTTC καλεί τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μια παγκόσμια συντονισμένη απάντηση από την αρχή της πανδημίας. Η σημερινή έκθεση προσφέρει το κλειδί για την εναρμόνιση και την ασφαλή επαναλειτουργία των διεθνών ταξιδιών. Είναι ευθύνη των κυβερνήσεων να διασφαλίσουν ότι υπάρχει ένα ασφαλές, απλό και ψηφιακό σύστημα για την αποκατάσταση της διεθνούς κινητικότητας. Το WTTC συνιστά μια ενιαία παγκόσμια ‘πύλη’, που αναγνωρίζει τα κύρια ψηφιακά πάσα που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και λειτουργεί ως ενιαία στάση για ταξιδιώτες και κυβερνήσεις. Μπορούμε να ‘χρησιμοποιήσουμε’ την πανδημία για να ‘πουσάρουμε’ τις τεχνολογίες και να επιτρέψουμε τα ‘ανέπαφα’ ταξίδια με ενσωματωμένα τα δεδομένα σχετικά με τον εμβολιασμό και την κατάσταση των τεστ”.

Μαζί με τον ΠΟΥ, η παρούσα έκθεση και οι συστάσεις της βασίζονται επίσης στην καθοδήγηση από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις της G7 και της G20 για λύσεις σχετικά με την αναζωογόνηση των ασφαλών διεθνών ταξιδιών.

Σύμφωνα με την έρευνα του WTTC, το 2020, όταν η πανδημία οδήγησε τα διεθνή ταξίδια σε σχεδόν αδιέξοδο, χάθηκαν περισσότερες από 62 εκατ. θέσεις εργασίας και η συμβολή του κλάδου στο παγκόσμιο ΑΕΠ μειώθηκε κατά 4,5 τρισ. δολ. Αυτές οι απώλειες έχουν επηρεάσει τα πολλά εκατομμύρια μέσων διαβίωσης που βασίζονται στον ακμάζοντα τουριστικό τομέα, ενώ επηρεάζουν επίσης σημαντικά την παγκόσμια οικονομία και ανάπτυξη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024