Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC: Τα διεθνή εξερχόμενα ταξίδια στις ΗΠΑ σε προπανδημικά επίπεδα, αύξηση 35% σε σχέση με το 2021
Τάσεις

WTTC: Τα διεθνή εξερχόμενα ταξίδια στις ΗΠΑ σε προπανδημικά επίπεδα, αύξηση 35% σε σχέση με το 2021

Με γνώμονα την ισχυρή ετήσια αύξηση 35% σε σύγκριση με το 2021, οι κρατήσεις εξερχόμενων πτήσεων στις ΗΠΑ έχουν φτάσει κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα, υπολείποντας μόλις 5% από τις κρατήσεις του 2019.

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και τη συνεργαζόμενη εταιρεία αναλύσεων ForwardKeys σχετικά με τις τάσεις κρατήσεων διεθνών πτήσεων, αποκαλύπτουν ότι η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη των διεθνών τουριστικών δαπανών (ΗΠΑ) βρίσκεται επιτέλους σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ επιστρέφουν σωρηδόν αφότου η αμερικανική κυβέρνηση απέσυρε την απαίτηση για τεστ COVID πριν την είσοδό τους στη χώρα.

Ωστόσο, ενώ τα στοιχεία της ForwardKeys δείχνουν ότι οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 93% τις τελευταίες έξι εβδομάδες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι διεθνείς τουριστικές δαπάνες στις ΗΠΑ εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με άλλους προορισμούς και δεν αναμένεται να φτάσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα μέχρι το 2025.

Η άνοδος των εισερχόμενων κρατήσεων επιβεβαιώνει την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς καταργώντας τα τεστ για τους επισκέπτες και τους επιστρέφοντες στη χώρα Αμερικανούς πολίτες – κάτι που έκαναν άλλες οικονομίες ήδη από πολύ καιρό πριν”, δήλωσε η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC. “Η ετήσια βελτίωση είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος για τα ταξίδια στις ΗΠΑ. Με τον τρέχοντα ρυθμό ανάκαμψης, οι διεθνείς τουριστικές δαπάνες δε θα φτάσουν τα προ της πανδημίας επίπεδα μέχρι το 2025”.

Και η Simpson συμπλήρωσε: “Αυτό το εύρημα απηχεί την προηγούμενη μελέτη μας, που δείχνει ότι οι ΗΠΑ υστερούν έναντι άλλων χωρών σε διεθνείς επισκέπτες, με αποτέλεσμα μια πιο αργή από την αναμενόμενη ανάκαμψη των εσόδων από τον διεθνή τουρισμό“.

Η τελευταία ετήσια Έκθεση Οικονομικών Επιπτώσεων (EIR) του WTTC έδειξε ότι οι δαπάνες διεθνών επισκεπτών το 2021 αυξήθηκαν μόνο κατά 1,4%, φτάνοντας τα 40,3 δισ. δολ., υπολείπονταν όμως ακόμη κατά πολύ από το σύνολο των 190,9 δισ. δολ. του 2019. Η έκθεση προβλέπει ότι ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού πολλών χωρών θα ανακάμψει σε αριθμούς πριν από την πανδημία το επόμενο έτος, οι ΗΠΑ όμως δεν αναμένεται να ανακάμψουν πλήρως μέχρι το 2025.

Οι εμβληματικές πόλεις των ΗΠΑ παραμένουν δημοφιλείς προορισμοί
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κρατήσεων πτήσεων, οι εμβληματικές αμερικανικές πόλεις παραμένουν δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες στις ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι και το Ορλάντο, που πρωτοστατούν.

Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες υπήρξε επίσης μια έντονη άνοδος στις κρατήσεις εισερχόμενων πτήσεων προς το Ft. Lauderdale, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σχέση με την ίδια περίοδο τον περασμένο μήνα.

Οι κορυφαίες αγορές προέλευσης για εισερχόμενα διεθνή ταξίδια είναι ο Καναδάς, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βραζιλία. Η Χιλή και η Ιαπωνία εντάχθηκαν επίσης πρόσφατα στις κορυφαίες αγορές προέλευσης, με τις κρατήσεις εισερχόμενων πτήσεων να αυξάνονται σημαντικά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, κατά 28% και 8% αντίστοιχα.


Τα διεθνή εξερχόμενα ταξίδια πλησιάζουν τα προπανδημικά επίπεδα
Με γνώμονα την ισχυρή ετήσια αύξηση 35% σε σύγκριση με το 2021, οι κρατήσεις εξερχόμενων πτήσεων στις ΗΠΑ έχουν φτάσει κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα, υπολείποντας μόλις 5% από τις κρατήσεις του 2019.

Διεθνείς προορισμοί όπως ο Καναδάς, το Μεξικό, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ που θέλουν να αποδράσουν. Στους κορυφαίους προορισμούς και οι Φιλιππίνες, που σημείωσαν αύξηση 8% στις κρατήσεις εξερχόμενων πτήσεων μόνο τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Η Simpson πρόσθεσε: “Τα καλά νέα είναι ότι ο τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού είναι ανθεκτικός και πο λογικές πολιτικές διέλευσης συνόρων και οι μειωμένοι περιορισμοί συμβάλλουν στην ανάκαμψη του κλάδου. Αλλά τα περισσότερα διεθνή ταξίδια είναι το κλειδί για τη διασφάλιση του ρυθμού και της κλίμακας της πλήρους ανάκαμψης”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024