Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΗ Ήπειρος ‘ντύνεται’ ποδηλατικά και υποδέχεται τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας
Αθλητικός τουρισμός

Η Ήπειρος ‘ντύνεται’ ποδηλατικά και υποδέχεται τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου, παραβρέθηκαν και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, ποδηλάτης και ο ίδιος, καθώς και οι Δήμαρχοι Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ και Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας

Η Ήπειρος, και συγκεκριμένα τα Ιωάννινα, όπου εδρεύει η Περιφέρεια, ντύθηκαν ‘ποδηλατικά’ και υποδέχτηκαν τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, παρουσία του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου, παραβρέθηκαν και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Γιώργος Αμυράς, ποδηλάτης και ο ίδιος, καθώς και οι δήμαρχοι Ιωαννιτών κ.κ. Μωυσής Ελισάφ και Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας.

Λευτέρης Αυγενάκης: Κάνουμε την ορθοπεταλιά μας!
Ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε μεταξύ άλλων: “Κάνουμε ορθοπεταλιά και μάλιστα διαρκείας στον ελληνικό αθλητισμό. Η Κυβέρνηση δίνει έμφαση στις υποδομές του αθλητισμού, σε όλα τα αθλήματα. Στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, δέκα χρόνια μετά, είμαστε στην τελική ευθεία και θα ήθελα να υπογραμμίσω την τεράστια πολυπλοκότητα της διοργάνωσης.

Πρόκειται για την καλύτερη επένδυση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας μας. Αποτελεί το καλύτερα επενδεδυμένο κεφάλαιο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, διότι συμβάλει στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Είναι σημαντικό ότι όλοι οι φορείς βοηθούν, ειδικά είμαι περήφανος για την στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού. Δοκιμαστήκαμε και στο Ράλυ Ακρόπολις και πετύχαμε.

Το όραμά μας έχει αποκεντρωτική βάση. Δεν μπορεί να είναι μόνο η Αθήνα, ή οι μεγάλες πόλεις της χώρας, τα κέντρα των διεθνών γεγονότων και της ανάπτυξης του αθλητισμού. Γι’αυτό και διοργανώνουμε αθλητικά γεγονότα σε όλες τις περιοχές της χώρας μας, αξιοποιώντας την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής.

Θυμίζω ότι το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ. Και εξ αυτών τα 20 εκατ. ευρώ “έπεσαν” στην τοπική και εθνική οικονομία, όπως καταγράφηκε από την έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της MotorSport Greece.

Η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων κινητροδοτεί, προάγει, επιπλέον, την άσκηση, την βελτίωση και τη σωματική υγεία.

Έχουμε ανάγκη διαρκώς τα νέα μηνύματα υπέρ της σωματικής εξάσκησης, ιδιαίτερα όταν τα νέα στον τομέα της παχυσαρκίας στη χώρα μας είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:

  • Η χώρα μας κατέχει την 1η θέση στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία σε ηλικίες 4-12 ετών, 6 στους 10 πολίτες στην Ελλάδα είναι παχύσαρκοι,
  • Το 68% των ενηλίκων στην Ελλάδα δεν γυμνάζεται!

Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε αυτό το φαινόμενο. Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δώσουμε στην κοινωνία περισσότερα ερεθίσματα και πολύ πιο δραστικά κίνητρα και πρότυπα για την παρότρυνσή της στην ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό. Σημαντικό κομμάτι για εμάς και το εθελοντικό, το οποίο για πρώτη φορά θεωρακίσαμε και με Νομο, θεσπίζοντας το Μητρώο Εθελοντών.”

Αμυράς: Εκατομμύρια μάτια στον τόπο μας!
Από την πλευρά του ο κ. Αμυράς τόνισε: “Η σημερινή μέρα είναι πολύ μεγάλη για την Ήπειρο. Η διαδρομή είναι συγκλονιστική. Δέκα χρόνια περιμέναμε να πέσει μία στάλα βροχής στον ποδηλατικό κήπο, και είχαμε την χαρά να έρθει ο Λευτέρης Αυγενάκης να μας δώσει την ευκαιρία μας. Εκατομμύρια μάτια θα βρίσκονται πάνω στον Νομό μας, και από τους τηλεοπτικούς δέκτες αλλά και από τα social media. Μεγάλη τιμή που θα έχουμε τον τερματισμό και τα εκατομμύρια ζεύγη ματιών, των εν δυνάμει τουριστών και φίλων της ποδηλασίας που θα μας παρακολουθούν εκείνες τις μέρες. Το μήνυμα που μεταφέρουμε είναι πράσινο, περιβαλλοντικό, και να μεταφέρουμε και το κίνημα εθελοντισμού που αναδεικνύεται από αυτήν την οργάνωση Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος είναι μαζί μας!”

Καχριμάνης: Υποδέχομαστε με χαρά τους ποδηλάτες
Ο οικοδεσπότης περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης μίλησε για το αποτύπωμα που θα έχει στην περιφέρειά του ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας. “Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς το ότι ο Γύρος θα περάσει από την περιοχή μας από μία μοναδική διαδρομή. Όλοι μαζί, στον τερματισμό, την Πρωτομαγιά θα ‘πιάσουμε τον Μάη’, όπως εμείς εδώ στην Ήπειρο ξέρουμε, πιάνοντας τα κλωνάρια της οξιάς που τότε ανθίζουν. Ο τόπος μας κερδίζει πολύπλευρα και με έργα υποδομής και τουριστικά, Στον Περίπατο της Λίμνης πιστεύω ότι όλοι θα μείνουν έκπληκτοι με την ομορφιά και το τοπίο. Σε όλη τη διαδρομή θα έχουμε τηλεοράσεις απ όλον τον κόσμο και είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε.”

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού για την επιλογή των Ιωαννίνων ως πόλης τερματισμού: “Επισημαίνω την μεγάλη διαθεσιμότητα και σε εθελοντές. Εμείς ως Δήμος συμμετέχουμε με βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο και έχουμε σειρά δράσεων για να αναδείξουμε το event. Επιδιώκουμε την ενσωμάτωση του ποδηλάτου στην καλύτερη ζωή των πόλεων. Δική μας φιλοδοξίας είναι να είμαστε πρωτοπόροι στη βιώσιμη κινητικότητα

Ο δήμαρχος Μετσόβου δεσμεύθηκε να συμβάλει με όλα τα μέσα στην επιτυχία του ΔΕΗ ποδηλατικού Γύρου: “Είμαστε χειμερινός προορισμός αλλά εμείς κύριε υπουργέ θέλουμε να μας επισκέπτονται όλον τον χρόνο Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος θα συμβάλει στην προβολή της περιοχής. Καλή επιτυχία σε όλους.

Από την οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece ο πρόεδρος Γιώργος Λεβεντάκης και ο Διευθυντής των Παράλληλων Δράσεων Θάνος Γεωργίου εξήγησαν το αγωνιστικό και το ψυχαγωγικό/εκπαιδευτικό κομμάτι του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου, που ευελπιστεί να γίνει ένας θεσμός που θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ομάδες, αθλητές, φανέλες (τα τρόπαια δηλαδή των νικητών) διαδρομές παρουσιάστηκαν στο κοινό της Ηπείρου ενώ αναλύθηκε το πλάνο με τις δράσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν το ποδήλατο στην ελληνική κοινωνία ως μέσο άθλησης, μεταφοράς και ψυχαγωγίας.

Την Ομοσπονδία Ποδηλασίας εκπροσώπησε ο ταμίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Cycling Greece, κ. Σάββας Τσοπούρογλου, που τόνισε την τεράστια δυναμική που δίνει ο ΔΕΗ ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας στο ποδήλατο χάρη στον κ. Αυγενάκη. Παρών στην παρουσίαση ήταν και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Cycling Greece και πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας, κ. Γιάννης Κουρδής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024