Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ ταξιδιωτική πρόθεση των ανθρώπων βρίσκεται στο ζενίθ της από την αρχή της πανδημίας
Τάσεις

Η ταξιδιωτική πρόθεση των ανθρώπων βρίσκεται στο ζενίθ της από την αρχή της πανδημίας

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα ASQ 2022 Global Traveler Survey του ACI World, το 86% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ταξιδέψει αεροπορικώς το επόμενο έτος. Αυτή είναι το υψηλότερο ποσοστό πρόθεσης από την αρχή της πανδημίας.

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) δημοσίευσε την ετήσια έρευνα ASQ Global Traveler Survey, αποκαλύπτοντας την υψηλότερη πρόθεση να ταξιδέψουν οι επιβάτες από την αρχή της πανδημίας. Η έρευνα κάλυψε τις απόψεις των ταξιδιωτών που ταξίδευαν τουλάχιστον ετησίως πριν από την πανδημία και που είτε ταξίδεψαν ξανά κατά τη διάρκεια της κρίσης ή σχεδιάζουν να ταξιδέψουν ξανά στο μέλλον.

Η φετινή έρευνα υπογραμμίζει την αυξανόμενη αυτοπεποίθηση των ταξιδιωτών για επιστροφή στις πτήσεις:

  • Το 76% των ταξιδιωτών πριν από την πανδημία σχεδίαζε να ταξιδέψει το 2021-2022. Το 68% από αυτούς πραγματοποίησαν αυτά τα σχέδια.
  • Το 86% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ταξιδέψει αεροπορικώς το επόμενο έτος. Αυτή είναι το υψηλότερο ποσοστό πρόθεσης από την αρχή της πανδημίας. Η άρση ή η χαλάρωση πολλών περιορισμών και μέτρων κρίσης συνέβαλαν σαφώς σε αυτά τα αποτελέσματα.
  • Το επίπεδο εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες, ότι παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους επιβάτες, έχει επίσης αυξηθεί σε σύγκριση με πέρυσι και επιστρέφει στο επίπεδο του 2020: το 81% είναι σίγουρο σε σύγκριση με ένα 74% ένα χρόνο πριν.
  • Οι αντιλήψεις των ταξιδιωτών για τα αεροπορικά ταξίδια, ιδιαίτερα οι αρνητικές ανησυχίες τους, έχουν μετατοπιστεί. Οι ταξιδιώτες ανησυχούν κυρίως για το αυξημένο κόστος (77%) και την πολυπλοκότητα των διαδικασιών (75%) που σχετίζονται με τα αεροπορικά ταξίδια.
  • Το 71% των ερωτηθέντων εξακολουθούν να αναμένουν από τα αεροδρόμια να παρέχουν μέτρα που τους κάνουν να νιώθουν ασφαλείς. Ωστόσο, το κορυφαίο μέτρο που αναμένεται έχει μετατοπιστεί από τις μάσκες στην ενισχυμένη καθαριότητα (επιλέχθηκε από το 31% των ερωτηθέντων).
  • Άλλες πηγές ανησυχίας σχετικά με τα ταξίδια σχετίζονται με λειτουργικά προβλήματα, όπως ο μεγάλος χρόνος αναμονής και τα πολυσύχναστα αεροδρόμια. Αυτό μπορεί να προκλήθηκε από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κλάδος κατά τη διάρκεια της αιχμής της επιβατικής κίνησης στα μέσα του 2022.

Ο γενικός διευθυντής του ACI World, Luis Felipe de Oliveira δήλωσε: “Είναι σαφές από την ASQ 2022 Global Traveler Survey ότι οι επιβάτες έχουν μεγάλη πρόθεση να ταξιδέψουν και έχουν εμπιστοσύνη στον κλάδο, ότι προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον. Ενώ οι μεταλλάξεις του COVID-19 εξακολουθούν να ανησυχούν τους ταξιδιώτες, η φετινή έκθεση παρέχει νέες πληροφορίες για την κατανόηση των τρεχουσών προσδοκιών των επιβατών, τη βελτίωση του ταξιδιού τους στο αεροδρόμιο και τη διασφάλιση της κάλυψης των αναγκών τους. Αυτή η τρίτη έκδοση της έρευνας θα οδηγήσει την πελατοκεντρική προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος – ακούγοντας δηλαδή τους ταξιδιώτες, με συνεχή βελτίωση.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι τα αεροδρόμια θα πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν έμφαση στον ενισχυμένο καθαρισμό τους, ειδικά καθώς άλλα μέτρα και ενέργειες είναι λιγότερο απτά. Ενθαρρύνουμε όλα τα αεροδρόμια να αξιοποιήσουν το νέο πρόγραμμα Διαπίστευσης Ετοιμότητας για τη Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια για να ευθυγραμμίσουν καλύτερα τα μέτρα δημόσιας υγείας και ασφάλειας με την καθοδήγηση του ACI, τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου και τις συστάσεις από την Ομάδα Εργασίας Ανάκτησης Αεροπορίας (CART) του Συμβουλίου Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) .

Επιπλέον, το ευρύτερο αεροπορικό οικοσύστημα θα πρέπει να συνεργαστεί για να συνεχίσει να αυξάνει την υιοθέτηση τεχνολογιών, όπως η παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, οι επιλογές αυτοεξυπηρέτησης και οι λύσεις επεξεργασίας εκτός αεροδρομίου, τις οποίες οι ταξιδιώτες έχουν δείξει προθυμία να χρησιμοποιήσουν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024