Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΙταλία: Kορυφαίος προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες ταξιδιώτες
Τάσεις

Ιταλία: Kορυφαίος προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες ταξιδιώτες

Η Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο αποτελούν τους αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών από Ελλάδα, έχοντας σημαντική διαφορά στην ταξιδιωτική ζήτηση από τους υπόλοιπους προορισμούς.

To διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας / προετοιμασίας του ταξιδιού τους και αναζητούν ενεργά για έναν τουριστικό προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους σε αυτόν.

Η εταιρεία Tourix, μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα των διαδικτυακών αναζητήσεων για το μήνα Σεπτέμβριο 2022, εξήγαγε χρήσιμα στοιχεία για τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης των ταξιδιωτών από Ελλάδα ανά χώρα και ανά πόλη προορισμού του εξωτερικού.

Στην κατάταξη των χωρών με βάση τη ζήτηση για διαμονή από Ελλάδα στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχέση με τον Αύγουστο 2022 προκύπτουν τα παρακάτω δεδομένα:

 • Στην κορυφή του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών από Ελλάδα παραμένει η Ιταλία, με σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες.
 • Ακολουθεί η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία, ως επόμενες τοπ επιλογές χωρών των ταξιδιωτών από Ελλάδα.
 • Η Τουρκία ακολουθεί μια πτώση ζήτησης για το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.
 • Η Αυστρία αποτελεί τη νέα χώρα που μπαίνει στη λίστα από πλευρά ταξιδιωτικής ζήτησης.
 • Εκτός των ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, η Ταϊλάνδη, το Μαρόκο και η Σιγκαπούρη αποτελούν τους προορισμούς εκτός Ευρώπης που προσελκύουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών από Ελλάδα και οι οποίοι βρίσκονται στην τοπ-30αδα από πλευράς ταξιδιωτικής ζήτησης.
 • Συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2021, οι προορισμοί των ΗΠΑ και Ουγγαρία έχουν αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση τους από ταξιδιώτες της Ελλάδας, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βγήκαν από τη λιστα των τοπ 10 χωρών.

Συγκεντρωτικά, οι Top10 χώρες με τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ζήτηση των Ελλήνων για τον Σεπτέμβριο του 2022:

 1. Ιταλία
 2. Γαλλία
 3. Ηνωμένο Βασίλειο
 4. Τουρκία
 5. Γερμανία
 6. Ολλανδία
 7. Ηνωμένες Πολιτείες
 8. Ισπανία
 9. Ουγγαρία
 10. Αυστρία

Στην κατάταξη των πόλεων με βάση τη ζήτηση για διαμονή από Ελλάδα στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχέση με τον Αύγουστο 2022 προκύπτουν τα παρακάτω δεδομένα:

 • Η Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο αποτελούν τους αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών από Ελλάδα, έχοντας σημαντική διαφορά στην ταξιδιωτική ζήτηση από τους υπόλοιπους προορισμούς.
 • Το Μιλάνο έχει μια αυξητική τάση, βρισκόμενο πλέον στην 5η θέση, από την 8η θέση που βρισκόταν τον Αύγουστο του 2022.
 • Συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2021, ο προορισμός της Νέας Υόρκης έχει αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση του από ταξιδιώτες της Ελλάδας, ρίχνοντας το Ντουμπάι στη 10η θέση.
 • Δεύτερος αγαπημένος προορισμός των ΗΠΑ, αποτελεί το Λας Βέγκας, που βρίσκεται στην τοπ 30άδα από πλευράς ταξιδιωτικής ζήτησης

Συγκεντρωτικά, οι Top 10 πόλεις με τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ζήτηση των Ελλήνων για τον Σεπτέμβριο του 2022:

 1. Ρώμη
 2. Παρίσι
 3. Λονδίνο
 4. Κωνσταντινούπολη
 5. Μιλάνο
 6. Βουδαπέστη
 7. Άμστερνταμ
 8. Βιέννη
 9. Νέα Υόρκη
 10. Ντουμπάι

 

Η έρευνα αποτελεί εγχείρημα της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την ταξιδιωτική ζήτηση. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων στη Google από χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα για διαμονή στο εξωτερικό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022