Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΤεχνολογικές τάσεις: Οι 4 «φυλές» των ταξιδιωτών
Τάσεις

Τεχνολογικές τάσεις: Οι 4 «φυλές» των ταξιδιωτών

Οι τεχνολογίες που ενδιαφέρουν τους περισσότερους ταξιδιώτες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα πληρωμής ταξιδιών με κρυπτονομίσματα ή μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Η ανάγκη προσαρμογής στη νέα τουριστική πραγματικότητα στην μετά Covid εποχή, έδωσε χώρο στις νέες τεχνολογικές τάσεις, οι οποίες κυριαρχούν πλέον στη βιομηχανία. Οι νέοι ταξιδιώτες θέλουν να κάνουν ταξίδια άμεσα, χωρίς να τα προγραμματίζουν για μήνες, γι’αυτό εναποθέτουν τις ελπίδες τους προς τις startups.

→Τα 5 τεχνολογικά trends της τουριστικής βιομηχανίας για το 2023

Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που ανησυχούν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα κινδυνεύουν από οποιονδήποτε. Μελέτη από την εταιρεία ταξιδιωτικής τεχνολογίας Amadeus εντόπισε τέσσερις διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών, γνωστούς ως «φυλές», που πρόκειται να εμφανιστούν τα επόμενα 10 χρόνια.

Η πρώτη «φυλή» ονομάζεται Tech-fluencers και ενσωματώνει τους νεότερους, ηλικιακά, business ταξιδιώτες που επικεντρώνονται στη χρήση διαφορετικών τύπων τεχνολογίας, αλλά θέλουν επίσης να έχουν περισσότερες βιώσιμες επιλογές μεταφοράς.

Οι υπόλοιπες «φυλές» είναι οι:

  • Ενθουσιασμένοι εμπειρικοί
  • Δημιουργοί αναμνήσεων
  • Πρωτοπόροι μονοπατιστές

Σε όλες τις ομάδες, οι ταξιδιώτες είναι πιο ενθουσιασμένοι για τα ταξίδια που ενδέχεται να γίνουν πιο γρήγορα από ό,τι σήμερα, ενώ η ευκαιρία να ταξιδέψουν με πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο έχει επίσης υψηλή βαθμολογία, όπως και η χρήση νέας τεχνολογίας για τη μείωση των προβλημάτων κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Οι τεχνολογίες που ενδιαφέρουν τους περισσότερους ταξιδιώτες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα πληρωμής ταξιδιών με κρυπτονομίσματα ή μέσω εικονικής πραγματικότητας ή αναγνώρισης προσώπου, τη χρήση δεδομένων για τη δημιουργία σχετικών ταξιδιών, καθώς και την αξιοποίηση βιομετρικών δεδομένων για την επιτάχυνση της μετάβασής τους μέσω του ελέγχου διαβατηρίων.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες έχουν επίσης τις ανησυχίες τους για το πώς θα χρησιμοποιηθεί η νέα τεχνολογία την επόμενη δεκαετία, ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο συχνότερων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο έως το 2033, καθώς και για την ασφάλεια των κοινών δεδομένων και ακόμη και για τον φόβο ότι τα ταξίδια θα μπορούσαν να γίνουν «μη προσιτά».

Η έρευνα συντάχθηκε μετά από έρευνα με περισσότερους από 10.000 ταξιδιώτες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και σχολιασμούς ειδικών και χρήση τεχνικών ψυχογραφικής τμηματοποίησης για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς των καταναλωτών.

Ο Paco Perez-Lozao Ruter, πρόεδρος του τμήματος φιλοξενίας της Amadeus, δήλωσε: «Είναι σημαντικό για πολλούς από εμάς όταν ταξιδεύουμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στα μέρη που επισκεπτόμαστε και αυτό είναι πιθανό να αυξηθεί.

«Οι προτιμήσεις μας ως ταξιδιώτες συνεχίζουν να εξελίσσονται και αυτή η μελέτη μας δίνει μια ματιά στο μέλλον. Έχουμε διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με το ταξίδι, με ποιον ταξιδεύουμε και τι ψάχνουμε. Η πρόκληση για τον κλάδο είναι να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των ανθρώπων, διασφαλίζοντας ότι οι προορισμοί και τα μέρη προσφέρουν αυτό που θέλουν οι ταξιδιώτες».

Η μελέτη διαπιστώνει ότι η χρήση βιοκαυσίμων για πτήσεις θεωρείται ως ο πιο πιθανός τρόπος για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των ταξιδιών έως το 2033, αν και η πλειοψηφία των ερωτηθέντων 63% δήλωσε ότι δεν θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει επιπλέον για μια πτήση που τροφοδοτείται από βιώσιμες καύσιμα.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024