Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςWTTC: Στο τραπέζι των συζητήσεων οι εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες
Οι τουριστικοί ηγέτες στο WTTC

WTTC: Στο τραπέζι των συζητήσεων οι εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες

WTTC

«Πρώτη μας μέριμνα πρέπει να είναι η διατήρηση των σχέσεων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να ξεκινήσουν δράσεις που θα φέρουν σημαντική ανάκαμψη», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Ριάντ, Σαουδική Αραβία – Οι ηγέτες του Παγκόσμιου Τουρισμού μαζεύτηκαν στο Ριάντ για να δώσουν το «παρών» στην 22η Σύνοδο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού (WTTC). Ένα από τα βασικότερα θέματα που συζήτησαν είναι η αναγκαιότητα της συνεργασίας, για τη δημιουργία ενός «ασφαλέστερου, πιο ανθεκτικού και βιώσιμου μέλλοντος».

Την αρχή έκανε ο υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Ahmed Al-Khateeb, ο οποίος τόνισε πως η τουριστική αγορά αναμένεται να σημειώσει τρομερή αύξηση την επόμενη δεκαετία, ενώ μπορεί να δημιουργήσει 126 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

«Στο Ριάντ έχουν μαζευτεί οι περισσότεροι υπουργοί και CEO από ποτέ. Ας αδράξουμε αυτή την ευκαιρία και ας τη χρησιμοποιήσουμε με σύνεση. Πρώτη μας μέριμνα πρέπει να είναι η διατήρηση των σχέσεων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να ξεκινήσουν δράσεις που θα φέρουν σημαντική ανάκαμψη».

Έπειτα τον λόγο πήρε η Πριγκίπισσα Haifa Al Saud, υφυπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, η οποία υποστήριξε πως η χώρα της ενεργεί με το «όραμα» ενός οικονομικού μετασχηματισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα 6 τρισ. δολαρίων, που βασίζεται στην τουριστική προώθηση και στην προσέλκυση 100 εκατομμυρίων εγχώριων και διεθνών ταξιδιωτών ετησίως, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει 10% το ΑΕΠ, την επόμενη δεκαετία.

«Έχουμε τη νοοτροπία να μεταμορφώσουμε την οικονομία μας. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε, και να εξετάσουμε τι λειτούργησε και τι όχι. Μετά την κυκλοφορία της ηλεκτρονικής βίζας το 2019, πάτησε γκάζι η οικονομία μας. Φέτος, για παράδειγμα, ξεκινήσαμε τη βίζα διέλευσης για επιβάτες κρουαζιέρας», ανέφερε σχετικά με τις νέες πολιτικές της χώρας η υφυπουργός.

Στη συνέχεια, η σκυτάλη δόθηκε σε λοιπούς παγκόσμιου ηγέτες του τουρισμού, ο Anthony Capuano, CEO της Marriott International, ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili και ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih, ο οποίος σημείωσε ότι ο τουρισμός «επηρεάζει όλες τις πτυχές της οικονομίας» από την υγεία μέχρι την καινοτομία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είδαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ότι όταν πλήττεται ο κλάδος, χάνουν όλοι. Το spillover effect είναι εδώ. Είναι μέρος της διαφοροποίησής μας και επενδύουμε σε αυτό για το μεγαλύτερο καλό».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της χώρας για την πρόσληψη ντόπιων, για την παροχή τουριστικών εμπειριών, ο CEO της Marriott International, Anthony Capuano, δήλωσε: «Η δουλειά που γίνεται εντός της χώρας για τη δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού από Σαουδάραβες είναι ακριβώς αυτό που επιθυμούν οι ταξιδιώτες. Η Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεύει μια φανταστική απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνεργαστούν για να δώσουν προτεραιότητα στη δημιουργία εργατικού δυναμικού για την υποστήριξη της ανάπτυξης των ταξιδιών και του τουρισμού».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024