Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΑ. Αυλωνίτης: “Οι μύθοι της κυβέρνησης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”
Η εισήγηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Α. Αυλωνίτης: “Οι μύθοι της κυβέρνησης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”

Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στόχευσε στα κακώς κείμενα του Υπουργείου Τουρισμού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αναπλ, τομεάρχης Τουρισμού,  κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης βρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Επιμελητήριο του νησιού και στάθηκε ιδιαιτέρως στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού.

Επιπλέον επισήμανε τα κακώς κείμενα του Υπουργείου Τουρισμού και τους μύθους περί επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Συνοπτικά τα κύρια σημεία της ομιλίας του Αλ. Αυλωνίτη:

  • Καταρρέει το success story της κυβέρνησης για τον τουρισμό. Η αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας “Ι. Καποδίστριας” δε συνεπάγεται αυτόματα κι αύξηση εσόδων. Τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι η χώρα μας συνολικά είχε 503 εκατ. ευρώ μικρότερες εισπράξεις στο 9μηνο του 2022, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.
  • Καταρρίπτεται και το κυβερνητικό αφήγημα περί “επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου”. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υ.Π.Α. ο προγραμματισμός πτήσεων για την Κέρκυρα, για την επόμενη τουριστική περίοδο, αφορά το διάστημα 26/3 – 31/10/2023. Το ίδιο διάστημα, όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές. Για ποια επιτυχία μιλά ο κ. Κικίλιας;
  • Ο τουρισμός στην Κέρκυρα και τα περισσότερα νησιά, στηρίζεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οικογενειακά καταστήματα και επαγγελματίες. Όλοι αυτοί, αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες, οικονομικές υποχρεώσεις και χρέη που έχουν συσσωρευτεί από τη διετία της πανδημίας και την αδιαφορία της κυβέρνησης να τους ενισχύσει. Δεν αρκούν οι 6 μήνες της φετινής τουριστικής περιόδου για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Χρειάζονται στήριξη από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και σοβαρή και στοχευμένη ενίσχυση. Χρειάζονται ένα κράτος πρόνοιας και μια κυβέρνηση που θα τους ακούσει, θα καταγράψει τις ανάγκες τους και θα σταθεί στο πλευρό τους.
  • Τουρισμός είναι και οι εργαζόμενοι. 61.000 οι κενές θέσεις φέτος στον τουριστικό τομέα, από ανθρώπους που δεν εργάστηκαν όχι γιατί δεν είχαν ανάγκη αλλά γιατί δεν άντεξαν τις συνθήκες “γαλέρας”. Κρίσιμο στοιχείο που πρέπει να το δούμε ως κόμμα και να το συζητήσουμε με την κοινωνία.
  • Πρέπει να εξετάσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουρισμού σε κάθε τόπο. Πως θα αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση του φαινομένου των βραχυχρόνιων μισθώσεων, πως θέλουμε την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Κι επιπλέον πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι στην Κέρκυρα, τη “ναυαρχίδα του τουρισμού”, στερούμαστε συνεδριακών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης των “αρίστων” διαλύεται σταθερά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Χρειαζόμαστε υποδομές και σοβαρή δουλειά για να στηρίξουμε την τουριστική μας οικονομία.
  • Οι συνθήκες είναι ώριμες για να επιτύχουμε μια μεγάλη πολιτική νίκη στις επόμενες εκλογές, όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η κοινωνία στενάζει, απαιτεί αλλαγές και λύσεις στα τεράστια προβλήματα που την ταλανίζουν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024