Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑλ. Αυλωνίτης στην Xenia 2022: “Τα ξενοδοχεία αξίζουν πιο ενεργή βοήθεια από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο θέμα των υποδομών”
Ο βουλευτής Κέρκυρας παρευρέθηκε στην έκθεση Xenia 2022 εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Αυλωνίτης στην Xenia 2022: “Τα ξενοδοχεία αξίζουν πιο ενεργή βοήθεια από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο θέμα των υποδομών”

  • Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης στην έκθεση Xenia 2022
  • Ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης με την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου.

Κάτα την παρουσία του μίλησε με τους θεσμικούς εκπροσώπους και στάθηκε στην αντιμετώπιση της πληθωριστικής κρίσης και του ενεργειακού κόστους.

Στην έκθεση Xenia 2022  έδωσε το “παρών” και ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Αυλωνίτης οαρακολούθησε την έναρξη των εργασιών της 10ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου και χαιρέτισε θεσμικούς εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς. Έπειτα, περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης για να συνομιλήσει με ανθρώπους του επιχειρηματικού κλάδου της φιλοξενίας και του επαγγελματικού εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων. Παρακολούθησε τα εκθέματα που αφορούσαν στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού γύρω, τα οποία διακρίνονταν από την καινοτομία και την πρωτοτυπία (λ.χ. κατασκευές τύπου camping για υπαίθρια διαμονή κ.ά.). Ακόμη, επισκέφθηκε την Imperial Strom του Κερκυραίου αυτοδημιούργητου επιχειρηματία κ. Φίλιππου Αυλωνίτη, του οποίου η κατοχυρωμένη πατέντα παραγωγής στρωμάτων και συστημάτων ύπνου σημειώνει επιτυχία στην προμήθεια γνωστών ξενοδοχείων της χώρας, αλλά και μονάδων του εξωτερικού.

Ο κ. Αυλωνίτης σημείωσε: “Ο κλάδος των ξενοδοχείων έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια πολλές και διαδοχικές κρίσεις και προκλήσεις και κατάφερε με τη φιλότιμη προσπάθεια και την επιμονή των ανθρώπων του να παραμείνει ανταγωνιστικός πάροχος ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της χώρας μας. Γι’αυτό και του αξίζει ευρύτερη στήριξη από την Πολιτεία και μία πιο ενεργή βοήθεια και συμπαράσταση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο θέμα των υποδομών ανά την επικράτεια.

Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και τις χαμηλότερες αποδόσεις στα έσοδά τους από ότι αναμενόταν, όπως επίσης την πληθωριστική κρίση και το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος που επωμίζεται, να αγωνιστεί για να εξακολουθήσει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους άξιους πρεσβευτές της Ελλάδας για τους τουρίστες μας. Έχουμε χρέος να σταθούμε με σχέδιο, πρόγραμμα και ρεαλιστικές λύσεις δίπλα τους”.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024