Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςTourism Lobby'Χριστουγεννιάτικο'… φως για τα χρέη των Λιβύων

'Χριστουγεννιάτικο'… φως για τα χρέη των Λιβύων

Αναπτερώνονται οι ελπίδες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ότι τα από καιρού οφειλόμενα, ύψους αρκετών εκατ. ευρώ από τη Λιβυκή κυβέρνηση, επιτέλους θα αρχίσουν να καταβάλλονται, έστω και 'κουρεμένα', μετά τους σχετικούς ελέγχους. Ήδη, έχουν αρχίσει ορισμένες αποπληρωμές και το θέμα θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη του κ. Δ. Αβραμόπουλου στην Τρίπολη.

Ύστερα από τόσο καιρό προσπαθειών και ποικίλων διαδικασιών και προβλημάτων, η έναρξη εξόφλησης των οφειλών – “κουρεμένων”, βεβαίως – του λιβυκού κράτους προς τις ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις από το πρόγραμμα φιλοξενίας και αποθεραπείας…

…των Λίβυων τραυματιών του εμφυλίου, ακούγεται κάπως σαν “χριστουγεννιάτικο παραμύθι”.

Και αν υπάρχει… “Άη Βασίλης”, τότε εν προκειμένω δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει πλέον ρητές διαβεβαιώσεις ότι η έναρξη καταβολής των οφειλόμενων είναι πια ειλημμένη απόφαση και η διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

Οι πληροφορίες αυτές κυκλοφορούν λίγες μόλις μέρες πριν την προγραμματισμένη για την Πέμπτη, επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Τρίπολη, με πολύ σημαντικά θέματα στην ατζέντα του, μεταξύ των οποίων και αυτό της ΑΟΖ. Και όπως μαθαίνουμε, το θέμα της ρύθισης των οφειλών, δεν τίθεται ως γενικό ζήτημα στις συζητήσεις με τους αξιωματούχους της Λιβυκής κυβέρνησης αλλά ως δέσμευση που αναμένεται να τηρηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Λόγω του ιστορικού αυτής της υπόθεσης, κρατάμε ακόμα κάποιες επιφυλάξεις, αλλά φαίνεται ότι οδεύουμε πια προς αίσιο τέλος…

Άλλωστε, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, φάνηκε “φως” με την καταβολή οφειλών σε ξενοδοχεία που είχαν κλείσει τις συμφωνίες απευθείας με την Πρεσβεία και συγκεκριμένα, τέσσερα στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Για τα υπόλοιπα, που είχαν συμφωνίες με Ιατρικά Κέντρα και με πρακτορεία, ο αγώνας συνεχίζεται.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024