Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσία‘Γκρίνια’ των Κερκυραίων ταξιτζήδων στον Κ. Μητσοτάκη για τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες τύπου Uber
Μεταφορές

‘Γκρίνια’ των Κερκυραίων ταξιτζήδων στον Κ. Μητσοτάκη για τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες τύπου Uber

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι τα συνεργατικά σχήματα που λειτουργούν με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο διευκολύνουν και τον πελάτη, αλλά και ενισχύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Νίκο Δένδια, τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, την υποψ. περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα, τον πρ. βουλευτή κ. Στέφανο Γκίκα, την υποψήφια βουλευτή κα Μαριλένα Μάστορα, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Γιάννη Κοντό και πολλά στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε στην πλατεία Λιστόν της Κέρκυρας τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας κ. Νίκο Καψοκαβάδη και συζήτησε μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Στον διάλογο που είχε με τους επαγγελματίες οδηγούς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εστιάζονται στην υψηλή φορολογία, την πτώση του τζίρου και τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως η Uber, που δε λειτουργεί, όπως είπαν, με τους ίδιους κανόνες και ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.


Ο κ. Μητσοτάκης με μέλος του Σώματος Ποδηλατών Αστυνομικών στο Λιστόν.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης “η Uber δεν υπόκειται σε σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο” και εξήγησε στους επαγγελματίες οδηγούς ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο θέμα, την οποία κάποιοι διακινούν στον κλάδο τους. “Εμείς συμφωνούμε μόνον με τις πλατφόρμες που λειτουργούν με αδειοδοτημένα ταξί και όχι με αυτές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα” είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Το να διαφωνείτε με κάποια πολιτική μας είναι σεβαστό, αλλά είναι άδικο να διακινείται κάτι που δεν έχουμε ποτέ πει ότι θα κάνουμε”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα συνεργατικά σχήματα που λειτουργούν με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο διευκολύνουν και τον πελάτη, αλλά και ενισχύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί. Στη συζήτηση που έγινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι “ο κλάδος των ταξί είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού” και διαβεβαίωσε τους οδηγούς ότι δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να υπάρχει πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την κεντρική ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Κέρκυρα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024