Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΑναστασοπούλου στο συνέδριο «Νextisnow 2022»: Ο τουρισμός στηρίζει εκτός από ισοζύγιό μας και τις επενδύσεις
Η τοποθέτηση της γενικής γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

Αναστασοπούλου στο συνέδριο «Νextisnow 2022»: Ο τουρισμός στηρίζει εκτός από ισοζύγιό μας και τις επενδύσεις

Next is Now Ολυμπία Αναστασοπούλου

Η κα. Αναστοπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας αλλά και στη σημαντική συμβολή της χρονικής επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου

Στο συνέδριο «Νextisnow 2022: Ελληνικός Τουρισμός, μια εθνική υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές» έδωσε το «παρών» η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, η οποία μίλησε στο πάνελ «Αστικός Τουρισμός | Προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο».

Αναλυτικότερα η κα Αναστοσοπούλου επισήμανε ότι «ο ελληνικός τουρισμός που συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την αποφυγή της ερημοποίησης, στηρίζει εκτός από τις επενδύσεις και το ισοζύγιό μας. Είναι ένας τομέας ο οποίος ενισχύει διπλά την οικονομική δραστηριότητα. Αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, καθώς 1 στα 4 ευρώ του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται, έμμεσα ή άμεσα, από την τουριστική δραστηριότητα, δηλαδή μιλάμε για το 25% του ΑΕΠ».

Τόνισε δε, ότι «είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα της χρονικής επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας, που μαζί με τη χωρική επέκταση του τουριστικού μας προϊόντος, αποτελούν βασικά στοιχεία της εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό μέχρι το 2030.

Σε αυτήν την αλλαγή, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι δουλέψαμε μεθοδικά και συστηματικά από τον χειμώνα με την καμπάνια του ΕΟΤ «Greece does have a winter» και την προώθηση διαφόρων μορφών θεματικού τουρισμού, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη της τουριστικής σεζόν νωρίτερα από ποτέ (1/3) με απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στις 7 Μαρτίου, αλλά και την ενίσχυση της ταξιδιών αναψυχής, με το λιμάνι του Πειραιά ως homeport».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η ταχεία ανάπτυξη του τουρισμού πόλεων επηρεάζεται από παγκόσμιες τάσεις της τουριστικής αγοράς και εμπεριέχει εξειδικευμένες προκλήσεις για τις ίδιες τις πόλεις και την διακυβέρνησή τους», ενώ υπογράμμισε ότι «το κράτος έχει επιφορτιστεί, μεταξύ άλλων, με την ανάπτυξη των υποδομών και τη δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού πλαισίου. Πλέον 8 στις 10 επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι τουριστικές».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024