Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΆντζ. Γκερέκου: Ο Πειραιάς μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο διεθνή προορισμό
Τουριστική πολιτική

Άντζ. Γκερέκου: Ο Πειραιάς μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο διεθνή προορισμό

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά υπό την αιγίδα του ΕΟΤ για την ανάδειξη των
συγκριτικών πλεονεκτημάτων των “δρόμων της θάλασσας” και της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, με σκοπό την
επανατοποθέτησή της στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Στις δυνατότητες του Πειραιά να εξελιχθεί σε εμβληματικό διεθνές τοπόσημο για city break, πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, χαιρετίζοντας το γαστρονομικό φεστιβάλ 1ο Piraeus Taste Festival – Seafood and more, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορα σημεία της πόλης από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά υπό την αιγίδα του ΕΟΤ για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των “δρόμων της θάλασσας” και της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, με σκοπό την επανατοποθέτησή της στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Η κα Γκερέκου επισήμανε πως λόγω της ιστορίας και της παράδοσης του Πειραιά “οι γειτονιές του συνθέτουν μια σπάνια ανθρωπογεωγραφία, αφού κάθε κομμάτι του ελληνισμού είναι εδώ. Εδώ είναι και οι ξεχωριστές γεύσεις και τα αρώματα από κάθε γωνιά της πατρίδας μας: από την Κρήτη και όλα τα νησιά μας, την Μάνη, την Μικρά Ασία, τον Πόντο, από ολόκληρη την Ελλάδα. Γι’ αυτό και ο Πειραιάς, πέρα από όλα τ’ άλλα, είναι πραγματικά μια “θάλασσα γεύσεων””.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Dishcover Piraeus”, την ψηφιακή καταγραφή του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου του Πειραιά, που αποτελεί την πρώτο ολοκληρωμένο παρόμοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα. “Ο Πειραιάς δείχνει τον δρόμο» είπε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, διευκρινίζοντας ότι «χάρη στην αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογικών μέσων, το “Dishcover Piraeus” εξασφαλίζει την ευρύτερη ενημέρωση και παρότρυνση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, για να βιώσει τη γαστρονομική και ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η πόλη”.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε και την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στον ΕΟΤ και τον Οδηγό Michelin, που έχει ως στόχο την προώθηση στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και της Αττικής, σε πρώτη φάση, και στη συνέχεια ολόκληρης της Ελλάδας.

Η ανάγκη για βιώσιμη αειφόρα ανάπτυξη

Η κα Γκερέκου σημείωσε, ωστόσο, ότι “προϋπόθεση για να κατακτήσει τη θέση που αξίζει ο Πειραιάς είναι να κερδίσει πρώτα το μεγάλο στοίχημα της βιώσιμης και αειφόρας ανάπτυξης. Από τον Πειραιά πρέπει να δοθεί το μεγάλο σινιάλο για την ουσιαστική υιοθέτηση της πράσινης και γαλάζιας οικονομίας, της κυκλικής οικονομίας και της έξυπνης διαχείρισης της ενέργειας, με την ταυτόχρονη επιτάχυνση των διαδικασιών που προωθεί ο Δήμος προκειμένου το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να πιστοποιηθεί ως “πράσινο λιμάνι” και ολόκληρη η πόλη ως smart city”.

Κλείνοντας, τόνισε πως ο ΕΟΤ “ως η Εθνική Πύλη Προβολής της χώρας θα είναι πάντα εδώ για να προβάλει τη μοναδικότητα του θρυλικού λιμανιού της χώρας και των κατοίκων του”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024