Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΑπαλλαγή από τη βίζα για τις ΗΠΑ οι Έλληνες πολίτες
Βίζα

Απαλλαγή από τη βίζα για τις ΗΠΑ οι Έλληνες πολίτες

Σημειώνεται ότι η ESTA είναι υποχρεωτική για όλους τους υπηκόους ή πολίτες των χωρών του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα VWP που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής για σύντομο χρονικό διάστημα.

Παραμένει στο πρόγραμμα Απαλλαγής Θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program) η Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι Έλληνες που θέλουν να επισκεφΘούν τη χώρα για επαγγελματικούς λόγους ή αναψυχή θα πρέπει να κάνουν μόνο μια ηλεκτρονική αίτηση (ESTA) πριν ταξιδέψουν.

Με επιστολή τους προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη, οι αρμόδιες αμερικανικές Αρχές γνωστοποίησαν την παραμονή της χώρας στο πρόγραμμα ενώ παράλληλα ανακοίνωσαν ότι δε θα πραγματοποιείται πλέον η ετήσια αξιολόγηση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή οφείλεται μερικώς και στην έκδοση των νέων διαβατηρίων της χώρας μας, τα οποία θεωρούνται ότι διαθέτουν υψηλά στάνταρ ασφαλείας.

“Η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη σημαντική επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αντανακλά το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη” αναφέρει το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι η ESTA είναι υποχρεωτική για όλους τους υπηκόους ή πολίτες των χωρών του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα VWP που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής για σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα VWP, όλοι αυτοί οι ταξιδιώτες πρέπει να λάβουν μια ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού πριν από την επιβίβαση τους σε αεροπλάνο ή κρουαζιερόπλοιο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αιτήσεις ESTA μπορούν να υποβληθούν ανά πάσα στιγμή πριν από το ταξίδι, και αφού εγκριθούν, θα ισχύουν για διάστημα ενός ή δύο ετών ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου του αιτούντα, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Οι άδειες θα ισχύουν για πολλαπλές εισόδους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ συνιστά να γίνεται η υποβολή αιτήσεων ESTA αμέσως μόλις ο αιτών ξεκινήσει τον προγραμματισμό του ταξιδιού του με προορισμό τις ΗΠΑ και τουλάχιστον 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024