Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςBoris Johnson προς Βρετανούς: 'Ξεχάστε τις διακοπές στο εξωτερικό, προς το παρόν'
Τουριστική πολιτική

Boris Johnson προς Βρετανούς: 'Ξεχάστε τις διακοπές στο εξωτερικό, προς το παρόν'

Η έντονη προειδοποίηση του Βρετανού πρωθυπουργού έγινε, καθώς οι επιστήμονες προτρέπουν τους Βρετανούς να μη βασίζουν ελπίδες για διακοπές στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, εν μέσω προειδοποιήσεων για ένα τρίτο κύμα COVID-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, μιλώντας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Downing Street, η οποία και σηματοδότησε ένα έτος lockdown της χώρας, προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιβάλει ακόμη αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα υπό των φόβων για νέες μεταλλάξεις στη χώρα.

Ο κ. Johnson παραδέχθηκε ότι υπήρχε αυξανόμενη ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εξάπλωση νέων μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, που θα μπορούσαν να είναι πιο ανθεκτικά στα εμβόλια.

Η προειδοποίηση του πρωθυπουργού ήρθε μετά από τις ελπίδες για καλοκαιρινές διακοπές, με την British Airways και την easyJet να έχουν ακυρώσει τις περισσότερες πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τον Αύγουστο. Η Downing Street ανακοίνωσε επίσης χθες ότι θα επιβάλει πρόστιμο σε 5.000 λιρών για ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν παρά την ανακοίνωση της Ισπανίας ότι θα άρει τους περιορισμούς εισόδου για τους ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο από τις 30 Μαρτίου, με αξιωματούχους να επιβεβαιώνουν ότι η χώρα δε θα επεκτείνει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις λόγω του επιτυχημένου εμβολιαστικού προγράμματος.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είπε: “Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο τρίτου κύματος. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος με το κοινό ότι διατηρούμε όλα αυτά τα μέτρα υπό αναθεώρηση και στο βαθμό που είναι απαραίτητο θα λάβουμε επιπλέον μέτρα για την προστασία αυτής της χώρας από νέες μεταλλάξεις. Έχουμε ακούσει ήδη ότι η πανδημία κορυφαώνεται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι τα πράγματα σίγουρα φαίνονται δύσκολα προς το παρόν”.

Ο κ. Johnson πρόσθεσε ότι θα αναφερθεί περισσότερο για τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά στα ταξίδια στις 5 Απριλίου, αφού λάβει σχετική έκθεση από την Διεθνή Ομάδα Εργασίας για τα Ταξίδια. Στη ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Chris Whitty, επικεφαλής αξιωματούχος υγείας της Αγγλίας, επεσήμανε πώς η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προβλάβει τη “μαζική εισαγωγή” κρουσμάτων από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία πέρυσι.
 
Τα σχόλιά του υποδηλώνουν την ανάγκη να περιοριστούν τα ταξίδια, καθώς τα αυξανόμενα κροούσματα πλήττουν την Ευρώπη.

Η έντονη προειδοποίηση του πρωθυπουργού έγινε καθώς οι επιστήμονες προτρέπουν τους Βρετανούς να μη βασίζουν ελπίδες για διακοπές στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, εν μέσω προειδοποιήσεων για ένα τρίτο κύμα COVID-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ο καθηγητής Neil Ferguson ζήτησε τα σύνορα να παραμείνουν κλειστά καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, έως ότου κάθε ενήλικας εμβολιαστεί και παρότρυνε τους Βρετανούς να προετοιμαστούν για ένα καλοκαίρι παραμονής στη χώρα. Άλλος ένας από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο καθηγητής Kamlesh Khunti, προειδοποίησε ότι το να ταξιδέψει κανείς στο εξωτερικό μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια εισαγωγή κρουσμάτων, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε άλλο ένα εθνικό lockdown.

Και ο υπουργός Υγείας Matt Hancock ισχυρίστηκε ότι είναι πολύ νωρίς για να δωθεί στις καλοκαιρινές διακοπές το “πράσινο φως”, αν και το απέκλεισε εντελώς.

Ο δρ Simon Clarke, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Reading, δήλωσε: “Σίγουρα, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή στις αρχές του καλοκαιριού. Νομίζω ότι οι Βρετανοί δε θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές μέχρι το δεύτερο μισό του Αυγούστου – το νωρίτερο. Οι άνθρωποι δε θέλουν να το ακούσουν αυτό επειδή τους αφήνει μόνο δύο εβδομάδες περιθώριο (για τις σχολικές διακοπές), αλλά νομίζω ότι αυτό θα συμβεί. Οι περισσότερες χώρες που οι άνθρωποι θα θέλουν να επισκεφθούν, είτε βρίσκονται σε κάποια μορφή lockdown, είτε  ο πληθυσμός τους δε θα έχει εμβολιαστεί ευρέως είτε θα έχουν μεταλλάξεις που πιθανόν ξεφεύγουν από τα εμβόλια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024