Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔιευκρινήσεις για τα ποσοστά αύξησης τουριστικών αφίξεων και συναλλάγματος το 2006 ζητά ο Παπουτσής
Υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας Κ.Σ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Διευκρινήσεις για τα ποσοστά αύξησης τουριστικών αφίξεων και συναλλάγματος το 2006 ζητά ο Παπουτσής

Πράξη εντυπωσιασμού, που γεννά πολλά ερωτήματα χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Χρήστος Παπουτσής, τις προχτεσινές δηλώσεις…

Πράξη εντυπωσιασμού, που γεννά πολλά ερωτήματα χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Χρήστος Παπουτσής, τις προχτεσινές δηλώσεις<...>της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, σχετικά με την πορεία τορεία τουρισμού το 2006, αλλά και τη νέα διαφημιστική καμπάνια της χώρας, κατά την ενημέρωση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι η κυρία υπουργός χρησιμοποιεί συγκεκριμένους αριθμούς για να εντυπωσιάσει, προβάλλοντας την αύξηση του τουρισμού και του τουριστικού συναλλάγματος. Ο εντυπωσιασμός όμως αυτός, όπως συμπλήρωσε, θέτει δύο ερωτήματα: “Πρώτον: Με δεδομένο ότι ο ΕΟΤ έχει σταματήσει να συμμετέχει στους υπολογισμούς, ποιες είναι οι πηγές οι οποίες ενημερώνουν την κα υπουργό; Μήπως θα μπορούσε να περάσει αυτές τις πληροφορίες και στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία; Η αύξηση του τουρισμού 10% αφορά αφίξεις; Πως μετρήθηκαν; Υπάρχει αντίστοιχη αύξηση στις διανυκτερεύσεις;” και “Δεύτερον: Πως υπολογίζει η κυρία υπουργός την αύξηση του καθαρού τουριστικού συναλλάγματος; Με δεδομένο, ότι δεν υπάρχουν δορυφόροι τουριστικοί λογαριασμοί (tourist satellite accounts) όπως θα έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί κατ’ εφαρμογή της σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως υπολογίζει η κυβέρνηση την καθαρή αύξηση του τουριστικού συναλλάγματος; Θα είχαν ενδιαφέρον οι απαντήσεις επ’ αυτών με τη σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και της Τράπεζας της Ελλάδος”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπουτσής δήλωσε:

“Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, αναφέρεται διαρκώς στη διαφημιστική εκστρατεία του ελληνικού τουρισμού, όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς, έχει εγκλωβίσει την οικονομία της χώρας. Όταν έχει ουσιαστικά χάσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την υπεραξία των Ολυμπιακών Αγώνων με αποτέλεσμα την πλήρη απουσία της Αθήνας από τη διαφημιστική εκστρατεία. Τώρα προσπαθούν να τρέξουν, όμως και πάλι αποδεικνύεται πως δεν μπορούν. Ακόμη, βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι πολυδιαφημισμένες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις τουριστικές επενδύσεις”.

Και κατέληξε:

“Καλή η επικοινωνιακή προσπάθεια, υποστηρίζουμε όλοι την προβολή της χώρας στο εξωτερικό αλλά όχι όμως να αντιστρέφουμε την πραγματικότητα όσον αφορά τις επιδόσεις της κυβέρνησης στο εσωτερικό της χώρας. Μια πραγματικότητα η οποία παραμένει σκληρή για την κυβέρνηση της Ν.Δ.: Αναποτελεσματικότητα, αδυναμία υποστήριξης της ανταγωνιστικότητας της Τουριστικής βιομηχανίας, έλλειψη στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και γενικότερη οικονομική δυσπραγία για τους ίδιους τους Έλληνες που περιορίζουν σταδιακά τον χρόνο των διακοπών τους”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024